Te huur vanaf: 15 december 2009
Vlak voor zijn huwelijk wordt aanstaande bruidegom Doug door zijn twee beste vrienden Stu en Phil (Bradley Cooper) uitgenodigd voor een laatste ultieme beleving van de vrijheid die hij op gaat geven.

Waar beter dan Las Vegas om een laatste keer helemaal los te gaan. Doug’s wat wereldvreemde aanstaande zwager Alan completeert het kwartet en in de oldtimer van zijn schoonvader gaan de heren op stap. In Vegas aangekomen maken ze zich op voor een wilde nacht.
  Hoe wild die nacht is, krijgen we in eerste instantie niet te zien. We pikken de heren de volgende ochtend weer op als ze in hun bijna volledig verwoeste suite wakker worden. Niet alleen is de suite een puinhoop, de heren hebben een enorme koppijn van alle drank en de laatste vrouwen zijn even daarvoor discreet weggeslopen. Als ze langzaam weer bij hun positieven komen, ontdekken ze dat tandarts Stu een tand kwijt is, tussen het puin ligt een baby te huilen en in de badkamer ligt een tijger naar ze te grommen. Dat is nog niet het ergste, ze kunnen Doug nergens vinden en met diens huwelijk voor de deur is dat wellicht hun grootste kopzorg.

Las Vegas blijft op allerlei fronten een grote aantrekkingskracht hebben en filmmakers maken daar gretig gebruik van, want in Sin City kunnen ze net als de meeste bezoekers eens flink tekeer gaan. We zeggen het niet snel, maar dit is één van de leukste komedies van het jaar…
Cast: Bradley Cooper, Heather Graham en Mike Epps.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 15 december 2009
 
Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven, maar het is allemaal toch wat anders gelopen. Na de dood van zijn lieve vrouw beseft de inmiddels 78-jarige nukkige man dat hij niet meer veel tijd heeft om dit voornemen alsnog uit te laten komen.

Hij bindt een enorme lading ballonnen aan zijn huis en stijgt op, het avontuur tegemoet om de reis te maken, die hij Ellie ooit beloofde.

Bij het opstijgen heeft hij alleen niet door dat de achtjarige padvinder Russell nog op de veranda van zijn huis staat en die staat doodsangsten uit als hij ineens de wereld onder zich steeds kleiner ziet worden. Tijdens hun reis naar ’s werelds hoogste waterval beleven ze samen met vogel Kevin en golden retriever Dug de prachtigste avonturen.

In de traditie van Disney’s Pixar is Up weer een uiterst geslaagd project met leuke personages, een stuk emotie en vooral veel humor. Dit is weer een aanrader van formaat.
 
Cast: Christopher Plummer (stem) en Edward Asner (stem).
Genre: Animatie
 
Te huur vanaf: 15 december 2009
 
De vondst van een set vers uitgetrokken tanden en kiezen betekent dat de expertise van rechercheur Aiden Breslin (Dennis Quaid) nodig is om een eerste diagnose te stellen over de herkomst van deze lugubere ontdekking.

Het is vreemd dat even later een lijk wordt gevonden en de twee zaken lijken met elkaar in verbinding te staan, want rond beide crime-scenes staat herhaaldelijk COME AND SEE geschreven. Uit de gevonden sporen kan worden geconcludeerd dat er mogelijk sprake is van maar liefst vier daders en voor een seriemoordenaar is dat vrij bizar. Breslin’s creatieve geest brengen hem uiteindelijk op een spoor dat door de ontdekking van weer een volgend lijk vervolgens weer helemaal dood lijkt te lopen.

Naarmate je meer van deze film ziet, doet hij je bij vlagen denken aan Se7en. Dat niveau wordt niet gehaald, maar dat is geen schande, want die staat samen met o.a. The Silence Of The Lambs binnen dit genre natuurlijk op eenzame hoogte.
 
