Te huur vanaf: 14 september 2010
Na een spraakmakende reportage is de carričre van journalist C.J. Nicholas (Jesse Metcalfe) een beetje in het slop geraakt. C.J. heeft veel goede ideeën, maar door gebrek aan kijkcijfers en de daarbij horende fondsen kan hij die niet ten uitvoer brengen.

Hij heeft al een tijdje de zeer succesvolle officier van justitie Mark Hunter (Michael Douglas) op de korrel. Hunter heeft al een aantal achtereenvolgende zaken heel veel geluk met DNA-bewijs dat pas op het allerlaatste moment wordt gevonden en dat is in C.J.’s ogen gewoon te toevallig.
  Hij verdenkt Hunter ervan zelf bewijs te fabriceren om zo zijn carričre en een mogelijk gouverneurschap veilig te stellen. Samen met een collega komt C.J. met een gewaagd plan om zijn gelijk te bewijzen. Dat plan lijkt waterdicht, maar het heeft een gevaarlijke keerzijde. Niet alleen is het illegaal, de kans bestaat dat hij er zijn leven mee verspeeld, dus echt alles moet precies in elkaar vallen wil hij zijn ambitieuze doel bereiken.

De kop van Michael Douglas is net als die van zijn vader perfect voor het vertolken van een bad guy. Zo ook in Beyond A Reasonable Doubt. Of zijn personage echt fout is, dat moeten we gaandeweg van de film uit zien te vogelen en dat is niet het enige. De film heeft een paar leuke verrassingen voor je in petto, dus ga er rustig voor zitten en kijk of je de rollen van alle betrokkenen kunt doorzien.
Cast: Michael Douglas en Jesse Metcalfe.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 21 september 2010
 
Spencer Ames (Ashton Kutcher) is een doorsnee voor de regering werkende super-moordenaar die een druk leven leidt vol verre reizen, snelle auto’s en minstens even snelle vrouwen.

Als hij op een dag de lieftallige Jen (Katherine Heigl) ontmoet, betekent dat het begin van het einde van zijn carričre als geheim agent met een licence to kill.

Spencer is verliefd en verlaat de dienst om samen met Jen een nieuwe toekomst op te bouwen. Heel lang is dat geluk hen niet gegund, want zijn oude leven achterheelt hem en dat zorgt voor een hoop ellende...

Ashton Kutcher en Katherine Heigl samen in een actie-komedie, dat is toch een droomcombinatie. Heigl heeft meer dan genoeg komedie-ervaring en sinds What Happens In Vegas kan Kutcher bij de fans natuurlijk nooit meer stuk. Samen maken ze van Killers een leuke film waar je niet teveel bij na hoeft te denken en dat is voor velen de perfecte invulling van een ontspannen avond. That’s entertainment...
 
Cast: Katherine Heigl en Ashton Kutcher.
Genre: Komedie/Romantiek
 
Te huur vanaf: 21 september 2010
 
Nog geen half uur nadat schrijver ‘The Ghost’ (Ewan McGregor) de opdracht heeft geaccepteerd om de autobiografie van voormalig Engels premier Adam Lang te herschrijven, wordt hij voor zijn huis al overvallen.

Dat zou een goede indicatie moeten zijn geweest voor de problemen waar hij in terecht kan komen door zo’n controversiële opdracht te accepteren. Lang (Pierce Brosnan) was tijdens zijn laatste termijn een omstreden politicus. Zijn handelen tijdens de ‘war on terror’ werd hem niet door iedereen in dank afgenomen en het boek zou wel eens een aantal gevoelige onderwerpen kunnen bevatten.

Zijn werkomgeving is dan ook met grote veiligheidsmaatregelen omgeven. Hij beseft dat hij zijn $ 250.000 echt zal moeten verdienen en dat deze opdracht niet geheel zonder gevaren is. Hij ontdekt geheimen die de wereldpolitiek op haar grondvesten zal doen schudden en met zulke grote belangen op het spel zijn er mensen die tot alles in staat zijn om dat te voorkomen.
 
