Drone   7 sep 2017
Inlay van Drone
 
     
 
Screenshot van Drone   Screenshot van Drone   Screenshot van Drone
 
     
 
   
Genre: Thriller, Speelfilm
Acteurs: Sean Bean
Mary McCormack
Patrick Sabongui
Speelduur: 87 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Neil (Sean Bean) is een anoniem, maar cruciaal radertje in de machine van Amerika's ‘war on terror'. Op duizenden kilometers van zijn doelwitten, vliegt hij drones voor de CIA en in die rol moet hij soms dingen doen en beslissingen nemen met vergaande gevolgen. Op een dag krijgt Neil plotseling thuis bezoek van Imir Shaw, een Pakistaan die Neil aanspreekt en zegt interesse te hebben in de boot die hij voor de deur te koop heeft staan. De twee mannen raken in gesprek en als Imir onverwacht akkoord gaat met Neil's hoge vraagprijs drinken de twee mannen een biertje om de deal te beklinken. Als Neil's vrouw even later thuis komt, nodigt ze de vreemdeling uit om te blijven eten. Wat Neil op dat moment nog niet weet is dat Imir geenszins van plan is zijn boot daadwerkelijk te kopen. Neil is op een klokkenluidersite geīdentificeerd als de virtuele piloot van een paar clandestiene droneaanvallen, aanvallen waarbij verschillende burgerslachtoffers zijn gevallen. Onder die slachtoffers bevinden zich Imir's vrouw en dochtertje en hij houdt Neil persoonlijk verantwoordelijk voor hun dood, iets wat gaandeweg de maaltijd duidelijk wordt op het moment dat het gesprek een politieke wending krijgt...

 

Drone is niet direct een pure thriller, hoewel er zeker een stuk dreiging van uit gaat. Het is tegelijk een morele aanklacht tegen deze manier van oorlogsvoering die misschien dan wel noodzakelijk is en resultaten oplevert, maar als onbedoelde bijkomstigheid ook veel menselijk leed aanricht.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...