Te huur vanaf: 29 maart 2010
In het jaar 2009 zien wetenschappers de eerste aanwijzingen dat een voorspelling uit het Maya-tijdperk mogelijk uit gaat komen.

Een enorme uitbarsting vanuit de zon dreigt de aarde binnen drie jaar zwaar te raken en in het grootste geheim begint men wereldwijd voorbereidingen te treffen om het voortbestaan van het menselijk ras veilig te stellen. De gewone man merkt niets van dat alles, want zij zijn het niet die uitverkoren zullen worden om plaats te nemen in de reddingsarken die op een afgelegen locatie worden gebouwd.
  Een van die gewone mensen is Jackson Curtis (John Cusack), een gescheiden vader die heel toevallig ontdekt wat er op het punt staat te gebeuren. Jackson doet er alles aan om zijn gezin in veiligheid te brengen, maar dat is niet eenvoudig, want om hem heen staat de wereld in vuur en vlam en vanuit alle windstreken komen berichten binnen van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami’s en allerlei andere alles verwoestende rampen.

Sinds de eerste teaser trailer van deze spektakelfilm werd er halsreikend uitgekeken naar de nieuwe rampenfilm van Roland Emmerich. Emmerich is inmiddels een specialist in het genre met films als Independence Day, Godzilla en The Day After Tomorrow. Hij flikt het deze keer weer en levert een magistrale film af die zich kan meten met het beste uit het genre. Dit is een film waar Blu Ray-bezitters heel blij van zullen worden....
Cast: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor.
Genre: Rampenfilm
 
Te huur vanaf: 9 maart 2010
 
Tegen de tijd dat Anna Fitzgerald (Abigail Breslin) elf is, heeft ze al een lange medische weg afgelegd, want vanaf de seconde dat ze is geboren, heeft haar zus haar hard nodig gehad om te overleven.

Op een gegeven moment besluit Anna dat het genoeg is geweest. Ze huurt advocaat Campbell Alexander (Alec Baldwin) in om voor het gerecht af te dwingen zelf over haar eigen lichaam te mogen beschikken.

Moeder Sara (Cameron Diaz), advocate in ruste, reageert furieus en gooit haar elfjarige dochter van alles naar het hoofd, maar die laat zich niet van de wijs brengen en zet door...

My Sister’s Keeper is een ontroerende maar tegelijk hartverwarmende film over een meisje dat worstelt met een uiterst moeilijke beslissing, die haar en haar hele gezin tot in het diepst van de ziel raakt. Het is niet alleen een emotioneel verhaal, want naast het menselijk drama roept de film ook een ethische discussie op. Hoe ver mag je gaan om het leven van je kind te verlengen en welke offers moet een gezin maken om dat te bewerkstelligen?
 
Cast: Cameron Diaz, Alec Baldwin en Abigail Breslin.
Genre: Speelfilm
 
Te huur vanaf: 9 maart 2010
 
Zelfs na de dood van de gevreesde Jigsaw moordenaar gaat het moorden gewoon door. Hoofdpersoon is William Easton, een man die iedere dag over leven en dood beslist als hij voor het verzekeringsbedrijf waarvoor hij werkt zoveel mogelijk claims af probeert te wijzen, soms met de dood tot gevolg.

William ziet zijn ergste nachtmerrie bewaarheid als hij tijdens het spel soortgelijke beslissingen moet nemen, alleen met een veel directer resultaat.

Ondanks dat de vorige Saw, deel vijf uit de serie, toch een beetje vaag en onsamenhangend was, krijgen de fans er maar geen genoeg van. Deze zesde film is een stuk toegankelijker, ondanks het feit dat er wel terug wordt gekeken naar het verleden.

De film concentreert zich op een nieuwe hoofdpersoon die een zware les moet leren en dat gaat gepaard met ingenieuze spelletjes met even ingenieuze moordmachines. Deel zeven is al weer in de maak en als de positieve lijn van dit deel wordt voortgezet, dan mag deze franchise wat ons betreft nog wel even doorgaan....
 
Cast: Tobin Bell.
Genre: Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 9 maart 2010
Vanaf hun eerste ontmoeting is de zesjarige Clare ervan overtuigd dat ze ooit met Henry DeTamble (Eric Bana) zal gaan trouwen.

In haar jeugd bezoekt Henry haar regelmatig en hun ontmoetingen zijn bijzonder, want Henry is een tijdreiziger die zonder dat hij er controle over heeft voor- en achteruit door de tijd heen reist. Eenmaal volwassen leren ze elkaar opnieuw kennen en komt Clare’s droom eindelijk uit.