Cast: Dennis Quaid, Eric Balfour en Peter Stormare.
Genre: Thriller
 
 
Te huur vanaf: 22 december 2009
De huwelijksreis van Cydney en Cliff (Milla Jovovich en Steve Zahn) wordt overschaduwd door het bericht dat ergens op de eilanden van Hawaï een pasgetrouwd koppel gruwelijk is vermoord.

De daders doen zich voor als onschuldige toeristen en het gerucht gaat dat zij zich inmiddels op hetzelfde eiland bevinden, dus de schrik zit er bij het jonge paar gelijk flink in. Iedereen die ze onderweg tegenkomen wordt met argusogen bekeken en vooral bij stelletjes proberen ze zoveel mogelijk het contact te vermijden.

Op een druk toeristisch eiland is dat echter niet altijd te voorkomen, want dit is nu eenmaal een perfecte bestemming voor jonge echtparen en het duurt niet lang voordat vooral Cliff lichtelijk paranoia wordt en zich op alles probeert voor te bereiden.
 
A Perfect Getaway is een uitstekende wie-is-wie film waarbij je als kijker mee probeert te raden wie nu uiteindelijk moordlustige bijbedoelingen heeft. Het is een lekkere vlotte film die zich afspeelt op prachtige locaties en ook dat draagt bij aan het kijkgenot dat deze thriller je te bieden heeft.

Naast Milla en Steve zien we de altijd toch wat creepy overkomende Timothy Olyphant (Die Hard 4.0, Hitman) en het leuke is dat de film voor de meeste kijkers toch nog wel een leuke plotwending in petto heeft, dus blijf goed opletten…

Cast: Timothy Olyphant, Milla Jovovich en Steve Zahn.
Genre: Thriller
 
 
 
Verwacht eind december
 
De Amerikanen hebben achter de Duitse linies het meest gruwelijk denkbare wapen ingezet. Een eenheid Joodse soldaten zaait onder leiding van luitenant Aldo Raine (Brad Pitt) dood en verderf onder Duitse nazi’s.

De heren voeren een waar schrikbewind en iedere Duitser is als de dood in hun handen te vallen. De eenheid staat onder de Duitsers bekend als The Basterds en er wordt met alle macht jacht op ze gemaakt, want hun aanwezigheid achter de linies is dodelijk voor het moreel van de troepen.

Wie ook zijn tegenstanders enorme angst aanjaagt, is SS-kolonel Hans Landa, beter bekend als De Jodenjager. Net als de Basterds heeft Landa een dodelijke reputatie en een nieuwe belangrijke missie, operatie Kino die in een keer de hele top van de nazi-leiding weg zou moeten vagen, zorgt ervoor dat Raine en Landa elkaar voor het eerst gaan ontmoeten.

Toegegeven, Quentin Tarantino maakt over het algemeen films die in hun genre behoorlijk afwijken van de norm en dat vergt voor sommige kijkers af en toe wat aanpassingsvermogen. Met Inglourious Basterds zet hij zijn eerste stappen binnen het oorloggenre en dat doet hij niet onverdienstelijk, want voor een Tarantino-film is hij meer dan zijn voorgaande werk geschikt voor een heel breed publiek. Tarantino neemt het niet zo heel serieus met de geschiedenisboekjes, maar dat maakt deze fantastisch in elkaar gezette en perfect opgebouwde film er alleen maar leuker op...
Cast: Brad Pitt en Diane Kruger
Genre: Oorlog
 
 
Te huur vanaf: 15 december 2009
Om de overbevolking van het Amerikaanse gevangeniswezen en de daarbij horende kosten onder controle te houden, heeft multimiljonair Ken Castle een nieuw spel uitgevonden.

Vrijwilligers laten zich door gamers besturen en ondergaan de fantasieën van iedereen die er maar voor wil betalen. Dat is nog niets vergeleken bij Slayers, Castle’s nieuwste toepassing, want die gaat veel verder.

Het brein van ter dood veroordeelde gevangenen wordt door het gebruik van nanocellen volledig overgenomen door game-fanaten die er een extreem gewelddadig spel mee spelen. De onbetwiste kampioen van Slayers is Kable (Gerard Butler).

