Te huur vanaf: 30 maart 2010
Dave en Ronnie (Vince Vaughn en Malin Akerman) hebben een prima huwelijk. Binnen de relaties van een aantal van hun vrienden verloopt het allemaal wat minder soepel.

Joey en Lucy (Jon Favreau en Kristin Davis) houden de boel nog op de rit, maar huwelijkse trouw staat bij beiden niet erg hoog in het vaandel. Jason en Cynthia (Jason Bateman en Kristen Bell) pakken hun problemen geheel anders aan. In volledige harmonie spelen ze met het idee om te gaan scheiden en in een poging daar duidelijkheid over te krijgen,
  hebben ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun vrienden een luxe vakantie in het Eden-resort geboekt. Daar aangekomen is het voor iedereen een vervelende verrassing dat eigenaar Marcel, een heerlijke rol van Jean Reno, er wat vakantie betreft heel andere gedachten op na houdt en dat betekent dat alle vier de stellen gedwongen aan een intensieve relatietherapie worden onderworpen. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde...

Jon Favreau en Vince Vaughn zijn vrienden voor het leven en samen zijn ze verantwoordelijk voor het verhaal achter deze tropische komedie. Vooral Vaughn is bekend geworden om zijn als een waterval uit zijn mond komende verbale kwaliteiten die we kennen uit films als Wedding Crashers, en Anywhere But Home. Met een keur aan bekende namen om zich heen is dit een veilige keuze voor al zijn fans. En dat zijn er heel veel...

Cast: Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau en Malin Akerman.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 23 maart 2010
 
Deze tweede film uit de Twilight-saga begint met de achttiende verjaardag van Bella (Kristen Stewart), een dag die ze weigert te vieren. Het feit dat ze een jaar ouder is geworden, doet haar beseffen welke beperkingen haar relatie met Edward (Robert Pattinson) heeft en zolang ze mens is, ziet hun toekomst er niet rooskleurig uit.

Edward beseft dat hun liefde zo goed als onmogelijk is, want de enige manier om dat probleem weg te nemen is door Bella om te turnen tot vampier en zo’n gekweld leven wenst hij haar niet toe. Edward neemt uiteindelijk de moeilijkste beslissing van zijn leven door Bella te vertellen dat hij haar gaat verlaten.

Vorig jaar ontstond er vanuit het niets een grote rage rondom de film Twilight en voor tientallen miljoenen tienermeisjes was een nieuw idool geboren. New Moon is de tweede film uit de reeks die in populariteit groeit, want hij deed bijna het dubbele in de bioscoop en dat geeft aan dat de schare Twilight Saga-fans hard groeit. Op naar Eclipse, het derde deel.
 
Cast: Robert Pattinson, Kristen Stewart en Billy Burke.
Genre: Fantasy, Speelfilm
 
Te huur vanaf: 30 maart 2010
 
De drie meest talentvolle eekhoorntjes zijn terug in een nieuw avontuur dat het uiterste van ze zal vragen. Dit keer is het niet alleen impresario Ian waar ze het tegen op moeten nemen, hun echte opponenten zijn drie schattige eekhoornmeisjes die minstens even goed kunnen zingen en dansen.

Hun vaste voogd Dave (Jason Lee) kan hen door omstandigheden niet helpen, dus Dave’s neef Toby zal alles zo goed en zo kwaad in goede banen moeten leiden, maar of hij wel opgewassen is tegen de sluwe Ian, dat is nog maar de vraag.

Het gebeurt niet vaak dat een vervolg het beter doet dan het origineel en Alvin And The Chipmunks 2, die in de V.S. de bijtitel The Squeakquel kreeg, speelde dat klaar en groeide uit tot een groter bioscoopsucces dan de eerste film. De liefhebbers van de hoge stemmetjes kunnen hun hart weer ophalen en de oplettende luisteraars herkennen Justin Long, Matthew Gray Gubler (Dr. Reid uit Criminal Minds), alsmede de drie lady-chipmunks, Amy Poehler, Anna Faris en Christina Applegate.
 