Clare (Rachel McAdams) is dolgelukkig met haar droomvent en het ongemak dat hij zonder enige waarschuwing soms weken spoorloos verdwijnt, neemt ze op de koop toe. Henry’s bijzondere gave heeft zijn voor en zijn nadelen en het is de mix van beide die hun leven zo bijzonder maakt.
 
Het gegeven van The Time Traveler’s Wife is niet nieuw en daarom is het extra belangrijk dat het scenario origineel in elkaar is gezet en de kijker toch weer iets nieuws voorschotelt.

Er is binnen het verhaal echt maximaal gebruik van gemaakt van de mogelijkheden en de makers zijn er dus uitermate goed in geslaagd een prachtige film af te leveren in de stijl van The Lake House.

Dat betekent dat het vrouwelijke publiek er met volle teugen van zal genieten. Gelukkig is hij niet zo zoetsappig dat de mannen gelijk afhaken, dus dit is een ideale film voor een avond samen op de bank, met je vriend/man of gewoon met een aantal vriendinnen.

Cast: Rachel McAdams, Eric Bana en Ron Livingston
Genre: Speelfilm
 
 
 
Te huur vanaf: 10 maart 2010
 
In de nabije toekomst wordt de maatschappij een stuk veiliger als surrogaten, roboteenheden die door hun menselijke eigenaar worden bestuurd vanuit hun luie stoel, het straatbeeld beheersen.

De surrogaten knappen ons vuile werk op en de surrogaten zijn ook nog eens sneller en sterker en voelen geen pijn. Het werk van rechercheur Tom Greer (Bruce Willis) is daardoor een stuk minder gevaarlijk dan vroeger, want als hij ‘in the line of duty’ wordt neergeschoten of wordt vernietigd, dan wordt zijn unit eenvoudigweg gerepareerd of vervangen. Deze ideaal ogende wereld verandert als plotseling een wapen op straat verschijnt die dwars door de surrogaten heen hun bestuurders weet te vermoorden.

Tijdens een wilde achtervolging wordt Greer’s surrogaat totaal vernietigd en hij kan thuis maar net een gruwelijke dood voorkomen door snel uit te loggen. Aangezien zijn bazen hem hebben geschorst en geen nieuwe surrogaat ter beschikking willen stellen moet Greer voor het eerst sinds jaren weer zelf fysiek de straat op en daar ontdekt hij dat hij als mens van vlees en bloed heel anders te werk moet gaan.

Surrogates is een prima actie-thriller die zich afspeelt in een wereld die we eerder zagen in films als The Matrix, Minority Report en I, Robot. We zien dat Bruce zijn surrogaat een volle kop met haar heeft gegeven, iets dat als de echte Bruce de straat op gaat gelukkig verandert en we de vertrouwde kale Bruce terug zien komen.
Cast: Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike.
Genre: Sci-Fi
 
 
Te huur vanaf: 9 maart 2010
Een nieuw virus heeft Amerika hard getroffen. Iedereen die ermee besmet raakt, verandert binnen de kortste keren in een zombie. Overlevende Columbus (je kunt elkaars naam beter niet weten, want zo lang gaan de meeste niet mee) heeft een aantal basisregels opgesteld die hem in staat moet stellen onder deze moeilijke omstandigheden overeind te blijven.

Zolang Columbus (Jesse Eisenberg) zich daar maar aan houdt, komt het allemaal wel goed. Onderweg naar een, volgens geruchten, veilige zone komt hij collega-overlevende Tallahassee tegen. Tallahassee (Woody Harrelson) heeft een diepe haat jegens de zombies en als zodanig heeft hij zich gespecialiseerd in het vermoorden van zoveel mogelijk vleesetende monsters als menselijk mogelijk is.
 
Samen reizen ze verder om kort na hun ontmoeting twee niet geďnfecteerde zussen tegen het lijf te lopen. Die ogen hulpeloos, maar beide heren moeten heel goed op hun tellen passen, want zelfs onbesmet zijn Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin) geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken.

Je zult niet snel een zombiefilm tegenkomen die absurder begint als Zombieland. Direct vanaf de eerste minuut wordt de toon gezet en weet je dat je anderhalf uur gruwelend maar schaterend van het lachen door zult brengen. Het zombiethema laat zich namelijk op verschillende manieren verfilmen en net als bij Doghouse is er bij Zombieland gekozen voor de komische variant. Een aanrader, ook voor de niet zombie-fans...

Cast: Woody Harrelson en Bill Murray
Genre: Horror
 
 


Te huur vanaf: 9 maart 2010

Als de stad bezocht wordt door het rondreizende Cirque du Freak is schooljongen Darren er samen met zijn beste vriend Steve dan ook als de kippen bij om ’s avonds het huis uit te sluipen en het rariteitenkabinet te bezoeken.