Cast: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Catrall en Olivia Williams.
Genre: Speelfilm/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 21 september 2010
Met tweeëntwintig kogels in zijn lijf wordt voormalig gangster Charly Matteď gevonden in een parkeergarage.

Matteď (Jean Reno), veertig jaar lang een van de grote namen in de onderwereld van Marseille, overleeft deze zeer bloederige aanslag op zijn leven maar net en zelfs in het ziekenhuis is hij zijn leven niet zeker en staat hij voortdurend onder politiebewaking.

Toch weigert hij de politie ook maar een woord te vertellen over wat er is gebeurd. In de kringen waarin hij ooit verkeerde is het de regel dat de politie overal buiten wordt gehouden, zelfs in dit soort extreme gevallen.

Regerend topmisdadiger Tony Zacchia, jeugdvriend van Charly en de man aan wie hij na zijn pensionering al zijn belangen over heeft gedragen, betuigt zijn steun,
 
maar het is niet Zacchia maar Matteď’s twee oude lijfwachten op wie hij echt kan rekenen om hem en zijn gezin voor erger te behoeden...

De titel The Immortal is wellicht een beetje misleidend, want het betreft een Franse film die oorspronkelijk L’Immortel heet. Laat je daar niet door afschrikken, want Franse filmmakers hebben een goede reputatie op het gebied van harde misdaadfilms.

L’Immortel is dan ook een van de betere films die je dit jaar in dit genre gaat zien, hard en bloederig en uitstekend gedragen door de altijd sterke Jean Reno.

Cast: Jean Reno
Genre: Misdaad
 
 
 
Te huur vanaf: 14 september 2010
 
Je hebt goed politiewerk, slecht politiewerk en je hebt de manier waarop rechercheurs Jimmy Monroe en Paul Hodges invulling geven aan datzelfde beroep.

Ze zijn al negen jaar partners en weten precies wat ze aan elkaar hebben en dat is niet altijd positief bedoeld, want vooral Paul (Tracy Morgan) wil nog wel eens doorschieten. Nu heeft Paul het thuis ook niet gemakkelijk. Zijn vrouw is vaak alleen thuis en Paul verdenkt haar ervan het aan te leggen met de buurman.

Ook Jimmy (Bruce Willis) zit niet lekker in zijn vel. Zijn dochter staat op het punt om te gaan trouwen en het is gebruikelijk dat de vader de soms zeer hoge kosten van de bruiloft voor zijn rekening neemt. Het is Jimmy zijn eer te na dat hij de nieuwe echtgenoot van zijn vrouw de bruiloft laat betalen, ook al moet hij afscheid nemen van het kostbaarste dat hij bezit, een extreem zeldzaam honkbalplaatje.

Dat stukje papier wordt, omdat Paul weer eens niet op staat te letten, tijdens een overval gestolen. Het spoor leidt van de overvaller naar een gevaarlijke drugscrimineel en beide heren moeten alle zeilen bijzetten om op tijd de financiering van de bruiloft veilig te stellen.

Cop Out is gemaakt in de traditie van de ouderwetse buddyfilm en overgoten met een Beverly Hills Cop-sausje. Beide heren gaan hier en daar flink over de top en gezien het succes van soortgelijke films met ‘drukke negers’ als Martin Lawrence en Chris Tucker, zit dat wel snor...
Cast: Bruce Willis, Tracy Morgan, Seann William Scott en Kevin Pollack.
Genre: Actie/Komedie
 
 
Te huur vanaf: 14 september 2010
ls de CIA, de NSA of het leger een bepaalde taak niet uit kan of mag voeren, wordt er een beroep gedaan op het eliteteam van Kolonel Clay (Jeffrey Dean Morgan).

Na een in hun ogen goed verlopen opdracht in de jungle van Bolivia, wordt het eliteteam echter voor dood achter gelaten. Hun CIA-contactpersoon en opdrachtgever Max heeft geen nut meer voor het team en probeert deze mogelijk lastige getuigen definitief tot zwijgen te brengen.

