Te huur vanaf: 18 mei 2010
Met de executie van seriemoordenaar Lord Blackwood, veroordeelt wegens het uitoefenen van zwarte magie, lijkt er een eind te komen aan één van de meest spraakmakende zaken waar Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en dokter Watson (Jude Law) ooit aan hebben gewerkt.

Niets blijkt minder waar als Blackwood herrijst uit de dood. Hij eist kort na zijn herrijzenis de controle op over een zeer machtig en wijd vertakt geheim genootschap.

Met hen in zijn macht doet hij een greep naar de macht van het koninkrijk en daarbij vindt hij Holmes veelvuldig op zijn pad.

  In Sherlock Holmes zien we een geheel nieuw soort speurder dan we tot nu toe van deze legendarische figuur gewend zijn. Wie beter dan Robert Downey Jr. om hem gestalte te geven en wij zouden niet zo snel een andere acteur kennen die dat op deze bijzondere manier had kunnen doen.

Downey’s invulling van de rol geeft deze intrigerende en spannende film haar charme en als je eenmaal aan die stijl gewend bent, dan is het volop genieten, want Holmes is scherpzinniger en tegelijkertijd komischer dan ooit.

Gezien al deze positieve punten is het niet zo vreemd dat Sherlock Holmes uitgroeide tot één van de succesvolste bioscoopfilms van 2009, een succes dat ongetwijfeld herhaald zal worden op dvd en blu ray. Deel twee staat al in de steigers en wat ons betreft mag deze snel komen...

Cast: Robert Downey Jr., Jude Law Rachel McAdams.
Genre: Thriller, Misdaad
 
Te huur vanaf: 25 mei 2010
 
Als marinier Sam (Tobey Maguire) gedurende zijn ‘tour of duty’ in Afghanistan tijdens een helikoptercrash sneuvelt, is zijn vrouw Grace (Natalie Portman) ontroostbaar.

Met de hulp van Sam’s broer Tommy (Jake Gyllenhaal) komt ze door de eerste periode heen en de band tussen haar en Tommy is beter dan ooit tevoren. Tot ieders vreugde bereikt hen het nieuws dat Sam de crash heeft overleefd en bij de Taliban gevangen heeft gezeten.

Eenmaal weer thuis is er echter iets veranderd. Sam is niet meer dezelfde als voorheen en de tijd dat hij gevangen heeft gezeten, heeft diepe emotionele littekens achtergelaten en dat zorgt voor spanningen binnen het gezin en met zijn broer.

Post traumatische stress is een sluipmoordenaar en veel militairen die in oorlogsgebieden hebben gediend, ervaren zelfs jaren later nog de gevolgen van de psychische druk waaronder ze hun werk hebben moeten doen. Brothers is een uiterst krachtige film zonder overbodige franje, sterk en indringend...
 
Cast: Tobey Maguire, Natalie Portman, Jake Gyllenhaal en Sam Shepard.
Genre: Oorlog, Speelfilm
 
Te huur vanaf: 18 mei 2010
 
Al op hele jonge leeftijd is Flint Lockwood anders dan andere kinderen op het eilandje Swallow Falls. Het eiland maakt een grote economische crisis door en het is Flints droom zijn stad er weer helemaal bovenop te helpen.

De bewoners hebben flink te lijden onder zijn dappere pogingen, want niet al zijn uitvindingen zijn even geslaagd en ze veroorzaken meer ellende dan dat ze wat oplossen.

Maar op een dag heeft hij de doorbraak van de eeuw. Hij vindt een machine uit die water in voedsel verandert en vanaf dat moment zou alles de goede kant op moeten gaan. Het tegendeel is waar, want het experiment loopt verschrikkelijk uit de hand en veroorzaakt de grootst denkbare ramp die het eiland ooit is overkomen.

Ineens regent het hamburgers, gebakken eieren en gehaktballen. Dat lijkt in eerste instantie voedzaam en het is een enorme toeristentrekker, maar de euforie verandert als ook dit onbeheersbaar uit de hand loopt...
 