Ze kijken in eerste instantie een beetje gekscherend naar deze bizarre wereld van weerwolven, monsters en bebaarde vrouwen, maar dat verandert als Steve in een van de artiesten de vampier Vur Horston (John C. Reilly) herkent. Het is lastig om een genre op deze film te plakken, want er zit van alles wat in, maar dat betekent natuurlijk wel dat hij iedereen wel iets te bieden heeft.
 
Cast: John C. Reilly en Salma Hayek. Genre: Fantasy/Avontuur


Te huur vanaf: 2 maart 2010

Tijdens zijn onderzoek doet Dr. David Krupien (Val Kilmer) in de smeltende ijskappen van Antarctica een prehistorische ontdekking. Hij schakelt direct zijn beste studenten in om hem te helpen bij het uithakken van een perfect bewaard gebleven mammoet, een vondst van formaat. Toch wordt het al snel duidelijk dat er met deze vondst iets niet helemaal in de haak is.

The Thaw valt eerder onder de categorie suspense dan onder horror en dat is goed nieuws, want daardoor zal een bredere doelgroep de film willen gaan zien. Voeg daar een creepy creature aan toe en je hebt een prima mix.
Cast: Val Kilmer. Genre: Horror


Te huur vanaf: 9 maart 2010

Casey, die Ninjutsu in Japan studeert, wordt door zijn sensei gevraagd terug te keren naar New York om daar de legendarische Yoroi Bitsu, een gepantserde kist waarin de wapens van de laatste Koga ninja zitten, te beschermen. Een oude rivaal heeft enkele jaren daarvoor na een uit de hand gelopen vechtpartij de dojo moeten verlaten en om zijn eer en gezicht te redden, is hij erop gebrand om de Koga-wapens in zijn bezit te krijgen.

Ninja is een ouderwetse actiefilm waarin de goede ninja het opneemt tegen de foute ninja, een beetje in de stijl van de vroegere Chuck Norris-films.
Regie: Isaac Florentine. Genre: Actie


Te huur vanaf: 2 maart 2010

Tom Hardy (Handsome Bob uit RocknRolla) is meer dan angstaanjagend als Charles Bronson, de gewelddadigste gevangene die Engeland ooit heeft gekend. Deze met veel geweld en agressie gevulde misdaadfilm wordt vergeleken met A Clockwork Orange.

Beide films tonen ultra-gewelddadige hoofdrolspelers wiens gedrag moeilijk te doorgronden is, want als je kijkt wat Bronson in de gevangenis meemaakt, dan heeft hij in zijn 34 jaar dat hij te gast was van Hare Majesteit het nodige moeten doorstaan. Bronson is een opmerkelijke film met een aparte sfeer die de liefhebber van dit type film absoluut vastgrijpt.
Regie: Nicolas Widing Refn. Genre: Actie
 
1 Inglourious Basterds
Oorlog
2 The Taking Of Pelham 1 2 3
Thriller
3 De Storm
Rampenfilm/Speelfilm
4 The Proposal
Komedie/Humor
5 The Hangover
Komedie/Humor
6 The Tournament
Actie
7 The Ugly Truth
Komedie/Humor
8 Crossing Over
Misdaad/Speelfilm
9 Public Enemies
Misdaad
10 District 9
Sci-Fi
11 A Perfect Getaway
Thriller
12 Up
Animatie
13 The Final Destina...
Horror/Thriller
14 Imagine That
Komedie/Humor
15 Fame
Speelfilm
16 Red Cliff
Avontuur
17 Night Train
Suspence thriller
18 My Dad's Six Wive...
Speelfilm/Komedie/Humor
19 Johnny Mad Dog
Oorlog
20 Lover Or Loser
Speelfilm
21 G-force
Komedie/Humor/Familiefilm
22 Millennium (man...
Thriller
23 Gamer
Sci-Fi & Fantasy/Actie
24 Ice Age 3: Dawn O...
Animatie
25 The Year One
Komedie/Humor
 
26 Funny People
Komedie/Humor
27 I Hate Valentine'...
Komedie/Humor
28 Stag Night
Thriller/Horror
29 Ip Man
Actie/Avontuur
30 American Virgin
Komedie/Humor
31 Streets Of Blood
Thriller/Misdaad
32 Love Happens
Speelfilm
33 Passengers
Speelfilm/Thriller
34 Labor Pains
Komedie/Humor
35 Transformers 2 Re...
Actie/Sci-Fi & Fantasy
36 The Ghosts Of Gir...
Komedie/Humor
37 Knowing
Thriller
38 Tenderness
Speelfilm
39 American Pie 7 -...
Komedie/Humor
40 The Marine 2
Actie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.