Te huur vanaf: 29 september 2009
Voor journalist Cal McAffrey (Russell Crowe) van de Washington Globe is de melding van een nachtelijke schietpartij met dodelijke afloop in eerste instantie niet meer dan een routineklus.

Een vermoorde junkie en een neergeschoten pizzabezorger is dan wel nieuws, groot nieuws is het niet. Dat verandert als hij deze gebeurtenis in verband brengt met de dood van Sonia Baker, de bij een ongeluk omgekomen hoofdonderzoekster van het comité dat onderzoek doet naar de activiteiten van het omstreden Pointcorp.
  Pointcorp is een militaire privé-organisatie die binnen het nieuwe outsource-beleid van defensie stukje bij beetje taken van het leger over aan het nemen is en die huurlingen inzet in conflicten als Irak en Afghanistan. De hoorzittingen over dit outsource-beleid worden geleid door congreslid Stephen Collins (Ben Affleck), Cal’s huisgenoot tijdens zijn studententijd.

Die komt door de dood van Sonia onder zware druk te staan, want direct wordt duidelijk dat de twee meer dan een puur professionele relatie hadden. Dat heeft echter geen invloed op Cal’s werk, maar als die routinematig de laatst gebelde nummers uit de GSM van de vermoorde junkie controleert, stuit hij op het antwoordapparaat van… Sonia Baker. Samen met de jonge en ambitieuze Della Frye (Rachel McAdams) duikt Cal dieper in beide gebeurtenissen en daarbij brengt hij zaken aan het oppervlak die het daglicht niet kunnen verdragen.
Cast: Russell Crowe, Ben Affleck, Jeff Daniels en Helen Mirren.
Genre: Genre: Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 6 oktober 2009
 
Paul Blart (Kevin James uit Hitch) neemt zijn werk als beveiligings beambte bloedserieus en in zijn hart wil hij niets liever dan een echt politieman worden.

In het winkelcentrum waar hij werkt moet je geen rare dingen uithalen, want Paul zit er bovenop en grijpt voor zijn doen keihard in. Helaas voor hem is hij zelf de enige die hem respecteert, want voor de rest neemt het personeel en het winkelend publiek hem niet serieus.

De mooie Amy is voor Paul het belangrijkste wat hij wil beschermen en als een potloodventer de buurt onveilig maakt werpt Paul zich op als de man waar iedereen op kan bouwen. Alles verandert als een groep overvallers de bank in het winkelcentrum wil overvallen.

Het hele winkelcentrum wordt geëvacueerd en de enige die als een ware John McClane stand houd is Blart, Paul Blart. Die weet wel raad met deze Die Hard-achtige situatie, hoewel de leidinggevende SWAT-commandant daar niet zo van overtuigd is.
 
Cast: Kevin James.
Genre: Komedie/Humor
 
Te huur vanaf: 6 oktober 2009
 
Het zit Chev Chelios (Jason Statham) niet mee. Hij overleeft een val van grote hoogte, maar hij wordt helaas door de verkeerde partij letterlijk van de straat af geplukt.

Als hij bijkomt is hij er nog net getuige van dat zijn hart door Chinezen uit zijn lijf wordt gehaald en hij krijgt er een kunsthart voor in de plaats. Dat is nog tot daar aan toe, maar als hij hoort dat zijn genitaliën als volgende aan de beurt zijn, grijpt hij ondanks zijn zwakke conditie keihard in.

Hij weet te ontsnappen, maar daar blijft het niet bij, want het gevaar blijft overal op de loer liggen. Het probleem is dat zijn kunsthart ook kunstmatig van stroom moet worden voorzien en als die stroomvoorziening uitvalt moet hij op creatieve wijze elektriciteit tot zich nemen.

Dit keer dus geen energiedrankjes maar accu’s, stun guns en zelfs de elektrische halsband van een moeilijk opvoedbare hond moeten er aan te pas komen om Chev opgeladen te houden...
 
Cast: Jason Statham en Amy Smart.
Genre: Aktie
 
 
Te huur vanaf: 6 oktober 2009
Als The Museum Of Natural History grootschalig wordt gemoderniseerd, betekent dat een groot aantal bewoners naar Washington moeten verhuizen waar ze in de kelders van het Smithsonian, ’s werelds grootste museum, worden opgeslagen.

Het loopt echter allemaal anders als het tablet van Ahkmenrah clandestien meereist en in het Smithsonian Ahkmenrah’s boosaardige broer Kahmunrah (Hank Azaria) tot leven wekt en die zint op wraak.

Gelukkig weet Jedediah (Owen Wilson) Larry te bereiken en die twijfelt geen moment en reist zijn vrienden achterna om hen te helpen uit handen te blijven van Kahmunrah en diens tot leven gewekte handlangers, waaronder Napoleon, een jonge Al Capone en Ivan de Verschrikkelijke.

