Te huur vanaf: 22 september 2009
Na de dood van de paus worden de vaste protocollen van het Vaticaan in werking gesteld. Het conclaaf wordt voorbereid, maar vlak voordat de kardinalen in afzondering gaan, worden de vier preferiti, de vier grootste kanshebbers om de nieuwe paus te worden, ontvoerd.

Dat is het werk van de Illuminati, een sekte uit een ver verleden, ooit tot de laatste man uitgeroeid door de katholieke kerk. De ontvoering is slechts een deel van hun verschrikkelijke wraak, want ergens in Vaticaanstad ligt een bom verborgen die zo krachtig is dat het niet alleen het ministaatje,

  maar ook grote delen van Rome met de grond gelijk zal maken. In allerijl professor Robert Langdon (Tom Hanks) ontboden om via een reeks aanwijzingen de vier preferiti te vinden. Tijd is hun grootste vijand, want ieder uur zal één van hen een gruwelijke dood sterven en Langdon moet al zijn kennis aanwenden om een eeuwenoud spoor te volgen langs de eeuwenoude creaties van architect/beeldhouwer Bernini.

Angels & Demons is door minder mensen gelezen dan The Da Vinci Code en dat gaf regisseur Ron Howard wat meer vrijheid om er zijn eigen visie op los te laten. Tom Hanks is terug als Robert Langdon en hij oogt een stuk ervarener en die ervaring heeft hij ook nu weer hard nodig, want hij staat onder grote tijdsdruk en dat geeft de film een stuk meer dynamiek. Deze tweede Dan Brown-verfilming mag je dan ook niet missen…
Cast: Tom Hanks, Ewan McGregor en Armin Mueller-Stahl.
Genre: Actie, Thriller/Misdaad
 
Te huur vanaf: 22 september 2009
 
De moord op topcrimineel Leo the Pig zorgt voor beroering binnen de onderwereld van Manchester.

De machtsverhoudingen worden hierdoor verstoord en er liggen kansen voor wie brutaal genoeg is om hier op in te springen. Voor Ged Brennan is dat geen optie. Ged wil de misdaad achter zich laten door te investeren in een groot bouwproject.

Hij financiert dat door samen met zijn vaste team, zijn ‘crew’, goed georganiseerde overvallen te plegen. Binnen die crew zit ook Ged’s broer Ratter en als die merkt dat zijn grote broer hun oude werkterrein in probeert te wisselen voor een legaal bestaan, besluit hij de gok te wagen door zich op Leo’s handel te storten.

Engelse misdaadfilms zijn vaak kwalitatief heel erg sterk, extreem hard en niet te vergelijken met hun Amerikaanse equivalenten. De cast is vrijwel altijd zo goed al onbekend, maar het zijn stuk voor stuk acteurs die hun rollen op fantastische wijze neerzetten, heel geloofwaardig.
 
Cast: Adrian Vitoria.
Genre: Misdaad
 
Te huur vanaf: 22 september 2009
 
Onderweg naar huis ruziën Zakes en zijn vriendin Beth een beetje over hun relatie. Als ze door een witte vrachtwagen worden ingehaald, ziet Zakes de achterklep omhoog gaan en er staat een naakte vrouw die om hulp lijkt te schreeuwen.

Hij belt gelijk de politie, maar die adviseren hem zich er niet mee te bemoeien, zij handelen het wel af. Beth is er niet gerust op en als Zakes de weg af gaat om te tanken loopt hun ruzie zo hoog op dat ze ter plekke de relatie verbreekt en zegt dat ze op eigen houtje wel thuis zal komen. Als Zakes haar gaat zoeken, kan hij haar ineens nergens meer vinden.

Hush is een Engelse suspense-thriller die je hetzelfde wanhopige gevoel geeft als de hoofdpersoon die zo goed als vlak voor zijn neus zijn vriendin ziet verdwijnen. Zeker als er dan van alles mis gaat en je de afstand tussen achtervolger en achtervolgde groter ziet worden, vraag je jezelf af tot wat je in staat bent om die afstand weer kleiner te maken.
 
