Te huur vanaf: 3 november 2009
Als rasversierder is de zeer succesvolle fotograaf Connor Mead (Matthew McConaughey) geen groot fan van bruiloften. Het huwelijk is een concept dat hij nooit heeft begrepen.

Connor hopt van vrouw naar vrouw en hij snapt dan ook niet waarom zijn jongere broertje Paul (Breckin Meyer) heeft besloten die grote stap te maken. Met tegenzin reist hij af naar het landgoed waar ze onder het toeziend oog van oom Wayne (Michael Douglas), zelf ook een player van formaat en Connor’s grote voorbeeld, zijn opgegroeid.
  Daar moet hij zich door twee hele zware dagen heen zien te worstelen. Hij is namelijk niet zo gek op de bruid en ook de confrontatie met haar ‘maid of honor’, de lieftallige Jenny Perotti (Jennifer Garner), ziet hij niet zitten.

Jenny was Connor’s jeugdvriendin en zijn eerste echte liefde, een liefde die op een vervelende manier stuk is gelopen. Als Connor de eerste ellende heeft doorstaan, krijgt hij in het toilet ineens bezoek van de geest van oom Wayne. En die heeft een grote verrassing voor zijn neef in petto… Matthew McConaughey is natuurlijk de ideale man om de rol van ‘player’ Connor Mead te vertolken. Jennifer Garner (13 Going On 30) is weer haar charmante zelf , maar de leukste, zij het korte, rol wordt vertolkt door de nog maar zeer sporadisch acterende Michael Douglas. Ghosts Of Gilrfriends Past is een oud thema in een heel leuk nieuw jasje…
Cast: Michael Douglas, Matthew McConaughey, Jennifer Gardner.
Genre: Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 3 november 2009
 
Als verslaggever van een Oostenrijks modemagazine is Brüno de gesel van de Europese modewereld.

Hij is hondsbrutaal en hij doet niets liever dan op de meest controversiële manier alles en iedereen provoceren. Als hij het tijdens een modeshow in Milaan weer eens veel te bont maakt, komt hij op de zwarte lijst te staan en dat betekent dat hij nergens meer binnen mag.

Daardoor wordt het onmogelijk om zijn werk nog te doen en Brüno wordt ontslagen. Hij besluit naar Amerika te gaan om daar echt beroemd te worden. Dat wil in eerste instantie niet echt lukken. Brüno is echter niet te beroerd om steeds een stapje verder te gaan om iedereen te shockeren en dat moet op een gegeven moment toch voor de nodige media-aandacht zorgen.

Niemand beter dan Sacha Baron Cohen om Amerika op te schrikken met relnicht Brüno. In Brüno doet hij de waanzin uit Borat nog eens dunnetjes over en dat levert in het homofobische Amerika hilarische beelden op.
 
Cast: Sacha Baron Cohen.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 3 november 2009
 
Zijn hele leven al stapt makelaar Peter Klaven (Paul Rudd) van relatie naar relatie en binnen al die relaties is eigenlijk nooit ruimte geweest om goede vriendschappen op te bouwen met medemensen van hetzelfde geslacht.

Normaal gezien geen ramp, maar als hij zijn Zooey ten huwelijk vraagt, realiseert hij zich dat hij eigenlijk niemand heeft om als getuige te vragen. Zonder ‘best man’ geen huwelijk en dat betekent dat Peter snel op zoek moet naar een vriend.

Zoiets werkt natuurlijk niet onder tijdsdruk en Peter moet de nodige afspraakjes doorstaan voor hij tijdens de bezichtiging van het huis van Lou Ferrigno de vrijgevochten Sydney Fife (Jason Segal) ontmoet. Het klikt prima tussen beide mannen, maar hoe lang moet je iemand kennen voor je hem vraagt je bij te staan op wat de belangrijkste dag van je leven zou moeten worden.

Een origineel thema komt niet iedere maand voorbij en I Love You, Man is dus een hele prettige verrassing...
 
Cast: Paul Rudd, Jason Segal en Jaime Pressly.
Genre: Komedie/Humor
 
 
Te huur vanaf: 10 november 2009
De omstreden journalist Mikael Blomkvist krijgt van de rijke zakenman Henrik Vanger het verzoek om in een veertig jaar oude zaak te duiken.

Het betreft de mysterieuze verdwijning van zijn toen zestienjarige nichtje Harriët, een zaak die nooit is opgelost en die Henrik, die aan het hoofd staat van een machtig familie-imperium, tot aan de dag van vandaag nog bezig houdt.

