Te huur vanaf: 5 januari 2010
Walter Garber (Denzel Washington) werkt tijdelijk als operator bij het Rail Control Centre, het zenuwcentrum van de New Yorkse metro.

Als tijdens zijn dienst trein Pelham 123 wordt gekaapt en op een strategisch geselecteerd deel van het netwerk stil wordt gezet, is dat het begin van een aantal zenuwslopende uren.

Walter is de man die het contact onderhoud met gijzelnemer Ryder (John Travolta) en eist 10 miljoen dollar in ruil voor de vrijlating van zijn gijzelaars en hij stelt een nagenoeg
  onhaalbare tijdslimiet van 1 uur met een mensenleven voor iedere minuut dat deze deadline wordt overschreden. Walter probeert de boel zo goed en zo kwaad in goede banen te leiden en zijn belangrijkste zorg is dat hij Ryder rustig moet zien te houden, want die heeft kort na de start van de gijzeling al twee mensenlevens rücksichtslos beëindigd en dat maakt van hem een gevaarlijke en onberekenbare tegenstander.

Het contact tussen de twee hoofdrolspelers is de rode draad van de film en dat deel is bijzonder sterk in beeld gebracht door topregisseur Tony Scott. Washington is perfect als de brave ambtenaar die zijn best doet zoveel mogelijk ellende/doden te voorkomen en Travolta is weer ongenaakbaar als de kaper die zijn plan tot in de puntjes heeft voorbereid. Die rol heeft op dat vlak wat weg van Travolta’s rol in Swordfish, eveneens een film waarin hij met grof geweld achter een enorme berg geld aan gaat.

Cast: Denzel Washington, John Travolta en John Turturro.
Genre: Thriller
 
Te huur vanaf: 12 januari 2010
 
Een dag bij het racecircuit staat altijd garant voor spanning en sensatie en om hun vriendjes ter wille te zijn, hebben Lori en Janet besloten met Nick en Hunt mee te gaan.

De race is in volle gang als Nick voor zijn ogen een verschrikkelijk ongeluk ziet gebeuren waarbij niet alleen een aantal omstanders, maar ook hij en zijn vrienden gruwelijk om het leven komen. Hij raakt in paniek en samen met een paar boze medetoeschouwers staan ze buiten het stadion als het noodlot binnen meedogenloos toeslaat.

Wat er hierna gebeurt, is inmiddels filmgeschiedenis, want deze formule is al drie keer eerder met succes op de toeschouwer losgelaten. Het is dan weliswaar niet meer zo heel origineel, maar daar draait het in deze reeks inmiddels al niet meer om. Het gaat sinds deel twee bijna alleen nog maar om de manier waarop iedereen het loodje legt en die manier is in deze vierde film bloederiger dan ooit, dus de fans van het genre kunnen hun hart ophalen.
 
Regie: David R. Ellis.
Genre: Horror/Thriller
 
Te huur vanaf: 12 januari 2010
 
In tegenstelling tot de meeste tieners is de brave Priscilla zo kuis als het maar kan zijn. Vlak voor ze gaat studeren, legt ze een plechtige belofte af dat ze tot het huwelijk puur en rein zal blijven.

Dat is in het Sodom en Gomorra van de meeste campussen nog niet zo heel eenvoudig, zeker niet als je je kamer deelt met Naz, de grootste slet van de universiteit. Priscilla heeft echter karakter en ze vermijdt iedere gelegenheid waar de verleiding toe zou kunnen slaan.

Als de cameraploeg van Chicks Go Crazy en haar presentator Ed Curtzman (Rob Schneider) op de campus verschijnt, is dat precies dezelfde nacht dat Priscilla ongewild helemaal uit haar dak gaat. Ze beseft dat haar dronken en zeer blote optreden haar studiebeurs van het genootschap voor kuisheid wel eens in gevaar zou kunnen brengen en ze moet de opname terug zien te krijgen.

Samen met Naz en twee buurjongens reist ze Curtzman achterna om hem de dvd met Priscilla’s optreden afhandig te maken.
 
Cast: Rob Schneider.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 12 januari 2010
Als de 18-jarige Zeeuwse Julia zwanger raakt van haar vriendje Koos, schrikt deze vissersjongen zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt.

Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp, want ongetrouwd zwanger worden en bevallen past niet in een net dorp en de boerendochter wordt publiekelijk veroordeeld en genegeerd door haar familie en dorpsgenoten.