Cast: Mark Tonderai.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 15 september 2009
Na zijn gedwongen vertrek uit de V.S. is Dominic Toretto (Vin Diesel) samen met Letty (Michelle Rodriguez) uitgeweken naar Zuid-Amerika waar ze nog steeds hun rijvaardigheden gebruiken om op illegale wijze hun geld te verdienen.

Brian O’Conner (Paul Walker) werkt inmiddels bij de FBI en als hij achter topcrimineel/drugssmokkelaar Arturo Braga aan gaat, kruist Toretto na lange tijd weer zijn pad.

Beiden hebben zo hun eigen redenen om Braga onder druk te zetten om een fout te maken. Ze hebben echter allebei een ander idee hoe Braga aan te pakken, want Toretto heeft iets gewelddadigere plannen met de drugsbaron die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van Letty, zijn ‘partner in crime’.
 
Hun racekwaliteiten zijn de perfecte ingang om bij Braga in de buurt te komen. Braga is namelijk altijd op zoek naar goede chauffeurs en die worden gerekruteerd onder de beste straatracers van Los Angeles. Na de eerste film verdween Vin Diesel wat deze serie betreft van het toneel en na de tweede film was ook Paul Walker exit.

Nu zijn ze beiden terug en dat brengt deze franchise weer terug op het oude niveau. Fast & Furious verveelt geen minuut, want het is gewoon weer een heerlijke actiefilm zoals je ze tegenwoordig nog maar heel weinig ziet, dus laten we deze maar koesteren…

Cast: Vin Diesel, Paul Walker en Michelle Rodriguez.
Genre: Actie
 
 
 
Te huur vanaf: 22 september 2009
 
Caleb Koestler is één van de leerlingen die aanwezig is bij het openen van de tijdcapsule die kinderen van zijn school vijftig jaar geleden hebben in de grond hebben gestopt.

Alle kinderen mogen een van de brieven openen en zo krijgt Caleb de brief van Lucinda Ember in handen. Zijn vader John (Nicolas Cage), professor aan de MIT-universiteit in Massachusetts, vindt ’s avonds Lucinda’s brief in Caleb’s tas en heel toevallig valt zijn oog op de cijferreeks 11/09/01/2996, de datum en het aantal slachtoffers van de aanslag op de Twin Towers. Geïntrigeerd duikt hij het Internet op en hij ontdekt dat de hele brief vol staat met de exacte data en aantallen slachtoffers van rampen over de hele wereld van de afgelopen 50 jaar. Een paar data liggen in de nabije toekomst en angstig wacht John af wat er gaat komen…

Knowing is een gave film die gemaakt zou kunnen zijn door M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Signs). De hele film ademt namelijk zijn mysterieuze sfeer uit en net als bij andere M. Night-films kan het verhaal heel lang alle kanten op, dus je blijft zelf speculeren wat er gaat gebeuren. Knowing heeft een verhaal dat tegelijk origineel en creepy is, want het suggereert dat alles wat er in de wereld gebeurt het resultaat is van een vooropgesteld plan en dat wat je ook doet, je dat plan niet kunt verstoren. Hoofdrolspeler Nicolas Cage en de prachtige special effects maken van Knowing een stuk topentertainment.
Cast: Nicolas Cage.
Genre: Thriller/Misdaad
 
 
Te huur vanaf: 22 september 2009
Een Zilvertong bezit de bijzondere gave om het geschreven woord tot leven te brengen en vooral omdat nooit vooraf te voorspellen is welk deel van hetgeen is voorgelezen overkomt naar onze wereld.

Helaas wordt deze gave vaak pas ontdekt als het al te laat is, zo ook bij boekbinder Mo Folchart (Brendan Fraser). Die ervaart aan den lijve hoe gevaarlijk voorlezen kan zijn als hij voor zijn ogen zijn vrouw Resa in het door hem voorgelezen boek ziet verdwijnen.

Er komen vanuit het boek ook een aantal personages onze wereld binnen, waaronder straatartiest Dustfinger (Paul Bettany) en de zeer boosaardige Capricorn (Andy Serkis). Als Mo eenmaal door heeft welke gevolgen de door hem voorgelezen woorden kunnen hebben, weigert hij ook nog maar één woord hardop te lezen.
 
