Te huur vanaf: 9 februari 2010
Het lokale televisiestation waar producent Abby Richter (Katherine Heigl) werkzaam is, ligt zwaar onder vuur.

Abby staat bekend als een perfectionist en ze heeft tijdens haar werk alles onder controle, maar haar programma’s trekken steeds minder kijkers. Het aantrekken van gastcommentator Mike Chadway (Gerard Butler) zou uitkomst moeten brengen.

Zijn show, The Ugly Truth, is heel populair en dat komt voornamelijk omdat Mike zijn ongezouten mening geeft over relaties,
  vrouwen en vrouwen in combinatie met relaties. Het vrouwelijk deel van de wereldbevolking komt er in de show niet echt goed van af, want Mike hanteert de meest seksistische politiek incorrecte basisprincipes die niet alleen veel vrouwen, maar vooral zijn eigen producent zwaar tegen de borsten stuit.

De twee liggen dan ook vanaf de eerste minuut met elkaar in de clinch. We hebben de laatste tijd kunnen genieten van films als The Proposal en Ghosts Of Girlfriends Past en The Ugly Truth valt precies in hetzelfde straatje, zij het dat ie wellicht wat grover is. Katherine Heigl is het perfecte trutje, die in eerste instantie helemaal niet van de grove Gerard Butler gediend is en deze twee tegenpolen maken er samen een hele leuke film van die zowel mannen als vrouwen aan zal spreken. Je weet dus precies wat je ervan kunt verwachten en The Ugly Truth biedt meer dan waar voor zijn geld ...

Cast: Katherine Heigl, Gerard Butler en Michael Higgins.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 9 februari 2010
 
Een dodelijk virus heeft verschrikkelijk huisgehouden onder de wereldbevolking.

De overlevenden proberen met alle macht buiten het bereik van hun geïnfecteerde medemensen te blijven, maar daarbij moeten ze de normen en waarden van de beschaafde wereld vergeten, want in deze postapocalyptische wereld geldt het recht van de sterkste.

Broers Brian (Chris Pine) en Danny hebben samen met Brian’s vriendin Bobby (Piper Perabo) en hun gezamenlijke vriendin Kate de bewoonde wereld achter zich gelaten en zijn op de vlucht voor het virus. Brian heeft een aantal hele duidelijke regels opgesteld maar als het virus dichter en dichterbij komt, lijken die regels ineens een stuk minder acceptabel dan voorheen.

Deze rampenfilm doet je beseffen wat er kan gebeuren op het moment dat er een ziekte uitbreekt die ze niet onder controle krijgen. Je ziet de grenzen van de menselijkheid verdwijnen als de drang om te overleven groter wordt dan je gezonde verstand.
 
Cast: Piper Perabo en Chris Pine.
Genre: Rampenfilm/Thriller
 
Te huur vanaf: 2 februari 2010
 
Tijdens een nachtelijke treinrit sterft een zojuist opgestapte passagier een mysterieuze dood.

Medepassagiers Chloe White (Leelee Sobieski) en Peter Dobbs (Steve Zahn) vinden in zijn spullen een vreemd kistje met een zeer waardevolle inhoud. Peter schat dat die inhoud mogelijk wel een paar miljoen dollar waard is en dat is niet alleen voor hem, maar ook voor Chloe en de op leeftijd zijnde conducteur Miles (Danny Glover) een levensveranderende vondst.

Miles heeft in het begin wel wat overreding nodig, want Peter’s plannen zijn redelijk bizar, maar uiteindelijk besluit ook de normaal zo brave conducteur zich in het avontuur te storten.

Wat er dan allemaal gebeurt, dat gaan we natuurlijk niet vertellen, maar er staat vanaf dat moment heel wat te gebeuren. Het plan wat het drietal verzint, loopt niet helemaal zoals ze het hadden verwacht en het verhaal heeft daardoor nog wel een paar verrassingen voor de kijker in petto.
 
Cast: Danny Glover, Leelee Sobieski en Steve Zahn.
Genre: Suspence thriller
 
 
Te huur vanaf: 9 februari 2010
In een poging haar saaie en liefdeloze leven helemaal om te gooien, besluit de vroeger altijd zo vrolijke Georgia (Nia Vardalos) in Griekenland op zoek te gaan naar haar Griekse roots.

Georgia is, zoals de Grieken zeggen, haar ‘kefi’ kwijt, haar Griekse spirit en ze hoopt dat haar baan aan de universiteit van Athene haar meer voldoening zal geven. Na een jaar raakt ze die baan door allerlei bezuinigingen echter kwijt en om toch in haar levensonderhoud te kunnen voorzien verdient ze haar geld als reisleidster bij een amateuristisch opgezette touroperator die rondreizen voor allerlei vervelende toeristen organiseert.

