Te huur vanaf: 27 juli 2010
Als ambitieus journaliste moet Nicole Hurley (Jennifer Aniston) zo af en toe prioriteiten stellen en wat is een rechtszaak als je die tijd beter kunt besteden aan het najagen van een mogelijk geweldig verhaal.

De rechter ziet er de humor niet van in en gelast haar arrestatie en op zo’n moment komt de verstrekker van het bedrag voor de borgtocht in actie. Die huurt in zo’n geval een premiejager in die zijn investering veilig moet stellen en die beroepsgroep ligt sinds de dagen van het wilde westen niet echt lekker bij zowel criminelen als politieagenten.
  De premiejager die ingehuurd wordt om Nicole op te sporen is niemand minder dan Milo Boyd (Gerard Butler), Nicole’s ex-man. Die heeft nog de nodige appeltjes met Nicole te schillen en hij geniet intens als hij hoort dat hij zijn ex in de boeien mag gaan slaan. Dat verandert als hij via Nicole betrokken raakt bij een grote zaak waar grote belangen op het spel staan.

De combinatie van actie en komedie is in het verleden heel populair gebleken, zeker als de chemie tussen beide hoofdrolspelers zo goed is als tussen Jennifer Aniston en Gerard Butler. Butler wist kort geleden Katherine Heigl al op de zenuwen te werken in The Ugly Truth en ook nu weer drijft hij zijn vrouwelijke tegenspeelster tot waanzin. The Bounty Hunter is zonder enige twijfel een van de leukste films binnen het genre. Genieten dus...

Cast: Jennifer Aniston en Gerard Butler.
Genre: Komedie/Humor, Actie
 
Te huur vanaf: 20 juli 2010
 
In de wereld waarin Mark Bellison leeft, is het gewoonweg onmogelijk om te liegen. Iedereen vertelt, gevraagd en ook ongevraagd, altijd de waarheid en voor Mark (Ricky Gervais) betekent dat, dat hij zowel op zijn werk als in zijn privéleven continue wordt afgezeken.

Hij is te klein en te dik om kans te maken op een leuke vrouw en door zijn gebrek aan talent staat hij op het punt om te worden ontslagen als schrijver bij een grote filmstudio. Tot overmaat van ramp dreigt hij ook nog eens zijn huis uit te worden gezet en compleet in paniek komt hij tot de ontdekking dat hij over een bijzondere gave beschikt.

Als enige mens op aarde is hij in staat om dingen te zeggen die niet zo zijn, hij kan liegen. We zagen jaren geleden hoe Jim Carrey in Liar Liar niets anders kon doen dan de waarheid vertellen in een wereld die door leugens wordt geregeerd. In The Invention Of Lying zijn de zaken precies omgekeerd en dat biedt zeker zoveel mogelijkheden voor een heerlijke komedie.
 
Cast: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Rob Lowe en Jonah Hill.
Genre: Komedie/Humor.
 
Te huur vanaf: 27 juli 2010
 
Op een ver afgelegen planeet is het leven eigenlijk zo’n beetje hetzelfde zoals wij dat op aarde kennen. Men gaat naar zijn werk, naar de bioscoop en net als bij ons worden ze verliefd.

In het stadje Glipforg is het met de rust gedaan als er op een dag een ruimteschip landt en er een vreemd wezen een met sterren en strepen versierde vlag in de grond plant. Dat wezen is astronaut Charles ‘Chuck’ Baker (stem: Dwayne Johnson). Die is net zo geschrokken bij het zien van deze buitenaardse beschaving en hij slaat direct op de vlucht voor het grote onbekende.

Groene wezens zijn populair en na de Ogers krijgen we nu te maken met de bewoners van Planeet 51. Een andere kleur was misschien iets origineler geweest, maar dat maakt het er allemaal gelukkig niet minder leuk op. De animatie is van hoge kwaliteit en er zitten weer veel bekende stemmen in. Ook het verhaal is heel erg leuk en net als bij alle grote animatiefilms van de afgelopen jaren, geschikt voor zowel jong als oud.
 
Cast: Dwayne Johnson (stem), Jessica Biel (stem) en Gary Oldman (stem).
Genre: Komedie/Humor, Familiefilm.
 
 
Te huur vanaf: 20 juli 2010
Een vader en zoon behoren tot de laatste overlevenden op een langzaam stervende planeet. Het wordt steeds kouder, steeds grijzer, want ook in de natuur is alle kleur verdwenen en dat levert een zeer deprimerende sfeer op die veel mensen tot zelfmoord heeft gedreven.

Moordende bendes beheersen de wegen en iedereen zoekt naar brandstof en voedsel. Kannibalisme is geen uitzondering en de vader (Viggo Mortensen) moet zijn omgeving continue in de gaten houden om zo zijn zoon te beschermen. Als volwassene, met herinneringen aan hoe mooi de wereld ooit was, probeert de vader sterk te zijn voor zijn zoon, maar ook hij staat op instorten en maakt zich zorgen over wat er van zijn zoon terecht komt als hij zelf sterft.
 
The Road schetst een postapocalyptische wereld waar je niet aan wilt denken. De sfeer van een afstervende wereld wordt op voortreffelijke wijze neergezet en dat maakt het verhaal zeer geloofwaardig, je wordt er als het ware helemaal in meegezogen.