Dat komt mede door het feit dat de oude man al bijna veertig jaar op zijn verjaardag een gedroogde bloem opgestuurd krijgt, een traditie waar Harriët op haar achtste jaar mee was begonnen. Hij wil niets liever dan dat het mysterie wordt opgelost en niemand beter dan de als zeer integer bekend staande Blomkvist om daar nog een heel diep in te duiken.

 
Met de hulp van professioneel hacker Lisbeth Salander krijgt Mikael eindelijk enige houvast op de zaak. Samen zetten ze het onderzoek voort en samen ontdekken ze de verschrikkelijke waarheid die al decennia verborgen is gebleven…

Mannen Die Vrouwen Haten is het eerste boek in de succesvolle Millennium-reeks van de Zweedse schrijver Stieg Larsson. Wie het boek heeft gelezen, die weet dat het geen zachtzinnig verhaal is, want vooral Lisbeth krijgt er het nodige in te verduren. Daarnaast is het spannende verhaal een welkome afwisseling op de standaardthriller uit Hollywood. Absoluut een aanrader…

Cast: Niels Arden en Oplev.
Genre: Thriller
 
 
 
Te huur vanaf:10 november 2009
 
Het leven is op het moment erg zwaar voor Sara Campbell (Virginia Madsen). Haar oudste zoon Matt heeft kanker en de behandelingen en het vele heen en weer reizen van en naar het ziekenhuis eisen zijn tol.

Matt kan de lange ritten niet meer aan en is volkomen uitgeput. Dat probleem lost Sara op door in de buurt van het ziekenhuis een groot afgelegen huis te huren, een huis dat vreemd genoeg ook nog eens betaalbaar is.

Gelijk vanaf het moment dat ze er hun intrek in nemen, krijgt Matt vreemde visioenen en nachtmerries. Er gebeuren dingen die hij niet kan verklaren en in eerste instantie wijdt iedereen dit aan de bijverschijnselen van Matt’s ziektebeeld en de daarbij horende behandelmethode. Het hebben van hallucinaties is niets om je zorgen over te maken, maar is dat het wel?

De spannende film kent vele namen en gezichten. Als er bovennatuurlijke elementen in zitten, gaat de suspense al snel meer richting horror en in die hoek kunnen we The Haunting Of Connecticut plaatsen. Het is voor de fans altijd een genot als je kippenvel krijgt of een ander vreemd gevoel door je lijf heen voelt gaan op het moment dat je één van de schrikmomenten voor je kiezen krijg.

Het zijn die momenten waar het genre zijn populariteit aan heeft te danken en de fans kunnen tevreden zijn, deze film jaagt je echt de stuipen op het lijf en het is ook nog eens gebaseerd op waargebeurde feiten, dus dat maakt het extra eng…
Cast: Elias Koteas en Virginia Madsen.
Genre: Horror/Thriller
 
 


Te huur vanaf: 3 november 2009

Deze prequel neemt ons mee terug naar de boerderij van John Rollins (Norman Reedus), de bescheiden boer uit North Dakota wiens leven op alle vlakken tegen zit.

De bank wil de boerderij in beslag nemen, zijn beste vriend probeert zijn vrouw te verleiden en tot overmaat van ramp eten de kraaien massaal zijn maïs op. Op het moment dat hij een mysterieuze vogelverschrikker vindt en op zijn land plaatst, lijken alle problemen ineens te verdwijnen, maar hij merkt al snel dat daar een duur prijskaartje aan vast zit. Je krijgt nu eenmaal niets voor niets…
 
Cast: Val Kilmer en Cuba Gooding Jr. Genre: Actie/Thriller
 


Te huur vanaf: 10 november 2009

Na een ruzie met haar man gaat Della (Kim Basinger) richting het plaatselijke winkelcentrum om wat laatste kerstinkopen te doen. Daar maakt ze ruzie over een parkeerplek en dat had ze beter niet kunnen doen, want als ze even later bij haar auto terugkomt, staat de andere auto ineens achter haar SUV geparkeerd.

Samen met zijn vrienden komt eigenaar Chuckie (Lukas Haas) verhaal halen en als ze voor haar ogen een bewaker door het hoofd schieten beseft Della dat vanavond wel eens de laatste avond van haar leven zou kunnen zijn.
 
Cast: Kim Basinger, Lukas Haas en Craig Sheffer. Genre: Thriller
 


Te huur vanaf: 10 november 2009

Professor Eli Michaelson (Alan Rickman) is een geniaal, maar bijzonder vervelend persoon. Eli hoeft niet aardig te zijn, want hij wordt door zijn studenten aanbeden en zijn arrogantie gaat helemaal door het dak als hij de Nobelprijs toegewezen krijgt. Van zijn zoon wordt verwacht dat hij de uitreiking in Zweden bijwoont, maar die kans krijgt hij niet, want thuis wordt hij opgewacht en vervolgens ontvoerd.

