Te huur vanaf: 13 juli 2010
Dertig jaar na de grote explosie is het leven op aarde volledig veranderd. Het menselijk ras is vele eeuwen teruggeworpen naar een tijd waarin alleen het recht van de sterkste geldt. In deze wereld is zwerver Eli (Denzel Washington) een man om rekening mee te houden.

Eli probeert conflicten zoveel mogelijk uit de weg te gaan, maar als het echt moet, reageert hij bliksemsnel en met dodelijke precisie. Zijn kostbaarste bezit is een bijzonder boek en dat boek beschermt hij met zijn leven.
  Niet alleen voor Eli, maar ook voor de machtige en verdorven Carnegie (Gary Oldman) is dat specifieke boek van levensbelang. Net als Eli kent Carnegie de kracht van de inhoud en hij is echt tot alles in staat om deze kracht in zijn voordeel te kunnen misbruiken. Als hun paden kruisen en Carnegie ontdekt dat deze vreemdeling mogelijk het enige nog bestaande exemplaar bezit, zet hij alle middelen in om dit zo bijzondere boek in handen te krijgen.

Naast The Book Of Eli komt deze maand ook The Road uit op dvd en blu ray. Beide films tonen de kijker een post-apocalyptische wereld, maar de verschillen zijn groot. The Book Of Eli is hard, vol sensatie en gevuld met spectaculaire vechtscènes en daardoor zal hij de strijd om de kijker waarschijnlijk gaan winnen. Denzel Washington is natuurlijk een grote troef, maar ook het achterliggende verhaal over de kracht van het boek in kwestie zal meer mensen aan zich weten te binden.
Cast: Denzel Washington, Mila Kunis en Gary Oldman
Genre: Avontuur
 
Te huur vanaf: 6 juli 2010
 
Als na een overval de twee overvallers klemgereden worden, is de buit op miraculeuze wijze verdwenen.

Op dezelfde miraculeuze wijze krijgt Sam Phelan (Chris Hemsworth) ineens een zware koffer op zijn motorkap. Als hij ontdekt dat de koffer gevuld is met geld, is dat de redding van het huis waar hij en zijn vrouw Leslie wonen. Eindelijk kunnen ze de achterstand van de hypotheek betalen en met dik zes ton dollars kunnen ze eindelijk ook veel van hun andere dromen realiseren.

In ruil voor de helft van de buit wil Pyke (Sean Bean), de tweelingbroer van een van de overvallers, wel een poging wagen om de koffer te achterhalen. Hij weet dat iemand die veel contant geld in handen krijgt een spoor van contante uitgeven achter gaat laten en dat spoor is waar Pyke naar op zoek gaat. Een contant betaalde Range Rover leidt hem direct naar Sam en Leslie en die hebben op dat moment nog geen idee hoe gedreven Pyke is om de buit tot op de laatste cent terug te vorderen.
 
Cast: Sean Bean, Chris Hemsworth en Mike Starr.
Genre: Misdaad
 
Te huur vanaf: 13 juli 2010
 
Twee weken was voor John en Savannah genoeg om verliefd te worden. Meer dan twee weken is hen voorlopig echter niet gegund, want Savannah (Amanda Seyfried) moet terug naar de universiteit en het verlof van John (Channing Tatum) loopt na de voorjaarsvakantie ook op zijn eind.

Een jaar zullen ze nog gescheiden zijn, maar daarna zijn beiden vastbesloten de rest van hun leven samen door te brengen. Vrijwel aan het eind van het jaar, een paar dagen voor het eind van John’s tour of duty, gebeurt er echter iets wat hun plannen volledig verwoest. In september 2001 moet John de moeilijkste keuze van zijn leven maken en zijn beslissing zet enorme druk op hun relatie.

Het gebeurt niet zo heel vaak dat een film je vrijwel vanaf het eerste minuut pakt. Regisseur Lasse Halström weet ook nu weer exact de juiste snaar te raken en een pakje papieren zakdoekjes komt bij het kijken van Dear John heel goed van pas, want het is zonder twijfel één van de mooiste films die je dit jaar kunt zien.
 
Cast: Channing Tatum, Amanda Seyfried en Richard Jenkins
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 6 juli 2010
De verdwijning van Ben Talbot is de reden dat zijn verloofde Gwen hulp zoekt bij zijn broer Lawrence (Benicio Del Toro). Lawrence besluit naar zijn ouderlijk huis af te reizen om zijn vader (Anthony Hopkins) bij te staan in deze moeilijke tijd.

Ben is inmiddels gevonden, dood en zwaar verminkt. Het lichaam is zelfs zo toegetakeld dat niemand een logische verklaring heeft voor zijn overlijden, want geen enkel dier heeft de kracht om een mens met zoveel geweld te vermoorden.