Cast: James Caan (stem), Anna Faris (stem) en Mr. T (stem).
Genre: Animatie, Familiefilm
 
 
Te huur vanaf: 25 mei 2010
Als Norma Lewis (Cameron Diaz) op een dag voor een moeilijke keuze wordt gesteld, weet ze niet welke beslissing ze moet nemen. Oorzaak van haar tweestrijd is een vreemde box die ze op een vroege ochtend voor haar deur aantreft. De volgende dag staat er een vreemde man op haar stoep die de werking van de box aan haar uit komt leggen.

Als ze de knop op de box indrukt, zal een willekeurig persoon, iemand die ze niet kent, sterven. Haar beloning is een miljoen dollar in kontanten en gezien hun moeilijke financiële positie twijfelt Norma of een financieel onbezorgd leven opweegt tegen de wetenschap dat door haar toedoen een mensenleven vroegtijdig is beëindigd.
 
Als Norma de knoop doorhakt en de knop na lang wikken en wegen indrukt, is dat het begin van een ware nachtmerrie. Haar actie heeft vergaande gevolgen die ze zich in haar ergste dromen niet voor had kunnen stellen.

Veel meer dan dit willen we niet over deze toch wat vreemde film vertellen. Het verhaal is uniek verzonnen en op een zeer gedegen manier uitgewerkt. Het mysterie dat om de box en haar boodschapper, de creepy Frank Langella, heen zweeft houd je als kijker aan de buis gekluisterd, want wat zit er achter en wat zou je zelf doen als dezelfde box en een miljoen euro voor je neus zouden staan?

Cast: Cameron Diaz, James Marsden en Frank Langella
Genre: Thriller
 
 
 
Te huur vanaf: 18 mei 2010
 
Op het eerste oog heeft Ryan Bingham (George Clooney) een verschrikkelijke baan. Hij vliegt het hele land door om voor bedrijven mensen te ontslaan, zowel voor hele specifieke redenen als wegens reorganisatie of bezuinigingen.

Vreemd genoeg heeft Ryan dit negatieve werk tot een kunstvorm verheven en hij weet als geen ander de moeilijkste gesprekken tot een goed einde te brengen.

Door het vele reizen is hij een gewaardeerde klant en bedrijven als American Airlines, Hertz en Hilton weten als geen ander hoe ze hun topklanten zich extra speciaal moeten laten voelen. Ryan wordt door hen met alle egards behandeld en hij geniet van die status.

De komst van de gedreven collega Natalie Keener brengt echter drastische veranderingen met zich mee. Natalie introduceert met behulp van de webcam het online-ontslaggesprek en Ryan’s baas Craig (Jason Bateman) ziet enorme besparingen. Ryan protesteert, want hij is gehecht aan deze manier van leven, een leven dat hij om verschillende redenen niet graag op zou willen geven.

Up In The Air is een leuke speelfilm met een perfect gecaste hoofdrolspeler, want George Clooney is natuurlijk ideaal als de charmante ontslag-expert. Clooney heeft namelijk privé ook niet echt een huisje-boompje-beestje-imago en vlotgebekt als hij is, past deze rol hem als geen ander. Zijn rol leverde hem dan ook terecht een Oscarnominatie op, een van de maar liefst zes die de film toebedeeld kreeg.
Cast: George Clooney en Vera Farmiga.
Genre: Speelfilm
 


Te huur vanaf 18 mei 2010

Terry ontdekt dat zijn vriendin June (Brittany Murphy) haar vlucht heeft geannuleerd. Via een handigheidje weet hij haar spoor op te pikken en dat spoor leidt naar een hotel waar June een kamer neemt. Terry draait helemaal door. Hij regelt de kamer recht tegenover June’s kamer en met het pistool van zijn beste vriend Julian in zijn hand wacht hij geduldig af wat er gaat komen.

