Te huur vanaf: 19 januari 2010
Als agent van de immigratiedienst is iedere werkdag een aanslag op het geweten van Max Brogan (Harrison Ford).

Hij weet dat het werk moet gebeuren, maar hij strijkt waar hij kan over zijn hart om de meest schrijnende gevallen wat te verzachten.

Als ambtenaar van de afdeling immigratie en naturalisatie is ambtenaar Cole Frankel (Ray Liotta) minder principieel. Als hij bij toeval de Australische Claire ontmoet, besluit hij haar te helpen om haar binnen het moeizame proces een permanente status te geven.
  Dat gaat niet zonder een prijs, want de mooie blondine moet twee maanden lang haar lichaam ter beschikking stellen. Zijn vrouw Denise (Ashley Judd) vecht aan de andere kant, want zij staat als advocaat immigranten bij in hun strijd tegen het systeem en ook voor haar is iedere dag een gevecht. Toch is een dag voor Max en Denise niets vergeleken bij wat sommige immigranten moeten doorstaan.

Wie bovenstaande leest zal de conclusie trekken dat Crossing Over qua opbouw veel wegheeft van Oscarwinnaar Crash. Die conclusie is terecht, want net als in die film zien we hier meerdere hoofdpersonen die allemaal hun eigen verhaallijn hebben en die lijnen worden uiteindelijk allemaal met elkaar gekruist. Het is geen thriller en ook geen speelfilm, want er gebeurt gewoon teveel om er een enkel genre op te plakken. Wij hebben genoten van deze uitstekende film.
Cast: Harrison Ford, Ray Liotta en Ashley Judd.
Genre: Speelfilm/Misdaad
 
Te huur vanaf: 19 januari 2010
 
Het leven is niet makkelijk voor Zed en Oh. Zed (Jack Black) doet zijn best een groot jager te worden om zo indruk te maken op dorpsgenootje Maya, maar zonder succes.

Oh (Michael Cera) staat nog lager op de sociale ladder en als Zed’s beste vriend is ook hij regelmatig de pispaal van topjager Marlak en diens stoere vrienden. Oh is verliefd op Eema, maar die ziet hem natuurlijk niet staan. Als Zed tegen de wet van de stam in geproefd heeft van ‘de verboden vrucht’, wordt hij verbannen en samen met Oh gaat hij op zoek naar wat de wereld hen te bieden heeft.

Jack Black is een heerlijk komiek, wiens belangrijkste komische wapenfeit is dat hij de stem verzorgde van panda Po in Kung Fu Panda. De gortdroge Cera kennen we als de schuchtere Paulie Bleeker uit de geniale komedie Juno. Beide heren vormen hier een ‘odd couple’ waar de liefhebbers van flauwe humor zich prima mee zullen vermaken.
 
Cast: Jack Black, Michael Cera en Oliver Platt.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 26 januari 2010
 
Van de tienduizend aanmeldingen zijn er aan de School Of Performing Arts maar 200 plekken te vergeven en je moet dus van goeden huize komen om door de strenge selectie heen te komen.

Als je dat lukt, dan is deze high school voor haar vaak multi getalenteerde leerlingen een hemel op aarde waar je naast de saaie vakken als wiskunde en biologie getrakteerd wordt op lessen in drama, zang, dans en muziek. Alleen de beste verdienen er hun plek en de druk om te presteren is hoog, maar je weet waarvoor je het doet.

PA-New York is een kweekvijver waar vervolgopleidingen en dansgezelschappen in willen vissen en na vier zware jaren weet je wat je waard bent en ligt de wereld misschien wel aan je voeten.

Dansen en zingen is hot en als je het talent van al die talentenjachten bij elkaar brengt, dan heb je de cast voor een film als Fame. We kunnen genieten van een groep getalenteerde jonge acteurs en actrices die stuk voor stuk het beste van zichzelf laat zien.
 