Haar bazin geeft haar altijd de lastigste klanten en collega Nico krijgt niet alleen de leuke klanten,
 
maar ook de goede tourbus, de betere hotels en een hoger budget om de gasten te vermaken.

Georgia slaat zich er zo goed en zo kwaad doorheen, hoewel ze zich iedere keer blijft ergeren aan die zwaar bebaarde, langharige, geen Engels sprekende chauffeur. Het ziet er voor Georgia dan ook niet zo heel positief uit, maar er zijn wel eens gekkere dingen gebeurt onder de warme Griekse zon...

My Big Fat Greek Summer, originele titel My Life In Ruins, staat helemaal los van My Big Fat Greek Wedding, maar door de link tussen beide films weet je precies wat je van deze komedie kunt verwachten.

Cast: Nia Vardalos, Richard Dreyfuss en Harland Williams.
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 2 februari 2010
 
District 9 is het getto in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg waar aliens onder erbarmelijke omstandigheden moet zien te overleven.

Als de regering onder druk van de bevolking besluit dat de aliens verder van Johannesburg moeten worden ondergebracht, krijgt de private onderneming MNU de opdracht toe te zien op de verhuizing. Projectleider Wikus Van De Merwe krijgt deze moeilijke taak van zijn schoonvader opgedragen en daar is hij in eerste instantie erg blij mee, want hij ziet dat niet alleen als een blijk van vertrouwen, maar ook als een promotie binnen het bedrijf. Als tijdens de eerste razzia’s een vreemd goedje in zijn gezicht wordt gespoten, is dat enthousiasme snel voorbij.

Hij begint kort erna te muteren en vanaf dat moment is hij voor MNU het ideale proefkonijn om er achter te komen hoe de zeer geavanceerde wapens van de aliens gebruikt kunnen worden. Hij is op dat moment dood vele malen meer waard dan levend, maar zowel de mens als de alien in hem weigert zich daar bij neer te leggen.

Er was direct na de release van District 9 al veel over deze controversiële film te doen. Niemand minder dan Peter Jackson verbond zijn naam aan het project en ging er als producer mee aan de slag. De fans van het SciFi-genre kunnen hier hun hart mee ophalen. De film begint relatief rustig, maar als hij op gang komt vliegen de lichaamsdelen je om de oren. Een aanrader voor iedere fan...
Regie: Neill Blomkamp.
Genre: Sci-Fi
 
 


Te huur vanaf: 2 februari 2010

Greta (Hilary Duff) is een mooie meid, maar onder dat uiterlijk gaat een probleem schuil. Greta is van plan is om nog voor haar achttiende verjaardag zelfmoord te plegen en ze heeft een lijstje gemaakt van dingen die ze voor haar dood nog mee wil maken. Vastberaden als ze is, werkt ze de punten van haar lijstje af en zelfs haar eerste echte liefde lijkt haar niet van dit plan af te kunnen brengen.

Greta is een mooie film in de stijl van het eveneens romantische, komische, maar ook met een serieus hoofdthema uitgeruste Georgia Rule.
 
Cast: Hilary Duff en Ellen Burtsyn. Genre: Speelfilm
 


Te huur vanaf: 2 februari 2010

Wat een gezellige vrijgezellenavond in het nachtleven had moeten worden, verandert in een ware nachtmerrie als aankomend bruidegom Mike (Kip Pardue), zijn broer Tony (Breckin Meyer) en zijn vrienden Carl en Joe samen met een paar opgepikte dames op een afgesloten perron uit de metro stappen.

Er zit niets anders op dan door te tunnel een uitweg te zoeken, maar als ze bij het volgende station zijn aangekomen, zijn ze daar getuige van de bruto moord. Vanaf dat moment moeten ze zelf rennen voor hun leven door het tunnelstelsel van New York.
Cast: Kip Pardue en Breckin Meyer. Genre: Thriller/Horror
 


Te huur vanaf: 9 februari 2010

Er gaan veel legendes de ronde over De Rode Baron, de meest tot de verbeelding sprekende gevechtsvlieger ooit. Baron Manfred von Richthofen was tijdens zijn leven al onsterfelijk en hij maakte gretig gebruik van zijn reputatie, een reputatie die hij zelf versterkte door zijn vliegtuig fel rood te schilderen zodat zijn vijanden bij het zien van deze rode duivel al begonnen te sidderen van angst.