Julian schrikt zich wezenloos als Terry hem belt, want hij weet waar zijn beste vriend toe in staat is en hij heeft er alle belang bij om verdere escalatie van de situatie te voorkomen...
Cast: Brittany Murphy en Mike Vogel
Genre: Thriller


Te huur vanaf: 25 mei 2010

In opdracht van een bijna failliete autodealer wordt Don Ready (Jeremy Piven) en zijn vaste team verkopers op nietsvermoedende autokopers losgelaten. Ze moeten binnen drie dagen meer dan 200 auto’s verkopen en wat hen betreft is echt alles toegestaan om een deal succesvol af te sluiten. Don trekt echt alles uit de kast en zet daarbij het hele bedrijf op zijn kop...

The Goods is zwaar over de top, maar dan wel op een goede manier. Jeremy Piven (Entourage) en David Koechner (The Office) passen prima in dat plaatje en ook de normaal zo stoere Ving Rhames zorgt voor de nodige leuke momenten.
Cast: Cast: Jeremy Piven, James Brolin en Ed Helms Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 18 mei 2010

De toekomst voor Precious ziet er niet goed uit. Als je wordt geboren in Harlem krijg je niet de meest gunstige start in het leven en ze kan net als veel van haar leeftijdsgenootjes amper lezen en schrijven. Daarbij kampt ze met verschrikkelijk overgewicht en ze is op haar zestiende zwanger van haar tweede kind.

Precious is niet kansloos, maar door het milieu waarin ze is opgevoed en waarin ze leeft, dreigt het aanwezige potentieel er niet uit te komen. Haar leven verandert als ze na een schorsing op school noodgedwongen overstapt naar een alternatieve opleiding waar ze met wat hulp helemaal opbloeit....
Cast: Mo’Nique en Mariah Carey Genre: Speelfilm, Filmhuis


Te huur vanaf: 25 mei 2010

In deze moderne wereld is het theatergezelschap van Dr. Parnassus (Christopher Plummer) een vreemd, maar bijzonder gezicht. Via een magische spiegel kunnen enkele gelukkigen er ontsnappen aan de realiteit van alledag.

Stap binnen in de wereld van Terry Gilliam, wiens visuele stijl de film haar aparte ‘look en feel’. De kwaliteit van The Imaginarium Of Doctor Parnassus werd echter overschaduwd door de dood van Heath Ledger, de acteur die kort daarvoor door zijn vertolking van The Joker in The Dark Knight bijna een mythische status vergaarde en postuum een Oscar won.
Cast: Heath Ledger en Johnny Depp. Genre: Fantasy


Te huur vanaf: 25 mei 2010

De Coolidge universiteit zal nooit meer hetzelfde zijn, want Van Wilder komt er aan en hij heeft grote plannen om alles eens flink op zijn kop te zetten. Dat valt niet goed bij rector Reardon, want die hoopt via Van eindelijk wraak te nemen op alle vernederingen tijdens zijn eigen studententijd.

Wat is het toch met dit soort komedies dat we ons er iedere keer toch weer uitstekend mee kunnen vermaken? Platte humor, (on)gepaste seksgrappen, blote vrouwen en een enorme dosis onzin zijn nog steeds erg populair en Van Wilder: Freshman Year zit gelukkig vol met dat alles...
Regie: Harv Glazer. Genre: Humor/Komedie
 
 


Te huur vanaf: 18 mei 2010

Stan Helsing, jongste bediende bij een videotheek en niet echt gemotiveerd iets van zijn leven te maken, heeft een leuke avond voor de boeg. Het is Halloween en dan valt er altijd wel iets iets te beleven.

Onderweg naar een groot feest nemen Stan en zijn vrienden een kleine omweg om wat dvd’s af te geven. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want vanaf dat moment loopt er echt van alles mis. De stupide familieleden van bekende horrorfiguren als Freddie Krueger, Leatherface, Mike Myers, Jason Voorhees, Chucky en Pinhead openen de jacht op Stan en zijn vrienden.
 
Cast: Leslie Nielsen. Genre: Komedie/Humor
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.