Probeert, want het team overleeft en duikt onder en wacht op hun kans terug te keren naar de VS. Die kans komt als Clay benaderd wordt door de sexy Aisha (Zoe Saldana). In ruil voor haar hulp moeten ze Aisha helpen de ongrijpbare Max op te sporen en tot verantwoording roepen.

 
Max wordt echter zwaar bewaakt en heeft zoveel macht dat hij boven de wet lijkt te staan. Op die manier is hij in staat hele landen en hun regeringen naar zijn hand te zetten en de persoonlijke wraak van Aisha, Clay en zijn vier wapenbroeders valt dan ook in het niets bij de massavernietiging die Max aan het voorbereiden is.

Waar vergelijkbare films vaak veel te zwaar over de top gaan, blijft The Losers binnen het realistische kader en mede daardoor is het in principe eenvoudige wraakscenario heel geloofwaardig. Dat is heel belangrijk binnen het actiegenre, zeker als je een brede doelgroep wilt bereiken. Nou, die brede doelgroep kan zijn hart ophalen met deze geweldige film, snel, hard en hier en daar komisch. Een echte topper!!

Cast: Jeffrey Dean Morgan en Chris Evans.
Genre: Acties
 
 


Te huur vanaf: 14 september 2010

De wereldwijde strijd tegen extremistisch terrorisme gaat onverminderd voort. De aanslagen in Londen en Madrid hebben aangetoond dat de Europese steden bijna onmogelijk te beveiligen zijn en ook de Franse geheime dienst, de DGSE, is onder leiding van operationeel commandant Alex dag en nacht bezig het land voor een aanslag te behoeden.

Daarbij moet echt gewetenloos te werk worden gegaan. Dat kan alleen als Alex zijn agenten niet als mensen, maar als wapens ziet, wapens die hij in kan zetten tegen de terroristen. Zonder enige twijfel een zeer spannende film, een aanrader...
 
Regie: Phillippe Haim. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 14 september 2010

Hope They Serve Beer In Hell is vreemd genoeg gebaseerd op een boek dat weken op de bestsellerlijst van de New York Times heeft gestaan. Dat zou je niet direct verwachten van deze The Hangover-achtige film, want het verhaal, dat zich concentreert op vrouwen versieren en overmatig drankgebruik, klinkt niet echt literair.

Op een of andere manier wist de schrijver toch een goede snaar te raken, zo ook in deze film die absoluut grappig en sexy is. Grappig is ook Tucker’s website (www.tuckermax. com) waar hij schaamteloos en vrij gedetailleerd vertelt over al zijn seksuele escapades.

Regie: Bob Gosse. Genre: Komedie


Te huur vanaf: 14 september 2010

Een jonge jongen zoekt wraak voor de moord op zijn moeder. Zijn grootvader Heihachi Mishima is een meester in martial arts en de jongen smeekt om door hem getraind te worden. Heihachi weigert echter zijn kleinzoon te trainen.

Hier lijkt verandering in te komen wanneer de jongen er achter komt dat er een geheim toernooi plaatsvindt waar ook zijn beoogde tegenstander aan mee doet. Martial arts-film met Gary Daniels en Luke Goss, dat is een zekere keuze binnen het actiegenre. We zien veel geweld in de stijl van de bekende videogame met kooigevechten etc. etc.
Cast: Luke Goss. Genre: Actie/Avontuur


Nu te huur: 21 september 2010

Onderweg naar de nationale step off kampioenschappen rekent het team van Truth University op de talentvolle nieuwkomer Chance Harris om hen naar de overwinning te leiden. Chance heeft echter grote problemen om zijn school, zijn relaties en het niet kunnen betalen van zijn schulden bij een straatbende met dit landelijk op televisie uitgezonden evenement te combineren.

Dansfilms zijn nog steeds helemaal ‘hot’ en deze opvolger van het succesvolle Stomp the Yard is daar geen uitzondering op. Veel talent onder de cast en dat wordt gecombineerd met een lekkere soundtrack vol aanstekelijke tracks.
Cast: Keith David. Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.