Te huur vanaf: 10 augustus 2010
Als de bliksemschicht van oppergod Zeus wordt gestolen, wordt Percy Jackson, de zoon van Poseidon, als verdachte aangewezen. Zeus (Sean Bean) eist dat hij de gestolen schicht binnen tien dagen weer in zijn bezit wil hebben en hij dreigt met oorlog als aan deze eis niet wordt voldaan.

De nietsvermoedende Percy leeft tot aan die dag een doodgewoon bestaan en hij weet niets van zijn goddelijke afkomst. Het is dan ook een grote verrassing dat zijn beste vriend Grover een sater (half mens, half geit) is en de opdracht heeft hem ten koste van alles te beschermen.
  Leraar Mr. Brunner blijkt centaur Chiron (Pierce Brosnan) te zijn en met hun hulp vindt Percy zijn weg naar het geheime kamp waar hij zijn training als godenzoon moet ondergaan.

Veel tijd heeft Percy niet. De tijd tikt door en zijn eerste doel is de onderwereld van Hades, die Percy’s moeder Sally gevangen heeft genomen. Ook Hades heeft zijn zinnen gezet op Zeus’s machtige wapen, want voor hem is dat de enige kans om zijn ondergrondse bestaan te ontvluchten en de macht over Olympus te grijpen.

De Griekse goden zijn populair in augustus, want naast Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief zien we ze ook terug in Clash Of The Titans. The Lightning Thief is een combinatie van The Chronicles Of Narnia en National Treasure, aangevuld met wat elementen uit Harry Potter, dus een aanrader voor zo’n beetje iedereen...
Cast: Sean Bean, Pierce Brosnan en Uma Thurman.
Genre: Avontuur
 
Te huur vanaf: 10 augustus 2010
 
Er was eens, niet zo heel lang geleden, in een land dat niet eens zo heel ver hier vandaan ligt, een gezin dat op zich een heerlijk leven had.

Te midden van een prachtig landschap ligt de boerderij van de familie Green en hun drie kinderen. Meneer Green (Ewan McGregor) vecht in de oorlog en daardoor is mevrouw Green (Maggie Gyllenhaal) op zichzelf aangewezen om de boerderij draaiende te houden.

Er breekt ook thuis oorlog uit als de drie plattelandskinderen gezelschap krijgen van hun neefje en nichtje uit de grote stad. Dat zorgt voor de nodige problemen en als de nood het hoogst is, dan is de redding nabij. Die redding komt in de persoon van Nanny McPhee, want die weet wel raad met vijf lastige kinderen.

Meervoudig Oscarwinnares Emma Thompson keert terug in de rol van de meest magische gouvernante sinds Mary Poppins. De film is in het Engels met ondertiteling, maar ook Nederlands gesproken, dus echt van heel jong tot heel oud...
 
Cast: Emma Thompson, Ewan McGregor en Maggie Smith
Genre: Komedie/Humor, Familiefilm
 
Te huur vanaf: 3 augustus 2010
 
Op de dag dat de Duitsers Noorwegen binnenvallen, keert de jonge gedreven Max Manus terug naar zijn vaderland om een belangrijke rol te gaan vervullen in het verzet.

Ondanks alle moeite weet de bezetter maar geen grip op Max en zijn mensen te krijgen en die ene keer dat ze hem in de kraag wisten te vatten, ontsnapte Max aan de martelingen van de Gestapo door brutaal het raam uit te springen. Tijdens zijn herstel nam hij definitief de benen en bleef de gehele oorlog een nagel aan de doodskist van de in Noorwegen gelegerde Nazi-leiding.

De vergelijking tussen Soldaat Van Oranje en Max Manus, A Man Of War is dus snel gemaakt en beide films hebben ongeveer dezelfde sfeer, alleen in een andere taal. Fijne is dat ook hier de noren gewoon Noors, de Engelsen gewoon Engels en de Duitsers gewoon Duits praten. Dat komt de authenticiteit van de film zeker ten goede en sinds de zo succesvolle Millenniumtrilogy is zo’n Scandinavisch taaltje ook redelijk ingeburgerd.
 
Cast: Joachim Rønning
Genre: Oorlog
 
 
Te huur vanaf: 3 augustus 2010
Na een zwaar auto-ongeluk beseft Steven Russell (Jim Carrey) dat het leven maar kort is en dat hij iedere dag maximaal moet zien te genieten.

De eerste stap voor Steven is dat hij zijn geheime leven als homoseksueel in de openbaarheid brengt en dat heeft vooral voor zijn gezinsleven de nodige consequenties. Hij verlaat zijn vrouw en verhuist naar Miami waar hij het er samen met zijn vriend Jimmy van neemt.

