Te huur vanaf: 31 augustus 2010
Nadat hij op jonge leeftijd door de Perzische koning Sharaman is geadopteerd, groeit wees Dastan op in een ongekende wereld vol luxe.

Eenmaal volwassen is prins Dastan (Jake Gyllenhaal) een dapper strijder die samen met zijn twee broers, kroonprins Tus en heethoofd prins Garsiv, de nodige veldslagen voor zijn vader wint.

Tijdens een campagne tegen de van verraad verdachte stadstaat Alamut blinkt Dastan uit door op slinkse wijze de aanval in te zetten en daarbij de strijd voortijdig in Perzisch voordeel te beslissen. Koning Sharaman is niet blij over de aanval, maar zijn broer en belangrijkste adviseur Nazim (Ben Kingsley) weet de gemoederen te bedaren.

  Tijdens de op de overwinning volgende festiviteiten komt de koning onder mysterieuze omstandigheden te overlijden en Dastan wordt door deze omstandigheden als de dader aangezien.

Hij moet vluchten en doet dat in het gezelschap van de bloedmooie Tamina, prinses van Alamut en beschermster van een eeuwenoude dolk, de ware reden van de aanval op de stad.

Prince Of Persia: The Sands Of Time is een heerlijke avonturenfilm in het Pirates Of The Caribbean-genre en dus ook voor dezelfde doelgroep. Jake Gyllenhaal is werkelijk fenomenaal en we zien hem (en zijn stuntman) alle uit de games bekende bewegingen uitvoeren. Een spannend verhaal vol actie en humor maakt van deze film een absolute topper waar heel veel mensen van gaan genieten.
Cast: Jake Gyllenhaal, Emma Arterton en Alfred Molina.
Genre: Avontuur
 
Te huur vanaf: 31 augustus 2010
 
Samen met zijn vader Bo (Dennis Quaid) runt Jeep Hanson Paradise Falls, een afgelegen diner annex benzinestation aan een verlaten weg in de middel van de woestijn.

Het personeel dat er werkt is zo’n beetje vergroeid met het interieur en ook serveerster Charlie werkt er al een paar jaar. Charlie is zwanger, maar aangezien de biologische vader de benen heeft genomen, heeft ze besloten het kind ter adoptie weg te geven. Op dat moment heeft ze nog geen idee welke belangrijke rol haar kindje speelt in de strijd die gaat komen, een strijd van apocalyptische proporties.

Als je kijkt naar de cast waar Legion mee is gezegend, dan mag je een prima film verwachten, een voorgevoel dat door deze spannende film meer dan waar wordt gemaakt. De strijd tussen goed en kwaad is hier net even anders dan je gewend bent uit b.v. End Of Days, want dit keer is het niet de duivel, maar God zelf die zijn toorn over de mensheid uitroept. Absoluut een aanrader voor alle fans van het actie-genre...
 
Cast: Paul Bettany, Dennis Quaid en Tyrese Gibson.
Genre: Actie
 
Te huur vanaf: 7 september 2010
 
Voor Phil en Claire Foster (Steve Carell en Tina Fey) is hun vaste avondje uit eigenlijk net als hun huwelijk een sleur geworden. Phil besluit daarom hun ‘date night’ om te gooien en naar dat nieuwe trendy restaurant in de stad te gaan.

Veel te laat aankomend is er geen tafeltje en in een dolle bui pikt Phil de reservering in van de Tripplehorn’s. Wat hij op dat moment niet weet is dat deze Tripplehorn’s bezig zijn maffiabaas Joe Miletto (Ray Liotta) af te persen. Voor hij er erg in heeft krijgt Phil een pistool in zijn gezicht gedrukt en het brave echtpaar moet al hun talenten aanwenden om dit avondje stappen te overleven.

Steve Carell en Tina Fey zijn in Nederland niet de grootste sterren, maar dat zou door deze hele grappige misdaadkomedie zomaar ineens kunnen veranderen. Ze zijn echt geweldig in hun rollen als nietsvermoedend echtpaar die ineens tussen misdadigers en corrupte politiemensen terecht komen en moeten vechten voor hun leven.
 
Cast: Steve Carell, Mark Wahlberg en Tina Fey.
Genre: Komedie/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 31 augustus 2010
Dave is wel de laatste persoon waar je aan denkt als je het over superhelden hebt. Dave’s enige superkracht is zijn onzichtbaarheid voor meisjes en dat frustreert hem enorm. Toch houdt het superhelden-onderwerp hem heel erg bezig.