Als in de nacht van 31 januari 1953 de dijken in Zeeland doorbreken tijdens een verschrikkelijke februaristorm wordt de boerderij waar Julia woont, verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt, tegen haar wil in, gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo, haar baby in het water achterlatend.
 
Julia is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten.

Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw. Daarbij probeert hij stukje bij beetje haar achtergrond te ontrafelen en hij besluit uiteindelijk nog een poging te wagen haar zoon te vinden. Het is het begin van een lange zoektocht die hen uiteindelijk weer terug zal brengen naar Zeeland.

Dat is inmiddels een verdronken, surrealistisch gebied vol dierlijke en menselijke kadavers en de kans dat hier een baby kan overleven, laat staan dat ze hem terug kunnen vinden, lijkt bijna onmogelijk...

Regie: Tom Shankland.
Genre: Suspence thriller
 
 
 
Te huur vanaf: 12 januari 2010
 
In feodaal China aan het begin van de derde eeuw wordt het land geregeerd door een drietal machtige heersers.

Het noordelijk deel behoort tot keizer Han, wiens dynastie op zijn eind dreigt te lopen. De jonge keizer is onervaren en besluiteloos en daar maakt zijn eerste minister, de sluwe generaal Cao Cao, op slinkse wijze gebruik van door het rijk in een meedogenloze oorlog te storten. Deze oorlog moet een mogelijke opstand vanuit het zuiden de kop in drukken en het land weer herenigen onder een enkele leider.

Doelwitten zijn de zuidelijke staten Xu en Wu, die onder leiding staan van Han’s oom Liu Bei en Sun Quan. Met een leger van achthonderdduizend man trekt Cao Cao op tegen Liu Bei en die lijdt een vernietigende nederlaag waarbij veel burgerslachtoffers vallen. Tegen deze enorme overmacht kan Liu Bei niet op en hij roept de hulp in van Sun Quan, want alleen samen kunnen ze de ambitieuze Cao Cao tegen houden.

Beide staten verenigen hun legers, maar zelfs dan staan ze tegenover een grote overmacht en de strategen van beide staten zullen met een ingenieus plan moeten komen om die overmacht het hoofd te kunnen bieden.

Red Cliff is niet zo maar de zoveelste Aziatische film. Wat je hier te zien krijgt, doet zelfs een monsterproductie als Troy verbleken. John Woo kennen we vooral van Mission Impossible II en Face/Off, maar zijn roots liggen bij de spektakelfilm waarin hij als geen ander de meest massale scènes prachtig weet te choreograferen.
Cast: Tony Leung.
Genre: Avontuur
 
 


Te huur vanaf: 12 januari 2010

Met een flinke dosis drugs in zijn achterste genaaid is olifant Jimmy een gewild object voor zowel smokkelaar Roy Arnie (stem: Woody Harrelson) alsmede een drietal gewelddadige ‘motorlappen’, ofwel motorrijders uit Lapland. Tel daar een groep agressieve dierenactivisten en een viertal klungelige jagers bij op en dan weet je dat je als olifant in een weinig benijdenswaardige positie zit.

Bovenstaande klinkt vrij geschift en dat is precies wat deze zeer grove animatiefilm je te bieden heeft en de leeftijd staat hier dan ook terecht op minimaal 16 jaar.
 
Cast: Woody Harrelson (stem), Simon Pegg (stem) en Jim Broadbent (stem). Genre: Animatie/Misdaad
 


Te huur vanaf: 12 januari 2010

Lance Clayton (Robin Williams) is een man die heeft geleerd genoegen te nemen met wat hij in het leven heeft bereikt.

Zijn ambitie om een rijk en succesvol schrijver te worden is nooit uitgekomen, want verder dan een baantje als leraar is hij nooit gekomen. Zijn familieleven is niet bijzonder en ook binnen zijn relatie zit het niet mee. Als zich opeens een kans voordoet om al zijn dromen mogelijk alsnog uit te laten komen, grijpt hij deze met beide handen aan. Hij moet alleen leren leven met de manier waarop hij dit probeert te realiseren...
 
Cast: Robin Williams en Scott Caan. Genre: Komedie/Humor
 


Te huur vanaf: 12 januari 2010

Nick Pinter (Val Kilmer) is tijdens zijn bezoek aan Sofia in Bulgarije heel toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek.