Cast: Kelsey Grammer en Debbie Allen.
Genre: Speelfilm
 
 
Te huur vanaf: 26 januari 2010
Investeringsexpert Evan Danielson (Eddie Murphy) is getrouwd met zijn werk en het is dan ook niet zo vreemd dat zijn andere huwelijk geen stand heeft gehouden.

Na zijn scheiding probeert hij goed contact te houden met zijn dochtertje Olivia, maar zijn werk eist zoveel van zijn tijd op dat hij niet echt een goede vader is. Er is op kantoor een grote strijd uitgebroken tussen Evan en de wat minder orthodox werkende Johnny Whitefeather (Thomas Hayden Church) en Evan kan de zorg voor Oliva er eigenlijk even niet bij hebben. Als Olivia’s creatieve tekenkunsten een belangrijke presentatie helemaal in het honderd laten lopen, gaat hij door alle stress volledig uit zijn dak en tijdens die woede-uitbarsting roept hij Olivia’s uitleg bij ieder papier wat ze heeft besmeurd.
 
Wonder boven wonder blijken dat nou precies de best denkbare investeringsadviezen te zijn. Zou zijn dochter een ongekend zakeninstinct hebben en moet hij haar analyses voortaan altijd maar gebruiken?

Imagine That was dan wel niet het grote succes in de bioscoop, maar het is wel met 100% zekerheid weer een echte Eddie Murpy-film in de stijl van het ook zeer populaire Daddy Day Care.

Wat ons betreft is dit dus eindelijk weer een volwaardige Murphy-film waar je met het hele gezin veel plezier aan zult beleven.

Cast: Eddie Murphy, Thomas Hayden Church en Vanessa Williams.
Genre: Komedie/Humor
 
 
 
Te huur vanaf: 19 januari 2010
 
Om de 7 jaar komen ‘s werelds beste huurmoordenaars bijeen in een zorgvuldig uitgekozen stad om onderling uit te maken wie zich de beste mag noemen.

Ze strijden om een prijs van tien miljoen dollar, maar het is een strijd op leven en dood en alleen de ‘last man standing’ zal het toernooi overleven. Vanuit een hypermoderne ruimte worden al hun bewegingen nauwgezet in de gaten gehouden en om die reden hebben ze voor de nieuwe editie de Engelse stad Middlesbrough gekozen.

Het gemeentelijke camerasysteem bestrijkt vrijwel de gehele stad en de organisatoren hoeven daar alleen maar op in het breken om voor alle actie op de eerste rang te zitten. Er wordt door superrijke bezoekers fors op de uitkomst gegokt en ook deze keer is het deelnemersveld indrukwekkend te noemen.

Het ‘last man standing’ is al heel lang een heel populair thema binnen het actiegenre, maar veel harder, gewelddadiger en bloederiger dan The Tournament zul je ze niet snel tegen komen. Een leuke twist binnen het verhaal is de inbreng van Robert Carlyle, een onschuldige priester die bij het toernooi betrokken raakt en een belangrijke bijdrage levert aan het eindresultaat.

Aan de verpakking kun je al zien waar het bij deze film om draait. The Tournament biedt je actie, actie en nog eens actie, maar dan wel op een manier dat het allemaal binnen het grenzen van het geloofwaardige blijft. Dit zou zo maar bij jou in de buurt kunnen gebeuren…
Cast: Robert Carlyle, Ving Rhames en Kelly Hu.
Genre: Actie
 


Te huur vanaf: 26 januari 2010

In een door oorlog verscheurd land voert de vijftienjarige Johnny Mad Dog een eenheid kindsoldaten aan. Ze trekken in opdracht van hun generaal van dorp naar dorp en moorden, plunderen en verkrachten wie, waar en wanneer ze maar willen.

Voor Mad Dog is het de gewoonste zaak van de wereld, hij kan zich bijna niets anders meer herinneren dan dat hij als rebel tegen de regeringstroepen vecht. De cast weet op indrukwekkende wijze een angstaanjagend beeld te schetsen van hoe onschuldige kinderen in moordmachines veranderen.
 