Een goede homoseksuele levensstijl is echter erg duur en omdat zijn baan die kosten niet dekt, besluit Steven het criminele pad uit te proberen. Daar blijkt hij een groot talent voor te hebben, maar het is een kwestie van tijd voor hij tegen de lamp loopt. Hij wordt veroordeeld en dat is eigenlijk het beste wat hem had kunnen overkomen.
 
In de gevangenis leert hij Phillip Morris (Ewan McGregor) kennen en vanaf het moment dat hij de verlegen bangige Phillip ziet, is hij verkocht.

I Love You Phillip Morris is gay gay gay gay gay. Het is natuurlijk vreemd om Jim Carrey als overtuigend homoseksueel aan de gang te zien, maar dat neemt niet weg dat Jim Carrey nog steeds Jim Carrey is. Dat betekent dat we kunnen genieten van zijn gekke bekken en zijn spitsvondige dialogen en oneliners.

Ewan McGregor speelt op overtuigende wijze zijn partner en de onderdanige rol binnen hun relatie, een type dat McGregor heel goed ligt.

Cast: Jim Carrey, Ewan McGregor en Leslie Mann.
Genre: Speelfilm, Komedie
 
 
 
Te huur vanaf: 10 augustus 2010
 
Na een angstaanjagende gebeurtenis tijdens één van zijn strooptochten trekt de bloeddorstige avonturier Solomon Kane (James Purefoy) zich uit pure angst terug in een klooster.

Vervloekt door de duivel hoopt hij aan een verschrikkelijk lot te ontkomen, maar de strijd tussen goed en kwaad heeft andere plannen. Als de abt van het klooster hem om goede redenen de deur wijst, begint Kane een zwervend bestaan. Hij heeft geweld afgezworen en dat is niet eenvoudig in deze moeilijke tijden waarin ziekte, moord en zwarte magie het land terroriseren.

Als hij door drie struikrovers wordt overvallen, weigert Kane zichzelf te verdedigen en ze laten hem zwaar gewond achter. Zo wordt hij gevonden door William Crowthorn (Pete Postlethwaite) en zijn gezin. Zij verplegen hem en nodigen hem uit hen te vergezellen tijdens de grote oversteek naar de nieuwe wereld. Zo ver komt het echter niet. De ruiters van Malachi, de dienaar van de duivel, vallen het gezin aan en dat is voor Kane het moment om zijn ziel op te geven door het gezin te hulp te schieten.

De wereld van Solomon Kane is zeer gewelddadig en gevuld met magie, duistere figuren, tovenaars en heksen. Bovenmenselijke vijanden vragen om bovenmenselijke krachtsinspanningen en we zien prachtige gevechten tussen Kane en zijn vele vijanden. Actie is waar het in deze film om draait, maar dan in een avontuurlijke setting en dat doet denken aan films als Conan The Barbarian en meer recent Van Helsing. Genieten dus voor de fans...
Cast: Pete Postlethwaite en Max von Sydow.
Genre: Avontuur
 
 


Te huur vanaf: 10 augustus 2010

Sinds hij van de dokter het advies heeft gekregen zich eens goed te laten onderzoeken, heeft Ben Kalmen (Michael Douglas) nooit meer een stap bij hem over de vloer gezet. Hij is bij zijn vrouw (Susan Sarandon) weg gegaan, heeft met de nodige veel jongere dames het bed gedeeld en zijn bedrijf is wegens fraude volledig op de fles gegaan. Ja, de laatste jaren heeft Ben echt geleefd.

Solitary Man is triest en toch ook weer een beetje grappig. Veteraan Michael Douglas is geknipt voor de rol van (bijna) zestiger die een zooitje van zijn leven heeft gemaakt.
 
Cast: Michael Douglas, Susan Sarandon en Danny DeVito. Genre: Speelfilm
 


Te huur vanaf: 10 augustus 2010

Inbreker Arkin loopt tijdens een kraak recht zijn ergste nachtmerrie in. Een gemaskerde psychopathische moordenaar heeft de vader en de moeder van het gezin dat er woont in gijzeling genomen en die moeten de ergste martelingen doorstaan. Het huis zit ineens vol met ingenieuze boobytraps en het lijkt onmogelijk om het huis te verlaten.

Een gemaskerde dader zorgt altijd voor een creepy sfeer en ook nu weer is dat de reden dat de rillingen over je rug lopen. Absoluut een goede titel voor alle horror-fans, maar dan wel met een vleugje suspense...
Cast: Josh Stewart Genre: Thriller
 


Te huur vanaf: 3 augustus 2010

Zwart Water is een thriller over een Nederlands gezin dat naar België verhuist nadat moeder Christine (Hadewych Minis) haar ouderlijk huis heeft geërfd. De negenjarige dochter Lisa ontdekt in de kelder van het huis een vreemd en sinister meisje. Deze Karen vertelt haar dat ze de dode tweelingzus is van Lisa’s moeder, en ze beweert een gruwelijk geheim van haar te weten. Als ook Lisa’s vader Paul ontdekt dat het verleden van zijn vrouw schimmig is, heeft dit grote gevolgen...

