Te huur vanaf: 16 februari 2010
Nadat Sandy (Catherine Zeta-Jones) haar echtgenoot bij toeval op overspel heeft betrapt, neemt ze samen met hun twee jonge kinderen de benen en betrekt een appartement in New York.

Daar moet ze het alleen zien te rooien en om de druk wat te verlichten, neemt ze de vriendelijke, niet onaantrekkelijke maar veel jongere Aram (The Hangoverís Justin Bartha) aan als oppas in de uren die ze niet zelf op kan vangen. Aram is op dat moment nog herstellende van een relatie waar ook hij bedrogen uit is gekomen, want zijn bloedmooie Franse vriendin was alleen maar uit op een verblijfsvergunning en Aram liep met open ogen in die val.
  Beiden zijn dus herstellende van een vroegere liefde en wat is er beter om daar overheen te komen dan je hals over kop in een nieuwe liefde te storten, bij elkaar... De term Ďcougarí staat voor een oudere vrouw die het op jongere mannen heeft voorzien. Wie beter dan de nog steeds oogverblindende Zeta-Jones in de rol van seksueel roofdier, een rol waarmee ze in de film best moeite heeft, want haar nieuwe lover is pas vijfentwintig en dat scheelt toch zeventien jaar.

Het is in ieder geval een leuk uitgangspunt voor een romantische komedie en dat genre doet het momenteel heel erg goed binnen de videotheek. Dat komt omdat de meeste films zowel mannen als vrouwen aanspreken en het is daarmee het ideale product om in de donkere wintermaanden een knusse avond mee door te brengen.
Cast: Catherine Zeta-Jones en Justin Bartha.
Genre: Speelfilm/Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 16 februari 2010
 
Als zangeres Maria Vos (Linda de Mol) plotseling zwanger blijkt te zijn, kiest ze bewust en tegen de wens van haar alcoholistische en soms gewelddadige vriend Geert (Daan Schuurmans) in voor een abortus.

Ineens krijgt ze dreigbriefjes en de politie geeft haar het advies om maar een tijdje te verdwijnen. De enige plek waar ze op korte termijn terecht kan, is bij haar zus Ans die in een groot huis aan de kust woont, hun ouderlijk huis van vroeger.

Maria blijft ervan overtuigd dat iemand achter haar aan zit, maar vrijwel iedereen in haar omgeving denkt dat ze het zichzelf inbeeld en vooral Ans ziet overeenkomsten met hun moeder die toen Maria negen jaar oud was onder zware psychische druk zelfmoord pleegde.

Linda de Mol weet zich goed in te leven in de rollen die ze tot nu toe heeft gespeeld en het is allemaal best prettig om naar te kijken. Terug Naar De Kust is een goede Nederlandse thriller en een van de succesverhalen van de Nederlandse film in 2009.
 
Cast: Linda de Mol, Pierre Bokma, Huub Stapel en Daan Schuurmans.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 23 februari 2010
 
Katie heeft ís nachts te maken met flinke nachtmerries en langzaam aan groeit het vermoeden dat er in hun huis een geest rondwaart.

Dat is voor haar vriend Micah reden genoeg om een camera te kopen om de bewegingen van de geest vast te leggen. In eerste instantie is er weinig te zien. De geest lijkt af en toe door het huis rond te lopen, maar echt last lijken ze er niet van te hebben.

Dat verandert als ze naast de camera ook een expert in huis halen. Hun ongewenste bezoeker lijkt daar niet blij mee te zijn. Wat eerst relatief onschuldig begon, begint langzaam uit te groeien tot een echt probleem als de geest zich steeds agressiever op begint te stellen...

Paranormal Activity is net als The Blair Witch Project enkele jaren geleden een absolute hype en die moet je gezien hebben om er een eigen mening over te vormen. Wie van dit genre houdt en zich overgeeft aan het verhaal, zal enkele keren de rillingen over zijn rug voelen lopen.
 
Cast: Oren Peli.
Genre: Suspence/Thriller
 
 
Te huur vanaf: 23 februari 2010
In Irak is het ontmantelen van gevaarlijke explosieven een dagelijkse bezigheid.