Hij bestelt een superheldenpak en kort daarna gaat hij aan de slag. De amateurvideo van zijn tweede treffen met de straatcriminaliteit is binnen de kortste tijd een hit op You Tube en Kick-Ass is een held. Het is echter een kwestie van tijd voor Dave in een te groot wespennest terecht komt, want er is nu eenmaal meer voor nodig om moordenaars en verkrachters te bestrijden.

Op het moment dat het finaal mis lijkt te gaan, krijgt Kick-Ass hulp uit een onverwachte hoek.
 
Kick-Ass begint als een grappige komedie voor het hele gezin en van het een op het andere moment slaat de stemming om en kijk je naar een van de bloederigste films van het jaar.

Het is Hit-Girl, fantastisch gespeeld door de dertienjarige Chloe Moretz, die de show steelt. Samen met Nicolas Cage maakt ze tientallen slachtoffers. Kick-Ass is een absolute aanrader, zonder enige twijfel 16+ en een genot om naar te kijken. Huren....

Cast: Nicolas Cage en Mark Strong.
Genre: Actie/Komedie
 
 
 
Te huur vanaf: 31 augustus 2010
 
Vanaf de eerste minuut van de oorlog in Irak wordt er gejaagd op de vermeende massavernietigingswapens, de WMD’s. Als commandant van een eenheid is het de taak van chief Roy Miller (Matt Damon) de door de inlichtingendienst aangegeven WMD-locaties veilig te stellen, maar keer op keer staat hij met lege handen en worden er geen wapens gevonden.

Tijdens een opstootje komt Miller in contact met Farid Rahman. Die vertelt informatie te hebben over een samenkomst van een aantal hooggeplaatste leden van Saddam’s Ba’ath-partij. Bij die bijeenkomst aanwezig is generaal Al Rawi, de klaverboer in het beruchte kaartspel waarin alle kopstukken uit Saddam’s regering zijn ondergebracht.

Al Rawi is een belangrijk doelwit, want hij is mogelijk een van de weinige die meer over de WMD’s weet. Probleem voor Miller is dat Clark Poundstone (Greg Kinnear), de baas van de Special Intelligence Unit, heel andere plannen heeft met de klaverboer...

Green Zone is een uitermate interessante en spannende film en dat komt voornamelijk omdat de film een mogelijk complot toont over de beslissing om over te gaan tot de oorlog in Irak. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een eenvoudig onderofficier, uitstekend gespeeld door mega-ster Matt Damon.

Je zit je bij deze film geen minuut te vervelen, want het gaat allemaal in een heerlijk snel tempo en het is interessant genoeg om de film van het begin tot het eind op te vreten...
Cast: Matt Damon en Greg Kinnear.
Genre: Actie/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 7 september 2010
Openbaar aanklager Nick Rice (Jamie Foxx) is een zeer ambitieus man. Met een veroordelingpercentage van 98% is hij dé grote ster van het OM en er ligt een gouden toekomst voor hem als officier van justitie, misschien zelfs wel burgemeester of een andere hoge politieke functie.

Er is hem dan ook veel aan gelegen om zijn staat van dienst zo ongeschonden mogelijk te houden en om die reden besluit hij een grote zaak op een, voor het slachtoffer, dramatische manier te schikken. De verkeerde man wordt ter dood veroordeeld en de belangrijkste dader komt er met een relatief lage straf van af.

Het slachtoffer is Clyde Shelton (Gerard Butler), een brave burger die tijdens een overval in zijn eigen huis zijn vrouw en kind voor zijn ogen vermoord zag worden.
 
Van de een op de andere dag verliest hij zijn geloof in het juridische systeem en dat heeft vergaande gevolgen. Clyde is er namelijk niet de man naar om dat over zijn kant te laten gaan en in de jaren tussen de veroordeling en de voltrekking van het vonnis trekt hij zijn plan.

Een groot deel van de kracht van Law Abiding Citizen ligt ‘m in de nieuwsgierigheidfactor. We zijn namelijk allemaal benieuwd hoe Butler doet wat hij doet en daarmee Foxx en het gehele justitiële apparaat tot waanzin drijft. Daarnaast zijn we natuurlijk altijd op de hand van de man die na de dood van zijn gezin eigenhandig wraak neemt op alle betrokkenen. Een topper voor een heel breed publiek.

Cast: Jamie Foxx, Gerard Butler en Colm Meaney
Genre: Thriller
 
 


Te huur vanaf: 31 augustus 2010

Tijdens de zeer onrustig verlopende begrafenis van hun vader komen zijn zonen Aaron (Chris Rock) en Ryan (Martin Lawrence) evenals de rest van familie en vrienden voor een grote verassing te staan.