 
In deze tweede Night At The Museum is er weer een hoop te beleven. Naast alle vertrouwde gezichten zien we nieuwe historische figuren

als Amelia Earhart (Amy Adams), generaal George Custer (Bill Hader) en een aantal grappige bogglehead-Einsteins (Eugene Levy). De grootste aanwinst is toch Hank Azaria die echt hilarisch is als de Egyptische prins Kahmunrah, vreemd genoeg met een geweldig slissend Engels accent.

Zonder het verrassingselement van de eerste film is het altijd even afwachten of het sequel wel een waardig opvolger is, maar daar hoef je je bij deze film geen zorgen om te maken.

Cast: Ben Stiller, Owen Wilson en Amy Adams.
Genre: Komedie
 
 
 
Te huur vanaf: 28 september 2009
 
Derek en Sharon Charles zijn dolgelukkig met hun nieuwe huis. Het is allemaal even een rommeltje, maar Sharon (Beyoncé Knowles) bewaakt het fort terwijl Derek in de stad zijn dagen vult als manager in de financiële sector.

In de lift van het kantoorgebouw waar hij werkt ziet hij haar voor het eerst en ze maakt direct indruk. Lisa (Ali Larter) is bloedmooi en het is dan ook niet zo vreemd dat iedere man die ze passeert haar nakijkt.

Derek is echter gelukkig getrouwd en dat betekent dat hij er geen seconde over nadenkt om bewust het contact te zoeken. Als zijn vaste assistent door ziekte een paar dagen uit de roulatie is, neemt Lisa zijn werk over en al snel wordt duidelijk dat ze ook nog eens welbespraakt, efficiënt en intelligent is.

Nu ze rechtstreeks voor Derek werkt, is er een veel persoonlijker contact en vooral Lisa laat merken dat ze dat heel erg waardeert. Tijdens de jaarlijkse kerstborrel trekt ze dan ook de stoute schoenen aan en probeert Derek te verleiden, een poging die uitloopt op een fiasco, want Derek wijst haar resoluut af.

Dat valt niet goed, want Lisa is niet gewend het woord nee te horen en vanaf dat moment probeert ze op allerlei manieren Derek ervan te overtuigen dat zij de enige vrouw voor hem hoort te zijn. Wat begint als een genante vertoning waarbij Lisa zichzelf letterlijk aan zijn voeten gooit, mondt uit in obsessief gedrag dat al snel gevaarlijke vormen aan begint te nemen.
Cast: Beyonce Knowles, Jerry O’Connell en Ali Larter.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 6 oktober 2009
Tijdens haar vakantie trekt de zeventienjarige Mari Collingwood (Sara Paxton) gelijk de eerste dag er op uit om haar oude vriendin Paige te bezoeken in het nabij gelegen stadje.

Daar ontmoet ze de wat vreemde Justin die onder andere sigaretten wil kopen, maar niets heeft om zich te legitimeren. Als Paige een oogje dicht knijpt, beloofd hij haar wat wiet en dat ziet de brutale Paige wel zitten.

In Justin’s motel aangekomen, roken en praten ze wat en de sfeer is heel ontspannen. Dat verandert als Justin’s vader Krug samen met zijn oom Francis en Sadie, de vriendin van zijn vader, ineens binnen komt lopen. Dat is geen goede ontwikkeling, want Krug is zojuist met veel geweld bevrijd toen hij werd overgebracht naar de gevangenis. De vier zijn dus op de vlucht en Mari’s auto komt als geroepen, want hun eigen voertuig heeft de bevrijding niet overleeft.
 
Als onderweg Mari probeert te ontsnappen betekent dat het einde van de rit, want ook die auto gaat total loss. Krug’s wraak is verschrikkelijk, maar zelfs als hij zich van de meisjes heeft ontdaan, is hij geen steek opgeschoten.

Ze hebben weer geen vervoer en moeten noodgedwongen schuilen in het eerste de beste huis dat ze tegen komen en dat is het huis van de familie Collingwood.

The Last House On The Left is GEEN horrorfilm. Het is desondanks geen zachtzinnige film, want hij is zeer gewelddadig en bloederig, maar gelukkig eerder terror dan horror.

Regie: Michael Bowen
Genre: Thriller/Mysterie
 
 


Te huur vanaf: 6 oktober 2009

Intellectueel John Halder (Viggo Mortensen) trekt in de jaren dertig de aandacht van propagandaminister Goebbels en Hitler zelf leest het zijn roman waarin hij vooruitstrevende denkbeelden over euthanasie ventileert.