Acteur: Jean-Stephane Sauvaire.
Genre: Oorlog/Speelfilm


Te huur vanaf: 19 januari 2010

De vijftienjarige Eva kan het niet echt goed vinden met haar nieuwe stiefvader (Thomas Acda), haar moeder vindt dat ze zeurt en Mees, de jongen op wie ze verliefd is, schijnt een vriendin te hebben.

Als ook haar beste vriendin steeds meer oog heeft voor andere zaken valt Eva in handen van de oudere en knappe Ricardo. Ricardo pakt haar helemaal in met leuke kleren en hij wil haar meenemen naar een beroemde modeontwerper in Parijs. Mees vertrouwt het allemaal niet en hij doet er alles aan om Eva uit handen van deze loverboy te redden. Weer een prima Carry Slee-verfilming!
Acteurs: Thomas Acda en Susan Visser. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 19 januari 2010

De relatie tussen Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) en zijn collega Summer Finn (Zooey Deschanel) verloopt verre van soepel. Tom is echt verliefd, maar Summer is minder overtuigd van wat in de volksmond ware liefde wordt genoemd.

(500) Days Of Summer is absoluut geen alledaagse film over een jongen die een meisje ontmoet en ‘they lived happily ever after’. Toch weet de film te boeien en in het begin zegt de voiceover terecht dat dit geen alledaagse love story is. Liefde is natuurlijk wel degelijk de rode draad waar alles om draait in deze mooie en grappige film.
Acteurs: Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 26 januari 2010

Burke Ryan (Aaron Eckhart) heeft enkele jaren een zware tijd gehad, maar hij heeft zijn verdriet van zich afgeschreven en sindsdien is niet alleen zijn boek een groot succes geworden.

Tijdens een promotietournee leert hij Eloise (Jennifer Aniston) kennen. Zij heeft onlangs haar overspelige vriend de deur uit gezet en ook dat heeft impact gehad. Als ze toevallig in contact komt met Burke gaan er bij beiden weer gevoelens spelen die ze al lang niet meer hebben gevoeld en voorzichtig zetten ze de eerste stap naar een nieuw begin in deze prettige feelgood-movie.

Acteurs: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart en Dan Fogler. Genre: Speelfilm.


Te huur vanaf: 26 januari 2010

Komiek/acteur George Simmons (Adam Sandler) is rijk en succesvol, vrouwen vallen als bosjes voor hem en mannen willen met hem bevriend zijn. Zoals zoveel goede komieken is George helemaal geen prettig persoon en dat karakter wordt niet veel beter als hij slecht nieuws te verwerken krijgt over zijn gezondheid.

Adam Sandler kennen we als een leuke komiek, maar hij weet dat talent de laatste tijd regelmatig ook in meer serieuzere films te gebruiken. Spanglish en Reign Over Me werden heel erg goed ontvangen en ook Funny People heeft voldoende potentieel om dat succes te herhalen.
Acteurs: Seth Rogen, Adam Sandler en Leslie Mann. Genre: Komedie/Humor
 
 


Te huur vanaf: 26 januari 2010

Thea (Lindsay Lohan) heeft het weer eens veel te bont gemaakt en als ze op het punt staat om te worden ontslagen, komt ze met een geniaal verhaal om haar baan te houden. Ze maakt haar baas wijs dat ze zwanger is, want zwangere vrouwen mogen volgens de wet niet worden ontslagen.

Wat Thea niet beseft, is dat een zwangerschap een dynamisch proces is en dat brengt verschillende problemen met zich mee. Labor Pains is een grappige film waarin Lindsay Lohan sinds Just My Luck weer eens een leuke rol speelt, een rol die haar zo goed ligt.
 
Acteur: Lindsay Lohan en Chris Parnell. Genre: Komedie/Humor
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.