Regie: Betty Thomas.
Genre: Komedie/Humor, Familiefilm
 
 
Te huur vanaf: 23 maart 2010
Als professor Parker Wilson (Richard Gere) op een avond uit de trein stapt, vindt hij op het bijna verlaten perron een Akito-pup. Hij probeert de eigenaar van het hondje op te sporen, maar als dat niet lukt, besluit zijn vrouw Cate (Joan Allen) haar man een enorm plezier te doen door de Akita te houden.

Parker doopt hem Hachi en het is voor iedereen overduidelijk dat Parker en Hachi al heel snel een hele speciale band hebben. Iedere dag als Parker naar zijn werk toe gaat, loopt Hachi met hem mee en iedere avond is de trouwe viervoeter stipt op tijd om Parker weer van de trein af te halen.

Aan dat tafereel komt een eind als Parker plotseling komt te overlijden, iets wat er bij Hachi niet in wil en iedere dag gaat hij weer trouw naar het station in de hoop dat hij Parker die dag weer kan begroeten.
 
De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Hachiko, een Akita die na het overlijden van zijn baasje maar liefst negen jaar lang iedere dag naar het station liep om daar trouw op zijn baas te wachten.

Zo’n inspirerend verhaal moest natuurlijk een keer verfilmd worden en het zal niemand verbazen dat het een echte tearjerker is geworden. Hou dus maar een flink pak zakdoekjes binnen handbereik, want dit zal zelfs de meest verstokte hondenhater niet onberoerd laten. Een must see!!

Cast: Richard Gere, Sarah Roemer, Joan Allen en Jason Alexander
Genre: Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 16 maart 2010
 
In 1936 bezoekt Duitser Richard Wirth in opdracht van het Nazi-regime een kleine boerderij in de VS. De van oorsprong Duitse familie heeft er een oude runensteen gevonden en Wirth moet onderzoeken of er van deze, door Vikingen achtergelaten, steen speciale krachten uit gaan.

Hitler en zijn ‘inner circle’ zijn bezeten van de Noordse mythologie en het bijbehorende occultisme en hopen middels deze stenen de sleutel naar het eeuwige leven te vinden. Decennia later is dezelfde boerderij het toneel van enorme verschrikkingen.

Als Evan Marshall’s broer Victor (Dominic Purcell uit Prison Break) na ruim twee jaar spoorloos te zijn verdwenen ineens zwaar verwilderd voor hem staat, weet Evan (Henry Cavill) niet wat hem overkomt. Victor zegt hem proviand, geweren en vooral veel munitie te verzamelen en hem te vergezellen op een meer dan gevaarlijke tocht. Na een kanotochtje en twee uur lopen bereiken ze een omheinde boerderij, dezelfde boerderij die ruim zeventig jaar geleden door Wirth werd bezocht.

Regisseur Joel Schumacher (2x Batman en 2x Grisham-verfilming) is niet direct iemand waarvan je een bloederige suspense-thriller verwacht. Bovennatuurlijke thema’s zijn altijd tricky om te gebruiken, want het moet echt goed uitgevoerd worden om te kunnen overtuigen, iets wat in deze film absoluut het geval is. Het is geen film voor te tere zieltjes, maar wel uitstekend gemaakt, iets wat we van een filmmaker van Schumacher’s kaliber ook mogen verwachten.
Cast: Dominic Purcell, Michael Fassbender en Henry Cavill.
Genre: Suspence Horror
 
 
Te huur vanaf: 16 maart 2010
Het jarenlange werk voor woekeraar Vincent (Miguel Ferrer) is zijn belangrijkste incasseerder Joshua (Cuba Gooding Jr.) niet in de koude kleren gaan zitten. Na een in zijn ogen overdreven dubbele afrekening besluit hij zijn plannen met Vincent te delen en die is niet blij met het nieuws dat hij zijn enige vertrouweling gaat verliezen.