Zigeuners in de regio krijgen de schuld van meer moorden in de omgeving en als Lawrence hen bezoekt, op zoek naar informatie, is hij ooggetuige van een slachtpartij die door een monsterlijk dier wordt aangericht. Lawrence wordt gebeten, maar overleeft en herstelt bijzonder snel van zijn toch verschrikkelijke verwonding.
 
Dat trekt de aandacht van inspecteur Abberline (Hugo Weaving) van Scotland Yard, maar voor die de kans krijgt in te grijpen, is het volgende bloedbad al aangericht...

Weerwolffilms zijn er van alle tijden en de moderne technieken maken het steeds mooier en, zelfs voor een thema als dit, geloofwaardiger.

Het gebeurt niet vaak dat dit genre topacteurs als Benicio Del Toro en Anthony Hopkins aan zich weet te binden en hun aanwezigheid geeft aan dat dit niet zomaar de zoveelste weerwolffilm is.

Cast: Benicio Del Toro, Emily Blunt en Anthony Hopkins
Genre: Genre:Suspence-Horror
 
 
 
Te huur vanaf: 13 juli 2010
 
Voor bloemist Reed (Ashton Kutcher) is Valentijnsdag de drukste dag van het jaar, maar dat weerhoudt hem er niet van om precies die dag uit te kiezen om Morley (Jessica Alba) ten huwelijk te vragen.

Julia (Jennifer Garner) moet het op deze voor de liefde zo belangrijke dag even zonder haar vriend doen, want arts Harrison (Patrick Dempsey) heeft andere ‘verplichtingen’. Ook Liz (Anne Hathaway) verheugt zich op deze dag, maar haar werk voor een populaire sekslijn gaat gewoon door en ze moet dat zien te combineren met haar date met Jason (Topher Grace).

In het vliegtuig raakt Holden (Bradley Cooper) in gesprek met Kate (Julia Roberts). Beiden zijn onderweg naar huis waar ze een voor hen zeer belangrijk persoon willen verrassen. Wie er ook verrast worden zijn de fans van football-ster Sean (Eric Dane), want die doet een grote onthulling die de gemoederen nog wel een tijdje bezig zal houden. Voor alle betrokkenen is het een belangrijke dag, een dag die ze zich voor altijd zullen blijven herinneren...

Door het succes van een film als Love Actually zijn de grootste acteurs en actrices bereid om in zo’n type film genoegen te nemen met een bescheiden rol. Een echte hoofdrolspeler is hier dan ook niet aan te wijzen binnen alle mooi verweven verhaallijnen.

Ook Valentine’s Day is een ode aan de liefde en we zijn zwaar onder de indruk van de manier waarop alles aan het eind prachtig op zijn plek valt.
Cast: Kathy Bates, Jessica Alba en Bradley Cooper
Genre: Komedie, Romantiek
 
 
Te huur vanaf: 6 juli 2010
Sinds een domme actie tijdens de nadagen van orkaan Katrina leeft rechercheur Terence McDonagh (Nicolas Cage) dagelijks met flinke rugpijn. Hij krijgt daar medicijnen voor, maar die vult hij naar eigen behoefte aan met alle drugs die hij tijdens zijn werk te pakken kan krijgen.

Daarnaast heeft hij een dure gokverslaving en de combinatie van deze twee slechte gewoontes drijft hem meer en meer in een hoek waar hij alleen uit kan komen door al zijn principes opzij te zetten en zich te bewegen aan de andere kant van de wet.

Hij moet daarbij grote risico’s nemen om zichzelf en zijn vriendin, de eveneens aan drugs verslaafde peperdure callgirl Frankie (Eva Mendes), voor groter kwaad te behoeden.

Om die reden moet hij een pact sluiten met de duivel in de persoon van dealer Big Fate (Xzibit),
 
een dealer die verdacht wordt van een brute vijfvoudige moord die Terence hem juridisch niet aan heeft kunnen rekenen.

Nicolas Cage is een zeer veelzijdig acteur en vooral in dit soort rollen voelt hij zich heel erg goed thuis. In Bad Lieutenant speelt hij een ander soort rol dan in bijvoorbeeld Next of in Bangkok Dangerous, maar dat maakt de film er niet minder goed op.

Sterker nog, beter dan in deze film zul je hem niet snel zien, want hij speelt een antiheld en dat vraagt veel meer van een acteur dan wanneer je personage vanaf het begin alles meezit. Anders, maar toch een must voor iedere Cage-fan...

Cast: Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer
Genre: Misdaad
 
 


Te huur vanaf: 6 juli 2010

Actie-thriller Deadly Impact is een prettige verrassing. De film vertelt het verhaal van een ongrijpbare, zeer goed georganiseerde huurmoordenaar (Joe Pantoliano, 2x Bad Boys) die als een ware kameleon gaat en staat waar hij wil.