Samen met zijn dochter Meggie reist hij stad en land af, op zoek naar het boek Inkheart, want dat is het boek waar Resa in is verdwenen. Ook Capricorn heeft zo zijn redenen om een kopie van het zo zeldzame boek te bemachtigen. Om zijn verschrikkelijke plannen te kunnen realiseren heeft hij echter niet alleen het boek, maar ook een kundige Zilvertong nodig...

Inkheart is een heerlijke avonturenfilm voor zowel (niet te) jong als oud. Het verhaal is zowel origineel als spannend en heeft met Andy Serkis een geweldige slechterik in huis. In de bioscoop werd deze heerlijke familiefilm grotendeels over het hoofd gezien, maar dat zal in de videotheek niet gebeuren.

Cast: Brendan Fraser en Paul Bettany.
Genre: Familiefilm, Avontuur
 
 


Te huur vanaf: 15 september 2009

Flash Of Genius vertelt het waar gebeurde verhaal over professor/part time uitvinder Bob Kearns en zijn jarenlange strijd tegen het machtige Ford-autoconcern.

In de jaren zestig worstelen autofabrikanten met wat technische problemen en Bob (Greg Kinnear) komt met een ware revolutie die we vandaag de dag nog steeds is alle auto’s terug kunnen vinden, de interval op de ruitenwissers. Ford steelt het ontwerp en denkt de bijna aan de grond zittende uitvinder wel te kunnen intimideren, maar Bob vecht voor wat hij waard is en eist in dit David vs. Goliath-verhaal erkenning voor zijn werk.
 
Acteur: Greg Kinnear en Dermot Mulroney. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 15 september 2009

De in 1997 vermoorde Biggie Smalls stond in het middelpunt van de oorlog binnen de gansta-rapwereld tussen de oostkust en de westkust van de V.S.

Het andere prominente slachtoffer, Tupac Shakur, groeide na zijn dood uit tot een soort cultfiguur en ook Biggie scoorde postuum zijn grootste successen. Deze film geeft een goed beeld van het korte leven van de rapper, de mensen met wie hij zich omringde (Sean ‘Puffy’ Combs, Faith Evans en Lil Kim) en het wereldje waarin hij leefde. Dat betekent dat we kunnen luisteren naar lekkere muziek en een heleboel ‘bad language’.

Cast: Angela Bassett. Genre: Speelfilm


Te huur vanaf: 22 september 2009

Schrijver Ruslan Drachev (Steven Seagal) gaat voor het eerst sinds jaren terug naar de buurt waar hij als lid van de Russische maffia een dodelijke reputatie heeft opgebouwd.

Zijn dochter Lanie gaat trouwen en zijn ex-vrouw Catherine is zo netjes om hem daar een dag voor de bruiloft van op de hoogte te brengen. Ruslan is niet gelukkig met de bruidegom, want dat is Stephan de zoon van zijn oude rivaal Mikhail. Deze Mikhail is nog steeds de grote man in de buurt en op de dag dat Ruslan arriveert, wordt duidelijk dat deze Mikhail nog steeds wordt omgeven door geweld.
Cast: Steven Seagal. Genre: Actie


Nu te huur:

De dertienjarige Jasira zit een beetje tussen twee culturen in en dat belemmert haar ontwikkeling. Na een ruzie met haar moeder wordt ze naar haar vader gestuurd.

Dat is niet echt een verbetering, want die komt oorspronkelijk uit Libanon en de regels die hij zijn dochter oplegt, zijn een stuk strenger dan ze tot nu toe gewend was. Voor Jasira, die als puber nu eenmaal met zaken als ongesteldheid, jongens en seksualiteit in aanraking komt, is dat niet echt een verbetering want zeker met haar vader kan ze niet over dat soort onderwerpen praten en ze is helemaal op zichzelf aangewezen.

Cast: Aaron Eckhart en Maria Bello. Genre: Speelfilm
 
 
  Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.