Dat is koren op de molen van de nazi’s, want binnen de nieuwe orde is eigenlijk geen plaats voor mensen die afwijken van de norm. John krijgt het verzoek een bijdrage te leveren aan het nieuwe Duitsland, maar hij komt daarmee in conflict met zijn beste vriend, de Joodse arts Maurice Gluckstein, want diens toekomst ziet er een stuk minder rooskleurig uit.
 
Cast: Viggo Mortensen en Jason Isaacs. Genre: Speelfilm, Oorlog


Te huur vanaf: 6 oktober 2009

Er zijn maar weinig portretfoto’s wereldwijd zo herkenbaar als die van Ernesto ‘Che’ Guevara. Zijn beeltenis staat nog steeds op groot formaat dwars door heel Cuba waar hij als de charismatische Che Guevara onlosmakelijk verbonden is met de revolutie waarbij Fidel Castro op 1 januari 1959 aan de macht kwam.

Zijn jongere jaren werden al eerder beschreven in The Motorcycle Diaries en nu kunnen we de rest van zijn bijna mythische revolutionaire leven zien in twee films van regisseur Steven Soderbergh, welke op DVD tot één geheel zijn samengevoegd.
Cast: Benicio Del Toro. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 29 september 2009

Op zijn achttiende verjaardag krijgt Goku van zijn grootvader Gohan een Dragonball, een prachtige bal met daarin vier zwevende sterren. Het is één van slechts zeven Dragonballs en de mythe die er omheen hangt, vertelt dat wie op het juiste moment alle zeven Dragonballs in bezit heeft, die mag een wens doen.

Voor zijn opa het hele verhaal goed uit heeft kunnen leggen, slaat het noodlot toe. Gohan wordt vermoord en Goku komt tegenover Lord Piccolo te staan, een machtige vijand die hetzelfde doel heeft, het verzamelen van de zeven Dragonballs, maar voor een heel andere doel...

Cast: Chow Yun-Fat. Genre: Avontuur, Sfi-Fi & Fantasy


Te huur vanaf: 12 oktober 2009

Ben Carvey (Paul Walker) heeft na zijn tijd achter de tralies een eerlijk bestaan opgebouwd. Ben’s vrouw Lisa (Piper Perabo) is net aan een nieuwe studie begonnen en het leven voor hen en hun dochtertje ziet er zonnig uit. Dat alles verandert als Ben plotseling wordt ontslagen.

Uit pure nood gaat hij in op het voorstel van zijn broer Ricky om een klus te doen, maar dat loopt volledig uit de hand en Ben wordt wegens medeplichtigheid aan meervoudige moord ter dood veroordeelt. Dat vonnis dat twee jaar later wordt uitgevoerd, maar dat minder definitief lijkt te zijn dan gebruikelijk.
Cast: Paul Walker en Piper Perabo. Genre: Thriller/Misdaad, Speelfilm
 
1 The International
Thriller/Misdaad/Actie
2 He's Just Not That Into You
Speelfilm/Komedie/Humor
3 Bride Wars
Komedie/Humor
4 17 Again
Komedie/Humor
5 Duplicity
Thriller/Misdaad
6 Defiance
Speelfilm/Oorlog
7 The Reader
Speelfilm
8 Push
Actie
9 Corleone
Thriller/Misdaad
10 The Gift
Thriller/Misdaad/Actie
11 Marley & Me
Speelfilm/Komedie/Humor
12 Traitor
Thriller/Misdaad
13 Valkyrie
Oorlog
14 Slumdog Millionai...
Speelfilm
15 The Curious Case...
Speelfilm
16 Jerusalema
Misdaad
17 Watchmen
Sci-Fi & Fantasy
18 Gran Torino
Speelfilm/Thriller/Misdaad
19 City Of Ember
Sci-Fi & Fantasy
20 Eden Lake
Thriller/Misdaad
21 Race To Witch Mou...
Actie
22 Hooligans 2
Actie/Thriller/Misdaad
23 Yes Man
Komedie/Humor
24 Twilight
Thriller/Misdaad/Speelfilm
25 Last Chance Harve...
Speelfilm
 
26 My Bloody Valenti...
Horror/Thriller/Misdaad
27 Confessions Of a...
Komedie/Humor
28 Donkey Punch
Thriller/Misdaad
29 Spion van Oranje
Actie/Komedie/Humor
30 Seven Pounds
Speelfilm
31 Transporter 3
Actie
32 Beverly Hills Chi...
Familiefilm
33 Role Models
Komedie/Humor
34 Make It Happen
Speelfilm
35 The Women
Speelfilm/Komedie/Humor
36 Underworld: Rise...
Horror/Thriller/Misdaad
37 The Unborn
Horror
38 Punisher War Zone
Actie
39 Hondenhotel (Hote...
Komedie/Humor/Familiefilm
40 Bolt
Animatie/Komedie/Humor/Familiefilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.