De avond heeft echter nog meer gevolgen, want een van de twee slachtoffers was grootverdiener voor maffiabaas Nino Bollino (Harvey Keitel). Die is niet blij dat hij zijn beste dealers kwijt is geraakt en hij stelt Vincent aansprakelijk voor het verlies van enkele honderdduizenden dollars. Vincent beseft dat hij met een machtig man te maken heeft,

maar het is niet zijn stijl zich zo toe te laten spreken en de ontmoeting eindigt zonder een akkoord. Op dat moment beseft Vincent nog niet welke gevolgen zijn opvliegende temperament zal hebben en voor de toch nog zeer
 
loyale Joshua lijkt de weg naar een normaal leven een hele lange te worden.

Cuba Gooding Jr. is de laatste jaren wat afgezakt naar het B-segment, een segment waarin hij best aardige films heeft gemaakt, maar het is niet van het niveau uit zijn succesjaren. Toch zit er zo af en toe een hele goede film tussen en net als bijvoorbeeld Dirty is Wrong Turn At Tahoe binnen zijn genre een hele sterke titel.

Hij zit goed in elkaar, is nergens overdreven en is echt zo uit het misdadige leven gegrepen. Een aanrader voor iedere misdaadfan...

Cast: Cuba Gooding Jr., en Harvey Keitel.
Genre: Misdaad
 
 


Nu te huur:

La Mara Por Vida’ is het credo van de leden van MS13, de machtigste en gevaarlijkste jeugdbende in Zuid-Amerika en de V.S.. Als je eenmaal lid van La Mara (=bende) bent geworden, dan ben je dat voor het leven. Bendelid Willy, wiens bendenaam El Casper is, heeft jaren geleden de dertien seconden durende afranseling bij zijn initiatie doorstaan.

Als Casper door roekeloos gedrag van zijn vriendinnetje in de problemen komt met lokaal leider Lil’Mago, krijgt hij het hele wijdvertakte netwerk van MS13 achter zich aan, inclusief zijn beste vriend El Smiley en hij merkt dat La Mara boven hun oude vriendschap gaat...
 
Regie: Cary Fukunaga. Genre: Misdaad


Te huur vanaf: 16 maart 2010

De cynische Boris Yellnikoff verkondigt zijn ideeën over religie, relaties, en het leven in het algemeen aan iedereen die maar naar hem wil luisteren.

Na een paar in Europa gemaakte films (Match Point, Vicky Christina Barcelona) is het kleine genie weer terug in zijn geliefde New York. Whatever Works is mede daardoor weer eens een echte Woody Allen-film met een neurotische hoofdpersoon die als een waterval de ene spitsvondige uitspraak na de andere op de kijker loslaat en de kijker zijn levensfilosofie op probeert te dringen. Perfect voor de fans van Allen’s humor.
Cast: Ed Begley Jr. en Patricia Clarkson. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 23 maart 2010

Een, door zijn vrouw Lisa (Laura Linney), achtergelaten boodschap brengt zakenman Peter (Liam Neeson) op het spoor van haar Spaanse minnaar Ralph (Antonio Banderas). Hij gaat direct verder op onderzoek uit en in Lisa’s computer ontdekt hij hun wederzijdse mailverkeer en tientallen comprimerende foto’s van Lisa en Ralph op vakantie aan het Como meer in Italië.

Via een IT-er in zijn bedrijf weet hij op basis van het IP-nummer Ralph’s adres te bemachtigen en reist hij met moordlustige bedoelingen af naar Milaan om Ralph met zijn ontdekking te confronteren.

Cast: Liam Neeson en Laura Linney. Genre: Speelfilm


Nu te huur: 16 maart 2010

De studiobaas William Sloan (Billy Bob Thornton) woont tijdelijk niet meer bij zijn vrouw Laura (Kim Basinger) die hem betrapte op een affaire met presentatrice Cheryl Moore (Winona Ryder).

Het geruzie tussen zijn ouders heeft ervoor gezorgd dat Graham Sloan zichzelf maar moet zien te redden en die heeft zich in een wilde wereld vol seksuele uitspattingen gestort. Graham is slechts een enkeling uit een hele generatie die opgroeit met het idee dat de bomen tot aan de hemel groeien en dat je daden geen consequenties lijken te hebben, een realiteit waaruit sommige hoofdpersonen hard ontwaken...
Cast: Jon Foster, Rhys Ifans en Kim Basinger. Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.