Tijdens een confrontatie met een gedreven rechercheur Sean Patrick Flanery (2x Boondock Saints) komt diens vrouw om het leven en dat intensiveert de onderlinge strijd tussen beide mannen. Pantoliano en Flanery zijn goed aan elkaar gewaagd in een kat-en-muis-spel waarvan je je als kijker af blijft vragen hoe het af gaat lopen. Een aanrader...
 
Cast: Sean Patrick Flanery. Genre: Thriller, Actie


Te huur vanaf: 13 juli 2010

Als losers Mahmut (Önder Dogan) en Apo (Yes-R) in aanraking komen met de politie, worden ze voor een moeilijke keuze gesteld. Het wordt of de gevangenis, of infiltreren in een bende zware Turkse criminelen.

Beide jongens kiezen voor het laatste, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. Hen staat een vernederende ontgroeningperiode te wachten, want dan pas mogen ze zich echt gangsters noemen. Op het moment dat ze eindelijk het vertrouwen van hun baas hebben gewonnen, verknallen ze de eerste opdracht en vanaf dat moment ziet hun toekomst er plotseling een stuk minder rooskleurig uit.
Cast: Georgina Verbaan, Jeroen van Koningsbrugge. Genre: Komedie


Te huur vanaf: 6 juli 2010

In de actiethriller Taken zagen we hoe Liam Neeson het leven van zijn ontvoerde dochter probeert te redden en in The Horseman krijg je te zien wat hij naar alle waarschijnlijkheid had gedaan als hij haar niet op tijd had gevonden.

The Horseman is een van de bloederigste films van de afgelopen tijd, maar dan wel op een realistische manier neergezet. Je kunt je als kijker heel goed voorstellen wat je zelf zou doen als je in dezelfde positie zou zitten en wellicht zouden enkele onder ons nog wel gruwelijker te werk willen gaan. Geen film voor gevoelige kijkers...
Regie: Steven Kastrissios. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 13 juli 2010

De vrouw dient niet onderwezen te worden, noch gezag over mannen te hebben. Zij dient in stilte te leven. Apostel Paulus (ca. 3 AD – 67 AD). Pope Joan vertelt het verhaal van een jonge vrouw die het lot tartte en recht op haar doel af ging en de hoogste positie binnen de kerk opeiste.

Het waarheidsgehalte van het verhaal is door de eeuwen heen betwist. De kerk heeft nu eenmaal geen goede reputatie wat betreft zaken die afwijken van de leer, dus het kan heel goed zijn dat ook hier sprake is geweest van een van de grootste doofpotaffaires uit de geschiedenis van het katholieke geloof.
Cast: John Goodman, David Wenham. Genre: Speelfilm
 
1 Edge Of Darkness
Thriller
2 Sherlock Holmes
Thriller
3 The Box
Thriller
4 Did You Hear About The Morgans?
Komedie/Humor
5 Komt Een Vrouw Bij De Dokter
Speelfilm
6 Alice In Wonderland
Familiefilm
7 All About Steve
Komedie/Humor
8 Avatar
Fantasy/Avontuur
9 It's Complicated
Komedie/Humor
10 Up In The Air
Speelfilm
11 Triangle
Suspense-Thriller
12 Brothers
Speelfilm/Oorlog
13 Lies And Illusion...
Thriller/Actie
14 Armored
Misdaad
15 Precious
Filmhuis/Speelfilm
16 Millennium 2: De...
Thriller
17 Couples Retreat
Komedie/Humor
18 Terug Naar De Kus...
Thriller
19 Stan Helsing
Komedie/Humor
20 The Princess And...
Animatie
21 Everybody's Fine
Speelfilm
22 Housebroken
Komedie/Humor
23 2012
Rampenfilm
24 Het Regent Gehakt...
Familiefilm/Animatie
25 Twilight: New Moo...
Fantasy/Speelfilm
 
26 Orphan
Suspense-Thriller
27 My Sister's Keepe...
Speelfilm
28 The Boys Are Back
Speelfilm
29 The Soloist
Speelfilm
30 Van Wilder: Fresh...
Komedie/Humor
31 The Ministers
Thriller/Misdaad
32 The Imaginarium...
Fantasy
33 Wrong Turn At t...
Misdaad
34 The Hurt Locker
Oorlog
35 De Hel Van '63
Speelfilm
36 One Way
Thriller
37 Tell Tale
Thriller
38 Ninja Assassin
Thriller/Actie
39 Alvin And The Chi...
Familiefilm/Komedie/Humor
40 The Descent 2
Horror
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.