Hij raakt daardoor betrokken bij de machtsstrijd rondom een miljardencontract tussen voormalig Sovjetrepubliek Kargykistan en een van de grootste diamantairs van de wereld. Nick zit ineens in een internationaal complot en komt tegenover ervaren moordenaars te staan. Zijn enige hulplijn is de bloedmooie Katrine, maar ook haar mogelijkheden om Nick te helpen zijn maar beperkt, want ook zij speelt zelf een uiterst gevaarlijk spel.
 
Cast: Val Kilmer en Izabella Miko. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 12 januari 2010

Henry Lefay (Tim Allen) heeft met maar liefst zes huwelijken een turbulent liefdesleven achter de rug. Als hij tijdens een vakantie op ongelukkige wijze om het leven komt, laat hij een hoop rouwende vrouwen achter.

Zijn dochter Barbara (Elisha Cuthbert), weduwe Autumn en al zijn ex-vrouwen komen bijeen om Henry op een waardige manier ten ruste te leggen, maar er is nogal wat verschil van mening over de daadwerkelijke laatste wensen van de overledene. Onderling gekissebis veroorzaakt flinke ruzies tussen alle betrokken dames dus echt waardig verloopt dat proces niet.

Cast: Tim Allen, Elisha Cuthbert en Jenna Dewan. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 12 januari 2010

Halverwege de dertiger jaren is de Chinese stad Fuoshan het middelpunt van de Chinese Kung Fu-meesters. De grootste meester is Ip Man. Hij probeert weg te blijven van iedere vorm van geweld, maar door de invasie van de Japanners wordt hem die rust niet gegund.

Niemand zal direct de naam Ip Man kennen, maar iedereen kent Bruce Lee, de bekendste beoefenaar van Ip Man’s Wing Chin Fist-stijl. Ip Man is een zeer spectaculaire martial arts-film met fantastische bewegingen die met het blote oog bijna niet te volgen zijn. Het is binnen het genre een van de beste films sinds jaren…
Cast: Donnie Yen. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 12 januari 2010

Om hun vriend Vince door een moeilijke scheiding heen te trekken, besluiten Neil, Graham, Mikey, Patrick en Matt met hem een weekendje op stap te gaan in het afgelegen Moodley, waar de verhouding tussen mannen en vrouwen 1 staat tot 4 schijnt te zijn.

In Moodley staat hen echter een ware hel te wachten. De vrouwen zijn er door een militair experiment in ware zombies veranderd en dat is het mannelijk deel van het dorp niet goed bevallen. Met zes nieuwe slachtoffers zien de dames de komst van Vince en zijn vrienden dan ook als een welkome aanvulling op het menu…

Cast: Danny Dyer. Genre: Komedie/Humor
 
1 Public Enemies
Misdaad
2 The Ghosts Of Girlfriends Past
Komedie/Humor
3 Harry Potter And The Half-blood Prince
Avontuur
4 Ice Age 3: Dawn Of The Dinosaurs
Animatie
5 12 Rounds
Thriller/Actie
6 Terminator Salvation
Sci-Fi/Actie
7 Passengers
Speelfilm/Thriller
8 The Proposal
Komedie/Humor
9 Transformers 2 Revenge Of The Fallen
Actie/Sci-Fi & Fantasy
10 State Of Play
Thriller
11 G-force
Komedie/Humor/Familiefilm
12 Brüno
Komedie/Humor
13 The Haunting In C...
Horror/Thriller
14 The Accidental Hu...
Komedie/Humor
15 Angels & Demons
Actie/Thriller
16 American Pie 7 -...
Komedie/Humor
17 Knowing
Thriller
18 In The Electric M...
Speelfilm/Thriller/Misdaad
19 G.i. Joe: The Ris...
Actie/Sci-Fi & Fantasy
20 Night At The Muse...
Komedie
21 Anywhere But Home
Komedie/Humor
22 The Children
Suspense Thriller
23 Fighting
Actie
24 Millennium (man...
Thriller
25 The Lazarus Proje...
Thriller/Misdaad/Speelfilm
 
26 Drag Me To Hell
Mysterie & Suspense/Horror
27 Monsters Vs Alien...
Familiefilm/Animatie
28 The Killing Room
Thriller
29 Star Trek Xi
Sci-Fi
30 Obsessed
Thriller
31 Killshot
Thriller
32 Fifty Dead Men Wa...
Thriller/Actie
33 Fragments
Speelfilm
34 I Love You, Man
Komedie/Humor
35 Management
Speelfilm
36 Duplicity
Thriller
37 Crank: High Volta...
Actie
38 Paul Blart Mall C...
Komedie/Humor
39 Coco Avant Chanel
Speelfilm
40 Personal Effects
Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.