Terroristen weten steeds weer nieuwe creatieve manieren te verzinnen om niet alleen de Amerikaanse bezetter, maar ook de eigen bevolking te terroriseren en het werk van de explosieven opruimingsdienst is dan ook uiterst gevaarlijk. Niet zelden vallen er tijdens een opdracht dodelijke slachtoffers.

Als teamleider Matt Thompson, een ervaren man die zijn werk altijd met veel rust en zorg uitvoerde, tijdens een klus om het leven komt, wordt hij vervangen door de veel roekelozere William James. Die sleept niet alleen zichzelf maar ook zijn teamleden mee binnen uiterst gevaarlijke situaties, want de omstandigheden waaronder het team haar werk moet verrichten, houdt niet op bij de explosieven die ze moeten ontmantelen.
 
Samen met haar ex-man James Cameron sleept regisseur Kathryn Bigelow de meeste Oscarnominaties binnen, Cameron negen stuks voor Avatar en Bigelow hetzelfde aantal voor het onvolprezen The Hurt Locker. De opzet van de film is vrij eenvoudig, maar het is de intensiteit die imponeert, want je voelt de spanning gewoon van het beeld afdruipen als de leden van de explosieven opruimingsdienst hun werk doen.

Opvallend is dat The Hurt Locker in Nederland niet in de bioscoop werd uitgebracht, dus dit is voor 2010 een van de grootste premiŤres op DVD en Blu Ray.

Cast: Jeremy Renner, Guy Pearce, David Morse en Ralph Fiennes.
Genre: Speelfilm/Oorlog
 
 
 
Te huur vanaf: 16 februari 2010
 
Via betrouwbare informatie is de FBI een moordaanslag op een van haar eigen analisten op het spoor gekomen. Deze Walter Reed (Tom Berenger), een FBI-veteraan met meer dan veertig jaar dienst achter zijn naam, heeft zelf geen idee waarom er een prijs van drie miljoen dollar op zijn hoofd is gezet.

De moord moet op een specifieke dag op een specifieke tijd plaatsvinden en de FBI heeft geen idee waarom dat tijdstip zo belangrijk is. Men besluit het zekere voor het onzekere te nemen en onder zware beveiliging wordt Walter naar een geheime locatie overgebracht waar hij af moet wachten tot de deadline is verstreken.

Ondertussen komen vanuit alle windstreken de gevaarlijkste huurmoordenaars bijeen om dit enorme geldbedrag te verdienen en zelfs de zwaarste beveiligingsmaatregelen zouden nog wel eens onvoldoende kunnen zijn om deze door geld gedreven zeer inventieve, maar niet altijd even subtiele criminele geesten tegen te houden.

Enige jaren geleden was SmokiníAces een onverwachte hit in de videotheek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze het thema nog eens dunnetjes over doen met nieuwe moordenaars die allemaal zo hun eigen specialiteit hebben. Samen zorgen ze voor een zeer entertainende en vooral explosieve film, want de moordenaars moeten een goed getraind FBI-team uit zien te schakelen en dat vergt al hun moordlustige creativiteit.

Van de oorspronkelijke cast keren er een paar terug in dezelfde rol en zij worden aangevuld met nieuwe namen als Tom Berenger en Vinnie Jones.
Cast: Vinnie Jones, Tom Berenger en Ernie Hudson.
Genre: Actie
 
 
Te huur vanaf: 23 februari 2010
Iedere school heeft er wel een. Een meisje waar alle jongens verliefd op zijn en alle andere meisjes willen haar vriendin zijn.

Op de highschool van het stadje Devilís Kettle is Jennifer (Megan Fox) onbetwist het populairste meisje en vreemd genoeg is de wat vreemde Needy (Amanda Seyfried uit Mamma Mia) al sinds ze zich kan herinneren haar beste vriendin.

Jennifer was altijd al een echte mannenverslindster, maar als ze na een brand in een lokale kroeg met een van de jongens van de band Low Shoulder op stap gaat, krijgt het woord mannenverslindster een geheel andere betekenis.