The Red Baron geeft een prima beeld van Von Richthofen, de eerste wereldoorlog en het gevoel van onoverwinnelijkheid die de piloten uit die tijd uitstraalden. Een prima film...
 
Cast: Joseph Fiennes, Til Schweiger en Lena Headey. Genre: Oorlog


Te huur vanaf: 9 februari 2010

Op verzoek van een oude vriend helpt voormalig rechercheur Rolland Sallinger (Steven Seagal) bij het beveiligen van zijn dochter Nikita. Bij een eerdere aanslag op Nikita en haar vriend wist het meisje ternauwernood haar ontvoering te voorkomen en het is gewoon wachten op een nieuwe poging.

Zelfs Roland kan niet voorkomen dat met grof geweld alsnog een ontvoering plaatsvindt en vanaf dat moment is het tijd om grove middelen in te zetten, want Nikita’s leven loopt gevaar en om haar vrijlating te bewerkstelligen moet haar vader bijna onmogelijke offers brengen.

Cast: Steven Seagal. Genre: Actie


Te huur vanaf: 2 februari 2010

Voor Julie Powell (Amy Adams) is het leven een beetje een sleur. Als verzekeringsagente moet ze de vragen van de slachtoffers van 9-11 beantwoorden en in die functie is ze eigenlijk een beetje onzichtbaar. Ook zij put kracht uit het koken en onder aanmoediging van haar man besluit ze een blog te schijven waarin ze 365 dagen lang 365 recepten van de beroemde Julia Child (Meryl Streep) gaat bereiden.

Meryl Streep is een van de ‘grande dames’ van Hollywood en welke rol ze ook speelt, in welk genre dan ook, ze zorgt er altijd weer voor dat het een feest is om naar haar te kijken.

Cast: Meryl Streep, Amy Adams en Stanley Tucci. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 2 februari 2010

Na orkaan Katrina krijgt New Orleans te maken met en een ware zondvloed van criminaliteit.

De ervaren Andy Devereaux (Val Kilmer), een rechercheur met een gewelddadige reputatie, heeft tijdens de orkaan zijn vaste partner verloren en hij krijgt ter vervanging Stan Johnson (50 Cent) als nieuwe collega toegewezen. Geen ideale combinatie, want ook Stan heeft een wat duister verleden en samen vormen ze een explosief duo dat volgens de scherpzinnige politiepsychiater Nina Ferraro (Sharon Stone) mogelijk nog gevaarlijker kan zijn dan de criminelen waar ze op jagen.

Cast: Val Kilmer, 50 Cent, Sharon Stone. Genre: Thriller/Misdaad
 
1 The Proposal
Komedie/Humor
2 The Hangover
Komedie/Humor
3 The Taking Of Pelham 1 2 3
Thriller
4 A Perfect Getaway
Thriller
5 Up
Animatie
6 Public Enemies
Misdaad
7 Inglourious Basterds
Oorlog
8 Anywhere But Home
Komedie/Humor
9 Gamer
Sci-Fi & Fantasy/Actie
10 G.i. Joe: The Rise Of Cobra
Actie/Sci-Fi & Fantasy
11 Ice Age 3: Dawn O...
Animatie
12 Tenderness
Speelfilm
13 The Ghosts Of Gir...
Komedie/Humor
14 Harry Potter And...
Avontuur
15 Passengers
Speelfilm/Thriller
16 American Pie 7 -...
Komedie/Humor
17 12 Rounds
Thriller/Actie
18 Fifty Dead Men Wa...
Thriller/Actie
19 G-force
Komedie/Humor/Familiefilm
20 Horsemen
Thriller
21 Transformers 2 Re...
Actie/Sci-Fi & Fantasy
22 I Hate Valentine'...
Komedie/Humor
23 The Children
Suspense Thriller
24 Terminator Salvat...
Sci-Fi/Actie
25 Millennium (ma...
Thriller
 
26 Angels & Demons
Actie/Thriller
27 Fragments
Speelfilm
28 State Of Play
Thriller
29 The Accidental Hu...
Komedie/Humor
30 The Killing Room
Thriller
31 Heksje Lilly
Familiefilm
32 Knowing
Thriller
33 Road Trip Beer Po...
Komedie/Humor
34 Crank: High Volta...
Actie
35 Brüno
Komedie/Humor
36 Killshot
Thriller
37 Deep In The Valle...
Komedie/Humor
38 While She Was Out
Thriller
39 Outlander
Avontuur
40 Star Trek Xi
Sci-Fi
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.