Wat is het toch een genot om Alan Rickman te zien spelen. Tel daar een leuk misdaadverhaal bij op en je hebt een geweldige film die zowel spannend als komisch is.
 
Cast: Alan Rickman en Danny DeVito. Genre: Misdaad/Komedie/Humor


Te huur vanaf: 3 november 2009

Tijdens een buitenrit in de woestijn even buiten Las Vegas kruist Elizabeth Robinson samen met haar paard het pad van vrouwenhandelaar Jimmy Dolan (Christian Slater). Elizabeth is er getuige van hoe Dolan voor haar ogen een drievoudige moord pleegt.

Elizabeth weet te vluchten, maar als ze thuis komt, heeft Dolan al een niet mis te verstane boodschap voor haar achtergelaten. Ondanks het feit dat ze doodsbang is, besluit Elizabeth tegen Dolan te getuigen, want iemand moet dit beest achter slot en grendel zetten. Laat je verrassen door dit nieuwe verhaal van Stephen King.

Cast: Wes Bentley en Christian Slater. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 3 november 2009

Vier ogenschijnlijk willekeurig geselecteerde mensen, drie mannen en een vrouw, worden op vrijwillige basis samengebracht in een ruimte om deel te nemen aan een psychologisch experiment waarvoor ze een kleine vergoeding krijgen.

Dr. Phillips (Peter Stormare) legt uit dat het experiment vier fases kent en dat er iedere fase 1 persoon af zal vallen. Wat de vier op dat moment nog niet weten, is dat ze deel uitmaken van een CIA-onderzoek dat dateert uit de jaren zeventig en dat tot doelstelling heeft de gedachten van de testpersonen te hersenspoelen en te controleren.
Cast: Timothy Hutton en Peter Stormare. Genre: Thriller


Te huur vanaf: 3 november 2009

Bill (Aaron Eckhart) lijkt een prettig leven te leiden, maar zijn bloedmooie vrouw Jess (Elizabeth Banks) bedriegt hem en op zijn werk wordt hij door zijn schoonfamilie gebruikt als een duurbetaalde loopjongen.

Het wordt Bill even allemaal teveel en op een gegeven moment besluit hij het roer helemaal om te gooien. Hij wordt daarbij geholpen door een bijdehante scholier die kort daarvoor als stagiair aan hem is toegewezen. Die schakelt op zijn beurt het eveneens mooie winkelmeisje Lucy (Jessica Alba) in om Jess jaloers te maken en die aanpak blijkt heel goed te werken.
Cast: Aaron Eckhart en Jessica Alba. Genre: Komedie/Humor.
 
1 Angels & Demons
Actie/Thriller
2 Knowing
Thriller
3 State Of Play
Thriller
4 Fast & Furious
Actie
5 Marley & Me
Speelfilm/Komedie/Humor
6 He's Just Not That Into You
Speelfilm/Komedie/Humor
7 Duplicity
Thriller
8 Obsessed
Thriller
9 The Reader
Speelfilm
10 Night At The Museum 2
Komedie
11 Inkheart
Familiefilm/Avontuur
12 The International
Thriller/Actie
13 Watchmen
Sci-Fi
14 Crank 2
Actie
15 Jerusalema
Misdaad
16 The Uninvited
Thriller
17 Beverly Hills Chi...
Familiefilm
18 Gran Torino
Speelfilm/Thriller
19 Bride Wars
Komedie/Humor
20 Defiance
Speelfilm/Oorlog
21 17 Again
Komedie/Humor
22 The Crew
Misdaad
23 Slumdog Millionai...
Speelfilm
24 The Curious Case...
Speelfilm
25 Push
Actie
 
26 Valkyrie
Oorlog
27 Notorious
Speelfilm
28 100 Feet
Thriller
29 Paul Blart Mall C...
Komedie/Humor
30 Traitor
Thriller
31 The Gift
Thriller/Actie
32 Corleone
Thriller
33 Seven Pounds
Speelfilm
34 Confessions Of a...
Komedie/Humor
35 City Of Ember
Sci-Fi
36 Hush
Thriller
37 New in Town
Komedie/Humor
38 Bedtime Stories
Familiefilm/Komedie/Humor
39 Hooligans 2
Actie/Thriller
40 Driven To Kill
Actie
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.