Te huur vanaf: 29 juni 2010
Als persoonlijk assistent van de Amerikaanse ambassadeur beweegt James Reece (Jonathan Rhys Meyers) zich binnen de hoogste kringen van Parijs.

Het is een wat saaie baan en hij zit te wachten op wat meer actie. Die kans krijgt hij als hij op een avond CIA-er Charlie Wax van het vliegveld op moet halen.

Wax (John Travolta) zit vast bij de douane waar hij de boel behoorlijk op zijn kop zet en James moet tussenbeide komen om hem ongeschonden mee te krijgen.

Vanaf dat moment weet hij niet wat hem overkomt. Wax begint zonder enige vorm van uitleg allerlei mensen overhoop te schieten en James kan niet meer doen dan hem braaf volgen,

  netjes over alle lijken heen stappen, bukken als er veelvuldig op hem geschoten wordt en hopen dat het allemaal snel voorbij is.

Wat voor James ongecontroleerd en willekeurig lijkt, is in werkelijkheid een professioneel uitgevoerde operatie waarin Wax via zo min mogelijk schijven een terroristische cel op probeert te sporen. James mag het dan wel niet eens zijn met de manier waarop Wax te werk gaat, effectief is het in ieder geval wel...

John Travolta is in From Paris With Love helemaal in topvorm als de zwaar gestoorde Charlie Wax, die als een waanzinnige huishoud onder crimineel en terroristisch Parijs. We zien een grote dosis actie, aangevuld met een dosis heerlijke gortdroge one-liners die bijna allemaal voor Travoltaís rekening komen. Wax on, Wax off!
Cast: John Travolta en Jonathan Rhys Meyers.
Genre: Misdaad, Actie
 
Te huur vanaf: 29 juni 2010
 
Dokter Edward Dalton (Ethan Hawke) is binnen een door vampieren beheerste bloedzuchtige maatschappij een van de weinige pacifisten.

Hij weigert mensenbloed tot zich te nemen en hij blijft tot het bittere eind hopen dat hij een vervangende voedselbron kan vinden.

Door puur toeval kruist Edward het pad van Audrey Bennett. Edward redt haar uit handen van de politie die ís nachts op mensen jaagt en via haar komt hij in contact met verzetsleider Lionel Cormac (Willem Dafoe). Die heeft volgens Audrey het geheim in handen om de wereld van een zekere ondergang te redden.

Daybreakers biedt een verrassende nieuwe kijk op het vampierengenre. Door het thema van de film denk je al snel dat je een horrorfilm mee naar huis neemt en dat is ook niet helemaal onwaar.

Daybreakers is echter veel breder dan dat. Het is een film waar ook de liefhebbers van een goede actie-thriller zich goed mee zullen weten te vermaken, dus ook aan hen het advies deze film snel te gaan huren.
 
Cast: Ethan Hawke, Willem Dafoe en Sam Neill.
Genre: Thriller, Actie, Horror
 
Te huur vanaf: 29 juni 2010
 
Lisbeth ligt in kritieke toestand op een zwaar bewaakte afdeling van het ziekenhuis en moet herstellen van de verschillende schotwonden die ze heeft opgelopen.

Zonder computer is hacker Lisbeth helemaal onthand en ze is dan ook blij verrast als Mikael Blomkvist met een creatieve oplossing komt waardoor ze in het ziekenhuis over internet kan beschikken.

Via dit contact met de buitenwereld komt ze er achter wat er zich allemaal om haar heen af heeft gespeeld tijdens haar lange herstel en Mikael kan haar zo op de hoogte houden van zijn pogingen om haar onschuld te bewijzen.

Dit derde deel in de Millennium-reeks is helaas ook de laatste volledige film van de hand van Stieg Larsson. De formule is echter zo sterk dat er al een begin is gemaakt met een televisieserie, dus voor de fans is er in de toekomst wellicht nog meer om van te genieten.

De eerste afleveringen zijn nog van de hand van Larsson zelf, maar daarna zal iemand anders de creatie van de avonturen van Lisbeth en Mikael over moeten nemen.
 
Cast: Daniel Alfredson.
Genre: Thriller
 
 
Te huur vanaf: 22 juni 2010
Als de psychiatrisch gestoorde moordenares Rachel Solondo (Emily Mortimer) op mysterieuze wijze ontsnapt uit een zwaar bewaakte psychiatrische gevangenis, worden binnen 24 uur US Marshalls Teddie Daniels (Leonardo DiCaprio) en Chuck Aule (Mark Ruffalo) naar Shutter Island gestuurd om de zaak te onderzoeken.

Meer dan Chuck voelt Teddie zich gelijk vrij ongemakkelijk op het eiland en dat gevoel wordt versterkt op het moment dat hij de poort door loopt en het terrein betreed. Er hangt een sinistere sfeer en dat wordt versterkt door de al dan niet aanwezige patiŽnt 67.

Die patiŽnt bestaat officieel niet, want er zitten maar 66 patiŽnten in de instelling en langzaam raakt Teddie ervan overtuigd dat iemand er alles aan gelegen is om de omstandigheden rondom Rachelís verdwijning in de doofpot te stoppen.
 