Spannende psychologische thriller met Barry Atsma (Komt Een Vrouw Bij de Dokter) in één van de hoofdrollen.
Cast: Hadewych Minis en Barry Atsma Genre: Suspense-Thriller


Te huur vanaf: 3 augustus 2010

Ryden Malby heeft al vanaf heel jong een plan voor haar toekomst. Goed presteren op school en dan met hoge cijfers afstuderen, maken daar allemaal deel van uit. Ze is gek op boeken en na haar studie wil ze niets liever dan werken bij uitgeverij Happerman & Browning. Ze is ambitieus en gemotiveerd, maar zoals zoveel dingen in het leven is er altijd wel iemand die net even iets gemotiveerder en ambitieuzer is.

Post Grad is een leuke komedie met een romantische insteek. Hoofdrolspeelster Alexis Bledel is geen onbekende, we kennen haar als een van de vier meisjes uit de The Sisterhood Of The Traveling Pants.

Cast: Alexis Bledel en Michael Keaton. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 3 augustus 2010

Om haar leven in de prostitutie te ontsnappen, gaat de uit Rusland afkomstige Galia Rasimova (Olga Kurylenko) akkoord om voor de Israëlisch/Russische seksmaffia een moord te plegen. Helaas blijft het daar niet bij, want de maffia laat haar niet uit hun handen glippen.

A Female Assassin speelt zich af binnen het keiharde criminele circuit van een Israëlische stad. Hoofdrolspeelster Olga Kurylenko (bekend uit Bondfilm Quantum Of Solace) is een prachtige verschijning, maar aangezien ze zich hier in een zeer moeilijke situatie bevindt, komt ze wat harder over.

Cast: Olga Kurylenko Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 10 augustus 2010

Australisch journalist Roger East (Anthony LaPaglia) wordt door een afgevaardigde van de nieuwe regering van Oost-Timor gevraagd het onafhankelijke nationale persbureau op te starten. Zijn oude nieuwsgierigheid en gevoel voor rechtvaardigheid brengt hem er toe naar Oost- Timor af te reizen om op zoek te gaan naar 5 vermiste journalisten.

Het is af en toe te gek voor woorden als je ziet wat er zich allemaal in de wereld af heeft gespeeld waar wij maar weinig van af weten, maar waarbij rond de 200.000 burgers om zijn gekomen. Balibo vertelt zo’n verhaal, spannend en ook historisch interessant.

Cast: Anthony LaPaglia en Oscar Isaac. Genre: Thriller, Speelfilm
 
1 Shutter Island
Suspense-Thriller
2 From Paris With Love
Misdaad/Actie
3 Case 39
Suspense-Horror/Thriller
4 Sherlock Holmes
Thriller
5 Edge Of Darkness
Thriller
6 Alice In Wonderland
Familiefilm
7 Did You Hear About The Morgans?
Komedie/Humor
8 Bad Lieutenant
Misdaad
9 Chloe
Thriller/Speelfilm
10 Harry Brown
Misdaad
11 All About Steve
Komedie/Humor
12 The Wolfman
Suspense-Horror
13 Twilight: New Moo...
Fantasy/Speelfilm
14 Het Regent Gehakt...
Familiefilm/Animatie
15 Brothers
Speelfilm/Oorlog
16 The Box
Thriller
17 Komt Een Vrouw B...
Speelfilm
18 Millennium 3: Ger...
Thriller
19 Daybreakers
Thriller/Actie/Horror
20 Cash
Misdaad
21 Avatar
Fantasy/Avontuur
22 Up In The Air
Speelfilm
23 The Lovely Bones
Thriller
24 Couples Retreat
Komedie/Humor
25 Housebroken
Komedie/Humor
 
26 Universal Soldier...
Actie
27 The Battle Of Pas...
Oorlog
28 Van Wilder: Fresh...
Komedie/Humor
29 Invictus
Speelfilm
30 My Sister's Keepe...
Speelfilm
31 Deadly Impact
Thriller/Actie
32 It's Complicated
33 Alvin And The Chi...
Familiefilm/Komedie/Humor
34 The Blind Side
Speelfilm
35 Red Mist
Horror/Thriller
36 The Imaginarium...
Fantasy
37 Precious
Filmhuis/Speelfilm
38 From Within
Thriller/Horror
39 The Princess And...
Animatie
40 The Ugly Truth
Komedie/Humor
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.