Needy merkt dat haar beste vriendin de laatste tijd niet helemaal zichzelf meer is en zelfs als ze Jennifer een paar keer zwaar bebloed aantreft, weigert ze met haar hart te geloven wat haar verstand haar zegt...
 
Wie beter dan Megan Fox, volgens mannenblad FHM in 2008 en 2009 ís werelds mooiste vrouw, als de femme fatale die haar looks misbruikt om hulpeloze slachtoffers in haar web te lokken? Toegegeven, een vrouw als Fox is moeilijk te weerstaan en dat is dus een goede casting geweest.

Foxy Fox krijgt goed tegenspel van Amanda Seyfried, een actrice die naam maakte als de huppelende en zingende hoofdrolspeelster uit de hitmusical Mamma Mia. Jenniferís Body is een amuserende film waarvan je redelijk kunt voorspellen waar hij naar toe gaat, maar dat mag de pret niet drukken, want mooi vrouwvolk en veel bloed is nog steeds een killer-combinatie...

Cast: Megan Fox en Amanda Seyfried.
Genre: Thriller/Horror
 
 


Te huur vanaf: 22 februari 2010

De plotselinge dood van Michael Jackson was niet alleen een ramp voor zijn fans, het was ook een streep door een van de meest prestigieuze projecten uit de geschiedenis van de popmuziek.

This Is It geeft een uniek beeld van de voorbereidingen op de circa 50 concerten in de Londense O2-arena en we zien hoe de zo veelzijdige Jackson stap voor stap zijn show perfectioneert. De makers van de film konden putten uit meer dan 100 uur materiaal van repetities tot backstage en dat maakt van deze film een uniek afscheid van een van de grootste artiesten die de wereld ooit heeft gekend...
Acteurs: Thomas Acda en Susan Visser. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 23 februari 2010

Vertrouwen, respect, eer, geheimhouding en solidariteit, dat zijn de begrippen waarop de studentensociŽteit Theta Pi is gebaseerd. De dames zien het als hun taak om als zusters door het leven te gaan en elkaar in alles bij te staat, te helpen en te beschermen.

Als bekend wordt dat Garrett, het vriendje van Theta Pi-zuster Megan, vreemd is gegaan, besluiten haar vriendinnen Cassidy, Ellie, Jessica, Claire en Chugs hem een lesje te leren dat hij nooit meer zal vergeten. Sorority Row is een prima slasher-film in de stijl van Scream en I Know What You Did Last Summer.
Regie: Stewart Hendler. Genre: Suspence/Horror


Te huur vanaf: 23 februari 2010

Spoof movies zijn er in vele soorten en maten, maar het zijn veelal de leden van de Wayans-familie die er hun naam aan verbinden. Het genre moet je liggen, want het is soms heel erg flauw en er wordt zoveel onzin over je uitgestort dat het onmogelijk is om iedere minuut een aantal volledig nieuwe grappen te verzinnen.

Dit keer worden de populaire dansfilms op de hak genomen en we zien dan ook vele herkenbare momenten. Save The Last Dance vormt de basis van het verhaal, maar we zien ook elementen uit Hairspray, Step Up en een finale uit Twilight.

Acteurs: Damon Wayans Jr. en Chris Elliott. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 16 februari 2010

Agrarisch conglomeraat ADM komt onder vuur te liggen van een grootschalig FBI-onderzoek als Mark Whitacre (Matt Damon), een van ADMís vicepresidenten, als klokkenluider vertrouwelijke informatie vrijgeeft.

Je zou het op het eerste gezicht ook niet direct denken, maar The Informant is een grappige film, want Damonís personage is er een meester in om zichzelf in de problemen te brengen. Dat betekent dat het toch een ander type film is, maar dat heeft een film als Burn After Reading er niet van weerhouden uit te groeien tot een heel populair en entertainend product.
Acteurs: Matt Damon en Scott Bakula. Genre: Speelfilm
 
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.