Binnen een paar minuten wordt de toon van Shutter Island gezet en vanaf dat moment heerst er zoín heerlijk samenzweerderig sfeertje waarbij je mee gaat denken over wat er nu precies aan de hand zou kunnen zijn.

Over de cast hoeven we niet te klagen. DiCaprio en Ruffalo krijgen goed tegenspel van Ben Kingsley en Max Von Sydow, twee acteurs wiens uitstraling perfect aansluit bij het samenzweerderige tintje aan het verhaal.

Casting is een van de vele elementen wat je gerust aan de ervaren Martin Scorsese (Gangs Of New York, The Departed) over kunt laten.

Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley
Genre: Suspense-Thriller
 
 
 
Te huur vanaf: 29 juni 2010
 
Het huwelijk van David en Catherine Stewart oogt stabiel, maar achter de schermen is het meer dan duidelijk dat de spanning binnen hun relatie ver in het verleden ligt.

Catherine (Julianne Moore) vecht tegen het ouder worden, want met ieder jaar dat verstrijkt, ziet ze zichzelf minder begeerlijk worden. Voor David (Liam Neeson) ligt dat in haar ogen anders.

Catherine vindt dat haar man juist steeds aantrekkelijker en charmanter wordt en ze ziet dat hij zijn ogen niet in zijn zak heeft en graag flirt met iedere vrouw die hij ontmoet.

Ze vraagt zich de laatste tijd steeds meer af hoe onschuldig dat gedrag is. Om daar achter te komen, huurt ze Chloe in, een dure callgirl die ze op David afstuurt om te weten te komen hoe ver hij bereid is te gaan. Als Chloe (Amanda Seyfried) de eerste rapportage aflevert, stort Catherineís wereld in.

Wat ze op dat moment nog niet beseft, is dat ze door het inhuren van Chloe een groot risico heeft genomen. Catherine ontdekt dat er aan Chloe een duistere kant zit en dat maakt haar onvoorspelbaar en mogelijk zeer gevaarlijk...

Wie had ooit verwacht dat de onschuldig huppelende en zingende Amanda Seyfried uit Mamma Mia een paar films later als een ware vamp iedereen het hoofd op hol zou kunnen brengen. Chloe is geen echte thriller, maar een speelfilm met een Fatal Attraction-achtig verhaal waarin de spanning, voornamelijk seksueel geladen, langzaam maar zeker sluimerend op komt zetten. Je kijkt hem daardoor weg als thriller. Een aanrader...
Cast: Julianne Moore en Liam Neeson.
Genre: Speelfilm
 
 
 


Te huur vanaf: 6 juli 2010

Restaurant The Slamminí Salmon is een van de hotspots van Miami. Voormalig wereldkampioen boksen Cleon ĎSlamminí Salmon (Michael Clarke Duncan) heeft er een mooie zaak van gemaakt, maar net als bij alle andere restaurants moet je als klant niet alles weten wat er zich achter de schermen afspeelt, want dat zou je je eetlust kunnen kosten.

De Champ bemoeit zich bijna niet met de dagelijkse werkzaamheden, maar als hij een gokschuld binnen 24 uur af moet lossen, neemt hij zelf de leiding en probeert hij zijn personeel tot een recordomzet te bewegen. En dat levert een flinke chaos op...
Cast: Michael Clarke Duncan Genre: Komedie/Humor
Te huur vanaf: 6 juli 2010
 
Rome, tijdens de zeventiger jaren. De georganiseerde misdaad heeft in de Italiaanse hoofdstad nooit voet aan wal gekregen, want diverse bendes, ieder opererend vanuit hun eigen wijk, voeren er de boventoon.

Dat verandert als Pietro ĎLibaneseí Proietti en Fabrizio ĎFreddoĒ Soleri de handen in elkaar slaan. Beiden hebben een succesvolle bende, maar beiden houden zich bezig met kleine criminaliteit.

Ze komen daar eenvoudig mee weg, want de autoriteiten zijn veel te druk met de jacht op de communisten en hun extremistische terroristische organisatie, de Rode Brigades. Dat geeft Libanese en Freddo vrij spel om hun criminele activiteiten uit te breiden tot een machtig misdaadimperium waar zelfs de verschillende maffiaorganisaties groot respect voor moeten hebben.

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, van de Cosa Nostra (SiciliŽ), de Camorra (Napels) en de ĎNdrangheta (CalabriŽ). Stuk voor stuk angstaanjagende organisaties binnen de wijd vertakte wereld van de Italiaanse georganiseerde misdaad. Van de Banda Della Magliana is weinig bekend, maar dat wordt door de televisieserie Romanzo Criminale meer dan gecompenseerd.

Stukje bij beetje neemt de bende Rome over en bemoeit er zich met alle vormen van criminaliteit. Naarmate hun reputatie en macht groeit, groeien ook de belangen en de verwevenheid met andere georganiseerde misdaadorganisaties en dat zorgt voor een explosieve combinatie die de bendeleden onder grote druk zet.
Cast: Stefano Sollima.
Genre: Misdaad
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.