Deze Death At A Funeral is een bijna ‘all black’ remake van een Britse film een paar jaar geleden. De cast is opmerkelijk te noemen, want als je Martin Lawrence, Chris Rock, Danny Glover, James Marsden, Zöe Saldana, Luke Wilson, Tracy Morgan en Regina Hall bij elkaar optelt, dan is dat indrukwekkend. Het is een leuke komedie, veel toegankelijker dan het origineel.
Cast: Martin Lawrence, Chris Rock en Luke Wilson Genre: Komedie


Te huur vanaf: 7 september 2010

Na 5 jaar komt Chance vrij uit de gevangenis en staat hij voor de keuze welke kant hij met zijn leven op moet. Nachtclubeigenaar Eddie (Peter Weller) wil hem, net als in de gevangenis, inzetten in illegale gevechten en daar kan hij snel veel geld mee verdienen.

Daarnaast zit zijn vader Liam (Ed Harris), die zich in de elf jaar dat hij vast zit, heeft opgewerkt tot een van de topmensen binnen het Arische broederschap, met het probleem dat hij Chance buiten het broederschap probeert te houden. Daardoor komt zijn eigen positie in gevaar en ook de nieuwe donkere vriendin van zijn zoon roept vragen op.
Cast: Peter Weller en Ed Harris. Genre: Misdaad/Speelfilm


Te huur vanaf: 7 september 2010

Drugssmokkelaar Rene Pelon (Esai Morales) staat op het punt om de nieuwe sterke man van het Salazar-kartel te worden. Pelon is met een gevaarlijk, maar voor hem zeer lucratief zaakje bezig door twee Afghaanse boeren te assisteren bij het smokkelen van de door hen verbouwde heroïne.

Er bestaat echter de kans dat de Afghanen meer dan drugs wensen te smokkelen en dat de heroïne slechts wordt ingezet om de smokkellijn, La Linea vanuit Tijuana naar de VS, uit te testen om vervolgens uit naam van de Taliban een massavernietigingswapen binnen de Amerikaanse grenzen te smokkelen.
Cast: Andy Garcia, Ray Liotta en Armand Assante. Genre: Actie/Misdaad


Te huur vanaf: 31 augustus 2010

In Nederland kennen we Desert Flower onder de titel Mijn Woestijn en ook in ons land werd het een bestseller. Voor het eerst werden de misstanden rondom het uit religieuze beweegredenen besnijden van jonge meisjes en vrouwen aan de kaak gesteld. Waris Dirie zorgde dat dit probleem wereldwijd op de kaart werd gezet en groeide in die rol uit tot speciaal ambassadrice van de Verenigde Naties.

Deze film vertelt haar verhaal in een iets andere volgorde dan het boek, maar voor de rest is het een vrij goede weergave van hetgeen miljoenen lezers en lezeressen tot op het bot heeft geraakt.

Regie: Sherry Horman. Genre: Speelfilm
 
1 The Book Of Eli
Avontuur
2 The Bounty Hunter
Komedie/Humor
3 Shutter Island
Suspense-Thriller
4 From Paris With Love
Misdaad/Actie
5 Bad Lieutenant
Misdaad
6 Valentine's Day
Komedie/Romantiek
7 Dear John
Speelfilm
8 Case 39
Suspense-Horror/Thriller
9 Edge Of Darkness
Thriller
10 Chloe
Thriller/Speelfilm
11 Gangsterboys
Komedie/Humor
12 Cash
Misdaad
13 The Box
Thriller
14 The Wolfman
Suspense-Horror
15 Percy Jackson & T...
Avontuur
16 Sherlock Holmes
Thriller
17 Alice In Wonderla...
Familiefilm
18 The Road
Rampenfilm/Speelfilm
19 Did You Hear Abou...
Komedie/Humor
20 Deadly Impact
Thriller/Actie
21 Brothers
Speelfilm/Oorlog
22 Millennium 3: Ger...
Thriller
23 Harry Brown
Misdaad
24 I Love You Philli...
Speelfilm/Komedie
25 The Invention Of...
Komedie/Humor
 
26 The Horseman
Thriller
27 Twilight: New M...
Fantasy/Speelfilm
28 Avatar
Fantasy/Avontuur
29 All About Steve
Komedie/Humor
30 It's Complicated
Komedie/Humor
31 Invictus
Speelfilm
32 Komt Een Vrouw...
Speelfilm
33 My Sister's Keepe...
Speelfilm
34 Zwart Water
Suspense-Thriller
35 Kom Niet Aan Mijn...
Speelfilm
36 Up In The Air
Speelfilm
37 Daybreakers
Thriller/Actie/Horror
38 Planet 51
Komedie/Familiefilm
39 The Lovely Bones
Thriller
40 Het Regent G...
Familiefilm/Animatie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.