Het Verlangen   23 aug 2017
Inlay van Het Verlangen
 
     
 
Screenshot van Het Verlangen   Screenshot van Het Verlangen   Screenshot van Het Verlangen
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Komedie
Acteurs: Chantal Janzen
Gijs Naber
Bram van der Vlugt
Alex Klaasen
Anne-Wil Blankers
Cynthia Abma
Jelka van Houten
Peter Bolhuis
Speelduur: 86 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Mark en Boudewijn Goudermondt (Gijs Naber en Alex Klaasen) komen uit een oud uitgeversgezin, maar hun uitgeverij zit in zwaar weer aangezien het fysieke boek zijn langste tijd gehad lijkt te hebben.† Boudewijn heeft een prachtig boek op het oog dat hij graag uit wil geven, maar zonder voldoende publiciteit is het boek van schrijver Herman Schutte (Peter Bolhuis), een stotterende mensenschuwe voyeuristische man van middelbare leeftijd, zo goed als kansloos. Herman wil daarbij zelf ver weg blijven van iedere vorm van publieke aandacht en ook al zou hij dat willen, is hij niet het ideale plaatje waar alle talkshows op zitten te wachten.† Wie dat plaatje wel heeft is Brigitte, een schoenenverkoopster/wannabe schrijfster wiens boek, over de avonturen van een paar designer-schoenen, resoluut door Mark is afgewezen. Brigitte mist dan wel iedere vorm van talent, ze beschikt wel over een leuk fris koppie dat ervoor kan zorgen dat de media over elkaar heen vallen in hun pogingen haar op televisie te krijgen. De combinatie van Hermans roman, het 838 pagina's tellende Het Verlangen, en Brigitte's looks zou wel eens voor een† winnende combinatie kunnen zorgen en mocht het bedrog uitkomen, dan zal dat de verkoop misschien alleen maar ten goede komen. Nu is Brigitte niet uitgerust met een hoog IQ en dat maakt het lastig om haar geloofwaardigheid in stand te houden. Ze kan zich na een gedegen voorbereiding dan ook nog maar net staande houden tijdens interviews en televisieoptredens. Gelukkig spreekt ‘haar werk' voor zich en is wat zij er zelf over zegt van minder belang, het publiek vindt dat duidelijk minder spannend en het boek groeit uit tot een ware hit. Dat is financieel gezien prima voor alle betrokkenen, maar al snel komt Herman tot de ontdekking dat alleen geld niet genoeg is en zijn kunstenaarshart schreeuwt om erkenning. Hoe groter het succes, des te opstandiger Herman wordt en dat stelt het uitgevende duo en de door hun gecreŽerde succesvolle schrijfster voor een groot probleem.

We kennen natuurlijk het vaste patroon van de Nederlandse film en het is verfrissend dat daar in Het Verlangen van wordt afgeweken. Geen slapstick of overdreven geforceerde humor maar een veel meer ingetogen verhaal dat op zijn eigen manier charmant en grappig is. Chantal Janzen is dan ook perfect gecast, want ondanks dat het een aantrekkelijke vrouw is heeft ze iets toegankelijks en er zullen weinig mensen zijn die haar ‘the girl next door'-uitstraling niet leuk vinden. Een dijenkletser is Het Verlangen dus niet, gelukkig maar want we moeten toegeven dat we dat soms ook best wel eens een beetje zat worden.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...