De film laat zien dat overleven echt een oerinstinct van de mens moet zijn, want in een wereld waarin iedere vorm van hoop op een betere toekomst ontbreekt, moet de wil te overleven sterker zijn dan je gezonde verstand. Er is niets ‘leuk’ aan The Road, maar het is desondanks een indrukwekkende film over een wereld waar niemand ooit in terecht hoopt te komen.

Cast: Viggo Mortensen, Robert Duvall en Charlize Theron
Genre: Rampenfilm, Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 27 juli 2010
 
Na haar mislukte huwelijk met de uit Syrië afkomstige Nazir Zalaq heeft Hanna Veenhoven haar leven weer op de rit gezet. Ze is getrouwd met Bertus, een goede man met wie ze net als met Nazir twee kinderen heeft en samen met haar kinderen Bibi en Azim vormt ze een hecht gezin.

Haar ex Nazir heeft echter de scheiding nooit kunnen verkroppen en hij blijft pogingen doen om tot een verzoening te komen. Dat gaat in Nederland niet lukken en daarom besluit hij zijn kinderen te ontvoeren om in zijn vaderland Syrië een nieuwe toekomst op te bouwen, erop hopend dat Hanna haar kinderen zal volgen.

Hanna is radeloos als ze hoort dat de trip naar Disneyland Parijs in Damascus is geëindigd. Daar gelden andere regels en wetten, want in de Arabische cultuur is de man bepalend en heeft de vrouw, zeker een buitenlandse, geen enkel recht. Met de hulp van de in dit soort zaken gespecialiseerde Wouter Siemons (Thom Hoffman) probeert ze via de Nederlandse ambassade haar kinderen terug te krijgen.

Wie kent niet de klassieker in dit genre, het indrukwekkende Not Without My Daughter. In Kom Niet Aan Mijn Kinderen zien we een even schrijnend verhaal en je voelt zelfs voor de televisie de machteloosheid van dit waargebeurde verhaal dat een paar jaar geleden heel veel publiciteit genereerde. Dit is een thema dat vooral niet in de vergetelheid moet raken, want dit gebeurt nog regelmatig en dat mogen we nooit uit het oog verliezen of vergeten.
Cast: Thom Hoffman
Genre: Speelfilm
 
 
 


Te huur vanaf: 20 juli 2010

Marketingstrateeg Julian Wright (Jason Clarke) is een gelukkig man. Hij verdient geld als water, woont in een prachtig appartement en ook over zijn aankomende scheiding heeft hij een goed gevoel. Juist op dat moment leert hij in een bar de uiterst sexy Michael (Paz Vega) kennen en met haar begint hij, ondanks enkele waarschuwingen, een relatie vol ongeremde hartstocht.

Met The Human Contract zet Jada Pinkett Smith haar eerste stap in een mogelijk veelbelovende carrière als regisseur. Haar eerste film is heel sexy geworden en dat is niet zo vreemd met Paz Vega in de vrouwelijke hoofdrol.
 
Cast: Paz Vega, Ted Danson, Jada Pinkett Smith. Genre: Speelfilm


Reeds te huur:

Het verhaal van Fantastic Mr. Fox is afkomstig van Roald Dahl. Ook dit uit 1970 afkomstige verhaal valt een beetje onder de fabels en dat is toch iets anders dan een sprookje en daardoor is dit geen film voor de allerkleinsten. Het bedrijf dat de poppen heeft gemaakt was ook verantwoordelijk voor de Wallace & Gromit-film en daar is dit dan ook qua stijl het beste mee te vergelijken.

George Clooney is superdroog als de slimme vader Vos, Meryl Streep is zijn echtgenote en verder horen we Jason Schwartzman, Bill Murray, Owen Wilson en Willem Dafoe. Anders, maar zeker de moeite waard.
Cast: George Clooney (stem), Meryl Streep (stem). Genre: Komedie/Animatie


Te huur vanaf: 27 juli 2010

Iep! vertelt het verhaal van Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De vogelwachter Warre vindt haar en neemt Viegeltje mee naar huis waar hij samen met zijn vrouw Tine de beslissing neemt Viegeltje op te voeden als een gewoon meisje.

Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en op een dag vliegt ze weg, want ze wil samen met alle andere vogels naar het Zuiden vliegen. Dat is het begin van een lange, avontuurlijke reis. Iep! is gebaseerd op het kinderboek Iep! van Joke van Leeuwen en zal zowel kinderen als volwassenen weten te bekoren.
Cast: Huub Stapel. Genre: Familiefilm


Nu te huur: 20 juli 2010

Op het eiland Texel woont de dromerige Marie. De komst van een groep Georgische soldaten, waaronder een muzikant en een filmoperateur, zorgt voor veranderingen. Goga en zijn vrienden brengen op het grauwe Noordzee-eiland kleur, leven en liefde in het bestaan van Marie.

Aangespoord door de heldin van de Sovjet-filmmusical ‘De Vliegenierster van Kazbek’, die de Georgiërs met zich meezeulen, neemt Marie haar lot in eigen handen. Te midden van de chaos van hun vrijheidstrijd ontworstelt zij zich aan de beklemmende werkelijkheid door te leren vertrouwen op haar fantasie.

Cast: Jack Wouterse. Genre: Speelfilm, Oorlog
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.