Kable is al zevenentwintig spellen ongeslagen en bij dertig gewonnen spellen heeft hij zijn vrijheid terugverdiend. Over de gehele wereld wordt er naar de live-uitzendingen gekeken en Castle verdient er miljarden mee.
 
Er staat voor hem dan ook veel op het spel, want als Kable zijn laatste spel wint en op vrije voeten komt, betekent het dat er gevaarlijke informatie op straat komt te liggen en dat kan Castle’s plannen voor de toekomst in gevaar brengen.

Gamer heeft wat weg van Death Race, alleen is dit nog veel gewelddadiger en een stuk meer futuristisch.

Het is een zeer spectaculaire film en je moet niet gevoelig zijn voor snelle beeldvoering, want het gaat soms allemaal razendsnel en de snelste videoclip is er niets bij. Perfect voor de nieuwe generatie gamers en actiefans…

Cast: Gerard Butler, Amber Valletta, Kyra Sedgwick en Alison Lohman.
Genre: Actie/Sci-Fi & Fantasy
 
 


Te huur vanaf: 15 december 2009

Genevieve Gernier (Nia Vardalos) houdt er een vreemd liefdesleven op na en ze staat altijd vooraan om anderen advies te geven.

Genevieve gelooft niet in relaties, want die lopen toch alleen maar stuk en je kunt er beter mee ophouden zolang het allemaal nog leuk en gezellig is. Ze houdt zich daarom aan haar strikte ‘5 afspraakjes-regel’ en na het vijfde afspraakje gaat ieder weer zijn eigen weg. Tot nu toe heeft ze daar prima mee kunnen leven, maar de ontmoeting met Greg Gatlin (John Corbett) voelt op een of andere manier toch een beetje anders dan normaal.
 
Cast: Nia Vardalos en John Corbett. Genre: Komedie/Humor


Te huur vanaf: 15 december 2009

Rechercheur Cristofuoro (Russell Crowe) is sinds de veroordeling van Eric Poole de jonge moordenaar altijd blijven volgen.

Eric is veroordeeld voor het afslachten van zijn ouders, maar omdat hij onder de invloed was van antidepressiva heeft hij maar een lichte straf gekregen. In tegenstelling tot de rechter denkt Cristofuoro nog steeds dat Eric een gevaar is voor de samenleving. Hij ziet in Eric een pure psychopaat die zonder enige twijfel weer aan het moorden zal gaan en op dat moment wil Cristofuoro op het juiste moment op de goede plek zijn om Eric definitief op te sluiten.
Cast: Russel Crowe, Laura Dern en Jon Foster. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 15 december 2009

Het is met alle moderne communicatie een stuk makkelijker om een date te krijgen en wat is er nu geruststellender dan dat je je date van te voren rustig kunt bekijken.

Er is dan natuurlijk altijd nog het moment dat je voor het eerst fysiek contact maakt, maar hele grote verrassingen staan je niet meer te wachten. Dat is anders voor Danny, want als blinde heb je niets aan al dat moderne gedoe en hij moet het op de ouderwetse manier doen. Zijn broer Larry heeft wel wat ideeën om zijn broer maagd-af te maken, maar dat is nog niet zo eenvoudiger als hij had gedacht.
Cast: Chris Pine en Jane Seymour. Genre: Komedie/Humor/Speelfilm


Te huur vanaf: 15 december 2009

Al op heel jonge leeftijd was prinses Victoria (Emily Blunt) voorbestemd om koningin van Engeland te worden.

In plaats van haar op deze grote taak voor te bereiden, koos haar moeder de hertogin van Kent (Miranda Richardson) ervoor om samen met haar raadgever Sir John Conroy Victoria ertoe te bewegen een document te tekenen waarmee ze de macht tot haar vijfentwintigste levensjaar uit handen zou geven. Koning William doorziet het plan en probeert het meisje van haar moeder los te weken en hij heeft geluk dat Victoria zelf ook al door heeft waar het haar moeder om te doen is.

Cast: Paul Bettany, Miranda Richardson en Jim Broadbent. Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.